?
..........
Гостин
Кај мене е кул
и немам намера ништо да променам, инаку да некој погоре добро напишал: дрогата не штети на здравјето, Вие си штетите....
Што ти е тоа "Бутират"? Како се вика на Енглески или на Македонски?Бутират
Некој нешто ако знае само не од гугало.
Еве ѕирни.Гугал транслејт сакс, мен.
Читав на почеток реченица-две и се згазив од смеење. Дај линк од кај го собра ова, да ѕирнам.
"Бутират" (којзнае како ќе дојде на македонски баш) е назив за соединение врз база на бутиратна киселина. Формулата е-C4H7O2.
Не сум во план да користам само ме интересираше дали го има на нашот пазар."Бутират" (којзнае како ќе дојде на македонски баш) е назив за соединение врз база на бутиратна киселина. Формулата е-C4H7O2.
Негови соединанија може да се најдат во цигарите (butyrate)
Amyl Butyrate
Benzyl Butyrate
Butyl Butyrate
Citronellyl Butyrate
Dimethylphenethyl Butyrate
Ethyl 2-Methylbutyrate
Ethyl Butyrate
Geranyl Butyrate
..................
http://www.google.com/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=butyrate
Можеш да си го купиш тука
http://www.google.com/search?q=butyrate&hl=en&prmd=ivs&source=univ&tbs=shop:1&tbo=u&psj=1&ei=sEvkTP-jCpCSOof0wZIB&sa=X&oi=product_result_group&ct=title&resnum=3&ved=0CDUQrQQwAg&biw=1280&bih=685
А како ќе го користиш, тоа си е на твој ризик. Оти треба да бидеш доктор на хемија за да знаеш како да го приготвиш
Фенобарбитон се дава и на деца како средство за смирување (при високи температури).Де бре ова се барбитурати-фенитоин и фенобарбитон се меѓу попознатите.
Фенобарбитонот е околу 107 денари ил така нешто а тие на нет мислам дека повеќето се додатоци во исхранатане ЛЕК)
Ги навикнуваат децава на хемијава 2мг па 5мг па 10мг од плавитеФенобарбитон се дава и на деца како средство за смирување (при високи температури).
Сега веќе го нема по аптеки, сеа се препишува дијазепам од 2 мили грама за високи температури (па и на деца).
DMT од билки у македонија нема шансаAбе знае некој како да се направи ДМТ од билки или животни у Македонија?
Некој што пробал и му успеало , секако.
Ќе треба у Амазон да идам у пм.DMT од билки у македонија нема шанса
пошо као прво ти треба еден голем хемичарски сет
а ко второ ти треба ~100 кила трева да искосеш (и тоа не било каква, има една билка не ми текиња као се викаше ама ја иам видено - расте насекаде - дива е)
од тие сто кила трева само еден хит ќе извадиш за еден чоек...
така да ....
Првенствено фенобарбитон-от е антиепилептик.Фенобарбитон се дава и на деца како средство за смирување (при високи температури).
Сега веќе го нема по аптеки, сеа се препишува дијазепам од 2 мили грама за високи температури (па и на деца).