Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.011
- Поени од реакции
- 83.401
woke-риве се изгубени у простор сироти
не е војна место за персони кои живеат во bubble
woke-риве се изгубени у простор сироти
Харков е втор најголем град во државата, но е најголем град во цела источна Украина, а се наоѓа како што гледам на карта веднаш над оние регионите Донетск и Луганск (Донбас), ако падне Харков готово е за Украина !Полека полека вториот најголем град паѓа.
Види во тие години русите гледаа славјаните на балканот да се слободни, тоа што ние си извадивме очи меѓу себе е наш проблем.Ne oslobodija komsiite shto btw ni ebaa i ni ebaat mater uste a niv gi osbobodija Rusite. Rusija kur ja bolel za Mk i nema nikogash i da ja boli. Niv za Ukraina ne gi boli k.. ti za Makedonija zborish
Епа тука е работава кој попрво ќе попушти и ќе тропне на врата кај другиот да се преговара и да се најде решение за кризава. Мене Русиве со Путин ми изгледаат доста одлучни, а нивниот народ е научен на поскромен живот во споредба со Европјаните кој ќе имаат сега скапи инпути како гас, нафта, пченица итн. Русија од друга страна има ефтин гас/нафта, имаат индустрија своја, има пазари кон Азија пред се Кина тука а и предходниве санкции одлично ги искористија за да го покренат сопственото производство на храна сега со Крим и тоа Црноморско крајбрежје плус житници уште толку ќе инвестираат на таа карта.Можат да ја контролираат и цела Украина,џабе.Им наметнаа тешки санкции и ја изгубија поддршката од некои членки на ЕУ.За жал и ние ќе го јадиме пред се економијата ќе страда.Очекувај зголемувње на цените на горивата и гасот,а со тоа и инфлација.Истото ја чека и Европа.
Slavjanite bez nashite shto sakale samostojna Makedonija , tie bash i ne bile prioritet ko shto bile Bugarskite, na primer sega denojve e 03.03 proveri shto im znachi na Bugarive, koj go poddrzal ako ne znaeshВиди во тие години русите гледаа славјаните на балканот да се слободни, тоа што ние си извадивме очи меѓу себе е наш проблем.
Јасно ми е за Санстефанска, меѓутоа не може да се тргне фактот дека уште ќе бевме Отомани да не беа Русиве.Slavjanite bez nashite shto sakale samostojna Makedonija , tie bash i ne bile prioritet ko shto bile Bugarskite, na primer sega denojve e 03.03 proveri shto im znachi na Bugarive, koj go poddrzal ako ne znaesh
Нив им било битно да има голема словенска држава на балкан, дали санстефанска или подоцна Југославиа битно да имаат јак партнер тука.Јасно ми е за Санстефанска, меѓутоа не може да се тргне фактот дека уште ќе бевме Отомани да не беа Русиве.
Ќе ги анектираат Белорусија и Украина по се изгледа.Всушност со Украина, но Украина со преполовено Украинско население (од 40 на 20 милиони) и со потполно 100% уништена Украинска армија, влада/власт, економија, инфраструктура, индустрија, институции... Путин/Русија ќе можат многу лесно да владеат во иднина откако ќе се заврши војната. Да бидеме реални на Путин апсолутно не му одговараат ниту моќна Белорусија, ниту па моќна Украина, но што се овие држави послаби во секој можен поглед толку подобро за Путин/Русија, бидејќи така полесно ќе ги контролира и владее или он директно или па индиректно преку свои играчи/вазали од типот на Лукашенко, Јанукович или оној како се викаше Донецкиот лидер Пушилин и сл. !
Па македонецот што живее јужно од Киев што кажа, им се дава мн оружје и алкохол на цивили и веќе не е безбедно, секој на секого пука…И уште една меѓусебна престрелка меѓу Украинците: