Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    726

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.670
Grujo koga dojde na vlast ja nemav pravo da glasam.
Umren eden.
У време на Грујо имаше 30 гласања. Сигурно на најмалце едно имаш заокружено за љубовта на твојот живот. Штета што искочи дерпе па ви ги заеба верувањата дека е традиционалист/десничар/бла бла. Гласавте за транџа : )))

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.210
У време на Грујо имаше 30 гласања. Сигурно на најмалце едно имаш заокружено за љубовта на твојот живот. Штета што искочи дерпе па ви ги заеба верувањата дека е традиционалист/десничар/бла бла. Гласавте за транџа : )))
Darling - Tradicionalist, desnicar, feminist, vegan.

Lechete se.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.860
Вчера забележани неколку колони на Росгвардија (Руска национална гарда) во Белорусија.

Инаку Росгвардија е специјализирана за борба во урбани средини.

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Ti moze ne znaes, no ete gi glasaat partii koi koaliciraat so luge kako Bujar Osmani, sto poddrzuva otcepuvanje i kreiranje na edna drzava, a se protivi na druga, demek bilo narusuvanje na drzaven integritet i taka natamu.

Rules for me but not for thee.
Ne znam shto si, ne me interesira realno da si ziv i zdrav. Dali Bujar poddrzuva Ukraina ili Rusija, me boli k….. Normalno politikava e kurva, kao Shkip kje saka Kosovo republika, a oti USA gi poddrzuva kje ja poddrzuva i Ukraina vo sluchajov. Izgleda licenerno i site sme svesni za toa da. Toj ja predstavuva Makedonija da a nie kako strateshki partneri vo NATO, sme primorani da bideme na strana na Ukraina. Toa site go znaeme nema logika da go pisham. Go ostavam seto toa na strana i sudam kako MAKEDONEC, vo konfliktov nastrana od se shto se sluchuva, individualno, i ne mozam i ne mozam da se stavam na strana na Rusija, iako da recheme od svoja gledna tochka dvete drzavi se vo pravo. Rusija ne saka da im dojde NATO na granica, Ukraina saka ili sonuva za nekakov prosperitet i da se otdeli od Rusko vlijanie. Po 100x pat pisham sakam i veruvam da se reshi brzo, kolku moze so pomalku zrtvi ako se puka i toa e toa. Ukraincite ne gi sakaat Rusite, toa e fakt, povishe im simpatiziram oti od Rusija nishto arno ne sme videle vo istorijata, nema ni da vidime, po shto se imperijalistichka drzava i si gledaat samo svoi interesi. Srbite najubavo si znaat za poddrshkata shto ja dobija NATO koga gi bombardirashe. Amerive se gjubrinja ama vo posledno vreme se edinstveni shto ni davaat poddrshka za EU, iako dosega vo 90% ne zaebavale i tie. Taka da chisto od moja gledna tochka kako Makedonec ja poddrzuvam Ukraina, ne mozam da sum za Rusija za inaet oti Ukraincive stanale za zapadot, koj ne zaebal nas mnogu pati so ramkovni dogoviri, imeto…..

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
ВИЦЕ-СПИКЕР ПАРЛАМЕНТА ЛНР: НАША ТЕРРИТОРИја - ВСја ЛУГАНСКАја ОБЛАСТЬ, МЫ ПРИЗОВЁМ УКРАИНУ ДОБРОВОЛЬНО ОТВЕСТИ ВОјСКА, ИНАЧЕ БУДУТ ПРИНјаТЫ МЕРЫ

Цела област ја сакаат, то е то, жустрото допрва почнува.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.860
Руските медиуми тврдат дека “украински саботери” вчера вечер погодиле возило на автопатот околу Донетск и убиле три цивили.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.001
Поени од реакции
83.385
Значи на крајот на денот искочи дека биле у право сите за инвазијава, а не дека било параноја некаква. Историјата покажа ако у полу мртва држава малцинството има поддршка од појак, завршена е таа приказна. Незнам зашто би било поразлично овде. После ова очекувам Русија да биде исклучена од сегде освен некои руско-кинески групировки. Исклучена политички, гасот ќе си тера секако.
Пак нема везе. Пак претеруваат.
Украина контролира и денес и пред шест месеци иста територија. Ништо не изгубила вчера.
Русија влезе во териториите, за кои САД одамна тврдеше дека влегла воено. Територии кои и така беа под нејзина контрола.

