Твојот изузетно висок и самоизмерен IQ не соодветствува на празнината од твоите постови.Си трам и си уживам, хоби ми е шутирање на религиозни малоумници по форуми. Ништо лично.
Заклучок; празно од празно „иде„.
Твојот изузетно висок и самоизмерен IQ не соодветствува на празнината од твоите постови.Си трам и си уживам, хоби ми е шутирање на религиозни малоумници по форуми. Ништо лично.
Мики душо мачна, ти ли си? Сега ми е појасно.Твојот изузетно висок и самоизмерен IQ не соодветствува на празнината од твоите постови.
Заклучок; празно од празно „иде„.
И мене ми е јасно, така да...Мики душо мачна, ти ли си? Сега ми е појасно.![]()
Погрешна формулација имаш со прашањето.Ќе дозволи ли Бог 3 светска војна, што мислите?
Оној момент кога ќе успееш да склопиш неколку реченици кои имаат било каква смисла, ќе го частам цел форум. Значи такви неповрзани бесмислици баботиш, да е тоа напросто загрижувачко.Погрешна формулација имаш со прашањето.
Поправило е да прашаш, дали во тоа лудило на убивање ќе се "удават" сите?
Арка требало да изградиш, бидејќи веќе почна да "врне".![]()
Овде е религија... знаеш она за богови, дедо мразовци, метафори , змии што зборат , ангели и демони.Оној момент кога ќе успееш да склопиш неколку реченици кои имаат било каква смисла, ќе го частам цел форум. Значи такви неповрзани бесмислици баботиш, да е тоа напросто загрижувачко.
Се разбрав, гледаш ти помогнав конечно да напишеш нешто што има смисла. Кажи благодарам.Овде е религија... знаеш она за богови, дедо мразовци, метафори , змии што зборат , ангели и демони.
Ако не ти "никнале" заби за да јадеш цврста храна , оди во политика и храни се со помија.
Ме фати во добрите, па кажи што не разбра од мојот пост да ти преџвакам?
Сме дискутирале кој знае колку пати и воопшто не е така. Вели не се темели на знаење, па потоа празнина, од која се здобива знаење... читани вакви њу еџјерски муабети не само од тебе туку и по мејлови и други форуми. Апсолутно измешани работи од многу учења, кои не ги знаеш бидјеќи... нели, нема потреба од запознавање со човештвото и неговите патишта!Хепта, и порано сме дискутирале на оваа тема и постојно се повторувам.
Ништо во духовното не се темели на знаење, туку на обратното исфрлање до момент на празнина, а преку таа празнина се здобива знаење за кое не се врзуваш како сеќавање или го складираш во себе. Ако во истиот момент не го запишеш "знаењето" испарило, толку не постои веќе.
Не може за нештото да велиш дека е погрешно бидејќи не одговара на твојот занес... или не ти се допаѓа оној што го зборува тоа што ти не го знаеш или го разбираш на сосема друг начин, далеку од познавањето на симболите кои се користат...За да кажеш нешто е погрешно, треба да знаеш што е. Истражувајте се вие себе си и судете си каде сте погрешиле и поправате, тоа е моделот.... но за да велиш за учење дека е погрешно, мора да ги знаеш хиероглифите/симболите. Да си запознаен со нештата....
Не ги мешајте работите со истражување навнатре и нанадвор... Никој насила не ви бара да знаете за другата, но никој не ви ни бара да велите во незнаење што е погрешно што не...
Ќе мора да читате за другоста, себе си се истраживте.
Знам што напишав, затоа дополнив дека такво знаење не можеш да го складираш во себе и да го запомниш.Сме дискутирале кој знае колку пати и воопшто не е така. Вели не се темели на знаење, па потоа празнина, од која се здобива знаење... читани вакви њу еџјерски муабети не само од тебе туку и по мејлови и други форуми. Апсолутно измешани работи од многу учења, кои не ги знаеш бидјеќи... нели, нема потреба од запознавање со човештвото и неговите патишта!
Абе Хепта , ваши членови испаднаа тука полни со гнев , тие кој ја прифатиле телема за нивни филозофски правец.Јас реков:
Не може за нештото да велиш дека е погрешно бидејќи не одговара на твојот занес... или не ти се допаѓа оној што го зборува тоа што ти не го знаеш или го разбираш на сосема друг начин, далеку од познавањето на симболите кои се користат...
Не си јасен
На кого тоа му е цел да има помалку такви кој ќе создаваат религии и догми? На вас , телемитите?Целта е да има што помалку такви кои ќе создаваат религии и догми! Доста е со тоа.
На човештвото... му е доста. На тебе ти е доста. А не си Телемит.
И не знам што не ти е јасно... или нешто не ти одговара од напишаното па најлесно е вака сврзник и прашалник... со facepalm и „ете не над дискусијата“
Поставив прашање,гледаш има прашалник на крајот.Е ...И ?Првиот дел си вадиш некој бладања од умот кој немам намера да ги коментирам,така мислиш и толку.И не знам што не ти е јасно... или нешто не ти одговара од напишаното па најлесно е вака сврзник и прашалник... со facepalm и „ете не над дискусијата“
Чекам нови толкувања и „напитоци од изворот“ во иднина... и што е Исус и како христијаните лошо го разбрале или не го разбрале „како што треба“, а ти ќе ни кажеш како е навистина напишана и создадена нивната света книга и нормално, што е вистината.
Истото ме потсетува на првите христијански секти со ставот дека евреите не разбрале нешто од нивниот закон и de facto се виновници... сосема иста психологија.