Дрога ( Наркотични дроги )

S

smart ass

Гостин
ДЕЦАА ... освен ЗЕЛЕНО ништо друго, ако веќе ве фаќа иштав :toe: :wink:
не се вежбајте со рецепти и хемии ... ќе ви се гледаат лавови и жирафи цел живот како ви шетаат како шо им шетаат на едни познаници :tv:
А ова се или франкфуртери или пак стандардни завиници од екстази и спид...сјебан им е мозокот-одма пароксетин и хелекс,ако нема ефекти прозак,најверојатно однесуваето им е сменето па не зборуваат и имаат тро тикови....

поарно да не знаат за да не се осмелат ... одколку да им кажувате рецепти кои би ги натерале да пробаат ....
Ајде де...10 годишно дете може трава да купи ебаго....се се знае..

Овие рецепти нема да наштетат напротив целта е да информираат!

А пак не можам едноставно да СВАТАМ што по ѓаволите се случува во велесов(3-4 години не бев у велес)...абе знаеш уствари и ти самиот што е тоа амбалажи Диазепам,Хелекс,мендилекс,деметрин,ампули трамадол хидрохлорид,лексан(од 6мг)...па кои бе аптекари ги даваат овие срања на младите....буквално велес е преполн со зависници...ахх-која е таа аптека мамето...ете тие не се свесни што прават и диазепам,и лексан па празине се СМРТ за црниот дроб бидејќи имаше една студија која ја прочитав па волонтерот со 90 таблети паднал у кома...а овде имаш амбалажа и двете ленти...значи многу пијат...и ДА Лорам има многу тоа е еден од најтешките супстанци за организмот....ццццццц

Зарем толку пропадна велес-ов бре,ма се е**т за џоинт,а чат пат и три-четири коњака и цревата...женски 16 годишни пијат диазепам,трамадол 20 годишни ДЕЦА пијат овакви срања а кога би биле свесни само колку се опасни-мешањето на антидепресанти може да доведе до асфикција(респираторна депресија и Смрт) лорам-от го пијат со алкохол,исто и прозакот...абе ЛУДИ ГЛУПИ глави прозак е за потешки случаи на депресија башка што долго време треба за да се исфрли од организмот(од флуоксетин,за 24 часа се трансформира во норфлуоксетин...а пак исто така разбрав дека има некој што се онесвестил 6-7 пати...во велес и ПАК НЕ МУ ИДЕ УМОТ!!!

Овакви работи НИКАКО а и не верувам во Скопје да ви дадат лек со црвено триаголниче.

А која пара ја даваат само...абе Купете си Матичен млеч или Нони па тоа колку продукти има позитини не се свесни еве и Омега киселините,понатаму имаш од синерџи витамин Е400уи, и Ц1000мг со бавно ослободување т.е 24 часа имаш витамин...што е работава-премногу бегаат од реалноста

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Ете, за вакви постови говориме. За вакви неквалитетни, смајли постови кои го спуштаат нивото на форумот. :pusk::pusk:
во право си ...
не сум толку „релевантен“ околу темава (вие вероватно некои доктори сте) и на „експертско“ ниво како вас за да можам да дебатирам со вас ...

ако збориме за квалитетни постови препрочитај си ги последните неколку ... ама препрочитај ги неколку пати ... ако сеуште не ти е исушен мозокот од печурките може и ќе си ги разбереш експертизите во нив ... :tapp:

барем ти си одамна по форуми и знаеш кој и како чита по форуми ... читаат деца <16г ....

баш вашите постови со рецепти се како да мавташ со црвено марамче пред бик :pusk::pusk:

А ова се или франкфуртери или пак стандардни завиници од екстази и спид...сјебан им е мозокот-одма пароксетин и хелекс,ако нема ефекти прозак,најверојатно однесуваето им е сменето па не зборуваат и имаат тро тикови....
:nenene:
пиеле чај од татула ...
по некој рецепт даден од некој „експерт“ како вас .... :tapp:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Барем нема да умрат од отрво за глувци, нема да се наполнат тешки метали, нема да се тресат за полутка гнасна хемија и нема да пијат по три шишиња Фолкодин да им се смират нервите.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.770
Поени од реакции
5.078
exlexmk - Убаво објаснуваат на темава Гарфилд и Смарти , што е природно , што е хемија , што може да се користи , што може - а нетреба , ако некој копиљ е заинтересиран да изиграва џанки .,и на мал милион други страници - специјализирани за дрога , ќе најде информации..

