Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 6.856
- Поени од реакции
- 8.407
Овие не кажаа дали има invoice или не. Сигурно имало, но очигледно ништо од тој invoice не е направено. Само парите се лапнати.Na ovie od videoto ja uopste ne bi im veruval. Ne prilozija nikakvi fakti a kazaa deka veke se proverile i ne znaeja ni undertray da izvadat.
Spored ovie kola ne smee da se rasipe od koa ke ja kupis od ovlasten servis.
Bidejki 7 god vozam Audi i sum bil u razlicni Audi ovlasteni ke ti objasnam kako rabotat.
Ovlasteniot servis e ustvari franchise, sto znaci privatna firma koja raboti pod logoto na Audi. Toj ovlasten servis koga menuva nesto na kola pred prodavanje stvara invoice. U princip ova znaci deka ovlasteniot go prakja toj invoice do Audi head office i oni ja pokrivaat sumata od fakturata.
Ovde ovlasteni servisi duri i kolite gi kupuvaat na finance i od koa ke se najde kupuvac ja plakjaat kolata da bide cista koga pravis HPI check.
Jas koga ja kupuvav mojata imase 2 vakvi fakturi koi kostaat nad 1000funti bidejki napravija servis, filtri smenija, ulje za menjac i rebrast kais i pulle. Tie pari ke gi dobijat od Audi head office. Spored ova ovlasteniot nema nikakov korist da laze. Voedno imas 2 godini garancija na site delovi. Ako mene mi se skine kais utre, audi cel motor ke go smeni pod garancija.
Nema da veruvas ali kaj mene naracaa alati za menuvanje guma iako vekje gi imase u kola, ali ne gi videle i naracaa nov set. Duri i site kapacki za strafovite za gumi gi kupija za da bide tip top kolata.
Gi imam dvete fakturi bidejki pobarav kopija i ubavo si e napisano sto e smeneto. Jas pobarav da bide servisirana pred da ja kupam za da neam odma troskovi.
Duri i za cenata za kolata im ponudiv 450 funti pomalku od oglasenata cena i prifatija za da se prodade kolata u tia mesec.
Ova sto go zborat za multipoint inspection nemaat pojma. MPI e vizuelna proverka i uopste ne se otvara ili proveruva filter za vozduh. Se proveruva ona sto moze da se vide vide, slusne, osete....bez otvaranje pola motor.
Sosem driga rabota e so audi mehanicarite bas i ne gi biva, ali denesnive mehanicari site se nauci bucni dijagnostika ako ne pokaze fault code ispravna e.
Иначе одат тие на варијанта, колата е за скоро време надвор од гаранција (постара од 3 години) а на 3 годишна кола зарем ќе и се скини каишот?