- Член од
- 30 август 2021
- Мислења
- 1.243
- Поени од реакции
- 2.628
Buddhist monk die consciously- Power of Meditation
See how Buddhist monk die consciously and peacefully like going to sleep nicely
youtu.be
...зошто на човека му требаат ритуали за да се спои со боженственото во нас?Buddhist monk die consciously- Power of Meditation
See how Buddhist monk die consciously and peacefully like going to sleep nicelyyoutu.be
Мислам дека сам си даваш одговори кои ти бегаат прашувајќи други....сметам дема човеекот го добил телото да го користи во склад со душата
И јас ако не избрзам во муабетиве, кој?...сакав да го прочитам мислењето на индијанецов,но сепак и тебе едно благодарам
Индијанецот беше со поделба во себе кога го виде будистов, еден дел ми вика браво за младичот, достигнал завидно ниво на контрола на спрегата ум-тело и отсувство на страв од смрт ( што можеби е поврзано ) а друг дел си вика зашто младичу си одиш, зар за тоа ли си тука, да седиш по цели денови во омммм поза и после да си издишеш кога ќе ти се здосади. Ритуалот ми се чини непотребен и мене, дури се прашувам што другари ќе му беа овие....зошто на човека му требаат ритуали за да се спои со боженственото во нас?
...некако целата таа церемонија не оди во склад со моите појмувања за мир,божество и комплетно препуштање
...сметам дема човеекот го добил телото да го користи во склад со душата
...па макар и илјада отелотворувања,но без нив нема раст
Се мислам дека не си оди никаде будистот што „умира“ на видеово.
Мислиш влегува у дубока хибернација?Се мислам дека не си оди никаде будистот што „умира“ на видеово.
Не знам, во видеово што гледам легнува, му паѓа раката, го ставаат во ковчег и толку. Па читаш коментари од кој знае кои луѓе и може човек сешто да заклучи.Мислиш влегува у дубока хибернација?
Па нели сакаш да расправаме за религиите а сега сол и оцет на рана сум ти ставил. Мене само ми е шо знам, неприродно да си створен овде а целтa ти станува да си отидеш. Шо не посвои дете без родители да го исчува, има многу страдања, може да помогне да се намалат. Нели и ти тоа правиш, им укажуваш на луѓето за опасностите од аврамските религии, да им помогнеш?Не знам, во видеово што гледам легнува, му паѓа раката, го ставаат во ковчег и толку. Па читаш коментари од кој знае кои луѓе и може човек сешто да заклучи.
Брзо и лесно изучување на будизмот - повелете на јутјуб и нашите видеа за да ви докажеме каде не сте и зошто да!
Не знам ти како заклучи дека умира, дека „другарите“ ништо не прават итн итн... посебно пак делот со ритуали кога го чепна, како на жива рана да ми ставаш сол и оцет!
Не те интересира будизмот, нели?
Ти не расправаш за религиите, не те интересира тоа. Да те интересира, ќе знаеш многу повеќе за создавањето овде и заминувањето од овде во врска со Будизмот и нивните ритуали.Па нели сакаш да расправаме за религиите а сега сол и оцет на рана сум ти ставил. Мене само ми е шо знам, неприродно да си створен овде а целтa ти станува да си отидеш. Шо не посвои дете без родители да го исчува, има многу страдања, може да помогне да се намалат. Нели и ти тоа правиш, им укажуваш на луѓето за опасностите од аврамските религии, да им помогнеш?
...зошто не ме пушта впечатокот дека будизмот е напумпан како балон и е некој си стандард за продуховеност и препознавање на вистинскиот пат?Ти не расправаш за религиите, не те интересира тоа. Да те интересира, ќе знаеш многу повеќе за создавањето овде и заминувањето од овде во врска со Будизмот и нивните ритуали.
Ти се како демек прашуваш, а реално ни 5 мин не ти се задржува мислата за оваа тема...
П.с.
Не знам каде и кому сум му укажувал за христијанството и исламот, како деца на еврејскиот закон, како се опасни
Мислам дека будизмот е „напумпан“ од автори кои доаѓаат од западот и премногу или го развоеднуваат или му даваат романтичарски призвук....зошто не ме пушта впечатокот дека будизмот е напумпан како балон и е некој си стандард за продуховеност и препознавање на вистинскиот пат?
...ако била поентата на овој живот да трчаме по духовното спознание,тогаш зошто сме овде во оваа "лушпа" со краток рок на траење?
...или е сето тоа само една убава приказна во која сакаме да веруваме,за да не го гледаме крајот пред крајот?
Од кога е потребно некој да каже за самиот себе дека е нешто повеќе и тоа да биде причина за обожување?Кога и каде Гаетама Буда кажал дека е „нешто повеќе„ од смртен човек, за да биде причина за негово обожување?