- Член од
- 28 декември 2015
- Мислења
- 3.978
- Поени од реакции
- 6.464
Се дичиш затоа што си четник? Па ово није могуќене сум четник, туку сум поносен четник... бидејќи се потврдува мојата констатација дека си ментално малтретиран од некој рандом Србин па сега паак вртење на муабети од Украина па до некакви си концентрациони логори наалик на Аушвиц а си ги видел на СНН нормално, паа тука ке се тупи за некакви си злосторства, па за некои негирања, само да се разводни темата а уствари тоа што е суштината што ја наведов во првиот пост дека со „сразмерна сила“ ни помогнале Арачиново да го исчистиме за 48 сата, тоа нема везе, како и автобусите... друго за историја за тебе сум професор, ај што си неписмен за историски настани посебно на балканот, туку и логиката и здраво расудување ти е проблем, повеќе пати ти имам кажано треба да вклучиш мозок а не што се ке ти исерат западните медиуми ти тоа да голташ, по таа аналогија гледам и мислењето ти е исто и за Украина, тоа што се деси мајдан со снајпери, со фаашистички структури на тоа ке се прааивме слепи нели, важно Украина имала проблем со Црква ( за која проблематика си големо ништо, нула), имала проблем со злобното Руско маалцинство, а пред тоа 100 години живеле без проблем и сме биле во иста ситуаиција, само колку ти фали здрав разум не споменуваш дека Македонија како држава немаше проблем со малцинството, туку малцинството со Македонската држава, додека во Украиана е обратна ситуација, веднаш кога дојда на власт фашистичките структури ги укинаа сите права што ги имаа русите и се спремаа за нивно ај да акажеме асимилирање, чистење би бил јак збор но и тоа не би ме чудело.
Здрав разум, васпитање и елементарна логика не ми дозволува да сум на страна на фашистичка политика на Украина, која е инструирана токму од западаот... до пред 2014 немаа никаков проблем со злите Руси, Крим беше нивни, Луганск и Доњецк такоѓе, доколку под претпоставка Русите не реагираат ке се деси Украинска олуја како во Хрватска исто така од фашистички структури, или прогромот на Космет 2004 од албански екстремисти, тоа е сценарио кое е видено веќе и за тоа нема никој да поднесе одговорност, али бидејќи како што гледам Русите се спремни да одговорат, како и што беше со Крим мислам дека Доњецк и Луганск ке имаат автономија како што Р.Српска има во Бих.
Многу неповрзан муабет, оваа година ќе одам во Војводина на некој ден па ќе пренесам импресии, досега не сум имал проблем со поединци срби.
Но проблемот е кога се збира група на поединци, по ваше наречена руља. Таква четничка руља создаде две парадржави на исти начин како што подоцна ќе осамне парадржавата Косово, исто како што виреат оние 7-8 парадржави спонзорирани па и скроз издржавани од Русија.
Логорите, масовните убиства и погроми се несоборлив факт. Има дури и видео снимки каде четници масакрираат луѓе, еднаш или двапати по препорака ѕирнав на еден сајт и до ден денес паметам тие незамисливи сцени на клање хрвати и босанци, силувања и млатење до смрт.
А тука имаме лик кој го негира тоа и се дичи со четнишвото, т.е. верните сојузници на Хитлер во војната.
Украјина не е никаква фашистичка земја, барем денес е лесно да се види дефиниција за фашизам.
Русија се меша во украинските работи со векови, се знае кој ја пороби независната и суверена држава Украјина од 1917-18, извршија геноцид врз украјинците (Холодомор), масовни чистки, селење на цели населби во гулази, колонизација и менување на демографска слика, стравични погроми и све што може и не може да се замисли.
Русија е најголем непријател на Украјина, како што своевремено беа непријатели Србија и Хрватска.
1991 четниците создадоа парадржави во локациите каде имаа мнозинство, во т.н. република српска и република српска крајина.
2014 русите создадоа парадржави во локациите каде имаа мнозиство, Донецк и Луханск.
Сосема е шизо да се негира Косово а да се подржува Русија во овој период, сосема лишено од елементарна логика, лицемерно и на граница на пристојност!
За 2001 не прави муабет, може си бил во пелени во тоа време, апелирам на каква таква воздржаност од повторување на преџвакани митови кои ги исраа овдешни политичари за да си го обелат газот поради дилот со шкиптарите.