Не бе сами се ослободивме од Турците, со црешово топче. Те ослободија од 5 века окупација, што сакаш повеќе.Значи кога Украинците ни помагаа тоа всушност Русите ни помогаа, затоа што некако се духовно поврзани со Украина. Истите оние Руси кои со прст немаат мрднато за Македонија во последните 5 века.
Кретенчино глупа.
Можат да ја контролираат и цела Украина,џабе.Им наметнаа тешки санкции и ја изгубија поддршката од некои членки на ЕУ.За жал и ние ќе го јадиме пред се економијата ќе страда.Очекувај зголемувње на цените на горивата и гасот,а со тоа и инфлација.Истото ја чека и Европа.Која цела територија на Украина им ја седна во скут на Америте кога Русите најмалку 70% од неа ќе ја освојат и ќе биде под нивни протекторат ? Нема силен отпор кај Украинциве како што гледам од видеа лабаво си снимаат Руски војници, тенкови од своите домови како да се добредојдени истите.
Цело Црноморско крајбрежје под нивна контрола и уште поголемо влијание, житница огромна под нивна контрола и 40% од извозот во светот на пченица ќе го имаат а никогаш и не живееле во некаков голем раскош па санкциите од западот да ги погодат многу..
Rusite ne oslobodija?!?!?!? Ne oslobodija komsiite shto btw ni ebaa i ni ebaat mater uste a niv gi osbobodija Rusite. Rusija kur ja bolel za Mk i nema nikogash i da ja boli. Niv za Ukraina ne gi boli k.. ti za Makedonija zborishНе бе сами се ослободивме од Турците, со црешово топче. Те ослободија од 5 века окупација, што сакаш повеќе.
Ај збори за шарената револуција, за криминалите на вмро, за името дека нема да ги рани деците, за стечајците без заби...Значи кога Украинците ни помагаа тоа всушност Русите ни помогаа, затоа што некако се духовно поврзани со Украина. Истите оние Руси кои со прст немаат мрднато за Македонија во последните 5 века.
Кретенчино глупа.
Заебавање на страна, би бил разочаран ако Владата на Република Северна Македонија само ги усвои конвенционалните мерки на ЕУ против Русија. Мора тие креативни умови да поработат и смислат некоја наша, уникатна.
А кој?Rusite ne oslobodija?!?!?!?
Нашава влада не ја интересира тоа, туку гледа како може да и помогне на Украина.Можат да ја контролираат и цела Украина,џабе.Им наметнаа тешки санкции и ја изгубија поддршката од некои членки на ЕУ.За жал и ние ќе го јадиме пред се економијата ќе страда.Очекувај зголемувње на цените на горивата и гасот,а со тоа и инфлација.Истото ја чека и Европа.
Славјанка е спремна.Наоружана е до заби.Пред некој ден била на заболекар.Нашава влада не ја интересира тоа, туку гледа како може да и помогне на Украина.
Ne oslobodija komsiite shto btw ni ebaa i ni ebaat mater uste a niv gi osbobodija Rusite. Rusija kur ja bolel za Mk i nema nikogash i da ja boli. Niv za Ukraina ne gi boli k.. ti za Makedonija zborishА кој?
Први независни држави во балкан се како резултат на Руско-Турската војна, после во балканските војни само ја дотепаа Турција и после меѓу себе.Ne oslobodija komsiite shto btw ni ebaa i ni ebaat mater uste a niv gi osbobodija Rusite. Rusija kur ja bolel za Mk i nema nikogash i da ja boli. Niv za Ukraina ne gi boli k.. ti za Makedonija zborish