Сега за сега, не е ова до толку надуено колку што го претставуваат.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.670
Украина контролира и денес и пред шест месеци иста територија. Ништо не изгубила вчера.
Русија влезе во териториите, за кои САД одамна тврдеше дека влегла воено. Територии кои и така беа под нејзина контрола.

Влегле преку прокси, не директно како сега. Има огромна разлика во тоа, во самиот исказ, а богами и на терен квантитативно. Сега ќе стави знаме и рампа и царина. До сега беше ни ваму ни таму работата, сега е веќе јасна. Останува да видиме дали со ова Путин си купи подобра позиција во преговори, или нема да има воопшто преговори и ќе припукаат Украинците.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.001
Поени од реакции
83.385
Шефот на кинеската дипломатија Ван Ји изрази „загриженост“ поради ситуацијата во Украина во телефонскиот разговор со американскиот државен секретар Ентони Блинкен, се вели во денешното соопштение на кинеското Министерство за надворешни работи.
„Кина е загрижена поради развојот на ситуацијата во Украина и треба да се почитуваат легитимните безбедносни грижи на која било држава“, нагласил Ван за време на разговорот.

„Треба да се почитуваат целите и принципите на Повелбата на ОН“, истакна Ван, додавајќи дека ситуацијата во Украина е „тесно поврзана со доцнењето“ во спроведувањето на договорот од Минск.

Кина ги повикуваа сите страни да „да бидат воздржани, да ја препознаат важноста од спроведувањето на принципот на неделива безбедност, да ја олеснат ситуацијата и да ги решат разликите преку дијалог и преговори“, изјави Ван.
:D

SNM

Член од
19 август 2020
Мислења
564
Поени од реакции
1.336

Со признаването Русиjа може открито да делува, не прокси како до сега. Друго тие признаени републики контролират 1/3 од териториите на кои претендират. Веке сакат повлекуване на украинските сили целостно од Донецка и Луганска област. Прашането е дали РФ воено ке ги подржи овие бараниа.
А повод ке се наjде. Ако нема ке се нацрта. Или некоj терористки акт, или од грижа за мирните жители. Пошто вероватно Украина ке запре водоподаването во Донецк со аргумент "жизненото обезбедуване на окупираните територии е грижа на окупаторот".

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.001
Поени од реакции
83.385
Aбе сфаќам што е разликата, само велам, практично, Украина ништо не изгубила, од она што пред ова го држеше.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373

Кои високи технологии имате вие? Да речеше пред 20 години кога Ericsson, Nokia, Siemens, Philips доминираа во светската мобилна телефонија, па да поверувавме. Што ќе им ускратите на Русија денес? Високата технологија на Vivax и Trevi?

In truth, however, the 5G speed in the U.S. is pathetically slow – averaging 75 megabits per second compared to China’s 300 megabits per second.

Huawei has begun working on 6G (50 times faster than 5G) as early as September 2019. Last month (Jan 2022), government-backed Purple Mountain Laboratories revealed that its 6G research managed to hit wireless transmission speed up to 206.25 gigabits-per-second – a world record.

Eвропа заборави да влезе во 21 век технолошки, уште е заспана во 90тите.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Ајде да речеме ќе го земат Донбас, иако контролираат само 1/3 од таа област, меѓутоа ме загрижува тоа што има многу војска поставено во Белгородската област, на само 50-60км од Харкив, мислам дека втор најголем во Украина е Киев... Башка таму исто така има голем број на Руси што живеат, можда 30-40% од градот... Се си мислам дека нема Путин да запре само на Донбас.. А тоа е многу лошо за цел свет, е тоа ме загрижува.. Пошто Путин можда и нема да запре на Харкив, ќе иде све до Киев..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.256
Рече и го изгласа Грујо 120 пати. Иди легни си жити све.
Ti be pile za koj glasase togas? Da ti napomenam deka levica ne postoese togas pa da glumite ludilo ko sega od ko ve ispoatraja site vie sto izigravavte nekoe prosvetleno i napredno gradjanstvo.

Kajgana Shop

На врв Bottom