Тука никој не тера со сила нешто , секој си одговара сам за себе , така да никој не треба да се секира за тоа што пишал - а тоа што пишале е со најдобра намера ,класификација и предупредувања.

Баш добро се разви темава , нека си читаат од 7 до 77 ...ко прво не се толку едноставни рецептите и билките не растат у двор , кој си има намера ..нема да чека тука некој да му објасни како што да постапи.

S

smart ass

Гостин
Оф леле господе...па овој не знае дека халуциногените иако различни се врзуваат со серотонинот...како да се створени еден за друг т.е реагира со 5 хидроксиптамин 2 конкретно во невронот и Еј...не го гори,нема ТОКСИЧНОСТ или поточно- како халуциногени се признати ЛСД,мескалин,ДМТ и ДОМ,сило.. истите не ствараат зависност.

Интересно е што се употребувани баш за време на племенски ритуали...и.т.н

поточно
Hallucinogenic drugs have been revered in many societies for their use in religious rites or as medicinal agents. Their use in modern Western societies has been much more controversial. On the one hand, they are considered to be dangerous drugs: the Federal Bureau of Narcotics and Dangerous Drugs has placed them in Schedule I, the most restrictive class. The general public has also had a negative attitude towards them, in part because of their association with the antiwar and counter cultural movement of the 1960s. On the positive side, hallucinogenic drugs are considered by some to be a liberating vehicle for exploration of the hidden recesses of the mind
Значи...

ако збориме за квалитетни постови препрочитај си ги последните неколку ... ама препрочитај ги неколку пати ... ако сеуште не ти е исушен мозокот од печурките може и ќе си ги разбереш експертизите во нив ... :tapp:
не ќе да му е исушен....не сушат халуциногените.

пиеле чај од татула ...
по некој рецепт даден од некој „експерт“ како вас .... :tapp:
Така велиш а???

Колку години беа де баш ме интересира а за датула напишав ама ти не читаш...

Напишано од Garfield
Дете, не си играј со датула...имам пишано ефекти, ама и отровна е, може да се ојде неврат.
И не е татула, туку датула се вика кај нас, датурата.
А потоа и ја пишав...

Ајде де....па нервните боеви отрови делуваат слично и покрај останатите токсини...лоша смрт е тотална парализа на цел респираторен систем...едноставно нема да дишите,Па грчење налик епилептичен напад...лошо е нели..немојте да јадете тревки(и тие имаат стрихин) а за печуркиве...Ужас ако се македонски....ако правите експеримент-поблиску до брза помош
знам, не требаше да кажувам дека имам најдено меџик кај нас, нели.

НАЈДОВ, АМЕ НЕ ЃИ ПРОБАВ!!! :kesa:
Фрлај у Ѓубре...одма.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
12.621
Абе добро бе луѓе има илјадници најразлични печурки низ македонијава што растат, како можеме да знаеме дека сите до една се отровни, мора да има по некоја магична...треба само да се загрее тастатурата, да се излезе во природа и да се направат споредби...не мора да се пробуваат сите, онака прво чисто да се препознаат и селектираат...само мене ме мрзи а и немам морална ни финансиска подршка...:helou:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
барем ти си одамна по форуми и знаеш кој и како чита по форуми ... читаат деца <16г ....

баш вашите постови со рецепти се како да мавташ со црвено марамче пред бик
И јас кога ги видов рецептиве,помислив како може да се дозволат вакви идеи на форум каде има деца.Потоа размислив два пати и сфатив дека со ова може да се избегне тешка последица на некого кој решил да конзумира наркотични средства.Значи гледам од позитивната страна,оној што решил треба добро да прочита како влијаат сите супстанции,да не се случи нешто непосакувано.
За оние кој решиле против дрогата,го давам својот глас,добро е да научат што се е халуцигено :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
И јас кога ги видов рецептиве,помислив како може да се дозволат вакви идеи на форум каде има деца.Потоа размислив два пати и сфатив дека со ова може да се избегне тешка последица на некого кој решил да конзумира наркотични средства.Значи гледам од позитивната страна,оној што решил треба добро да прочита како влијаат сите супстанции,да не се случи нешто непосакувано.
За оние кој решиле против дрогата,го давам својот глас,добро е да научат што се е халуцигено :)

Tokmu taka.
Poarno da se znae, pa ako nekoj реши да конзумира, абрме да не умре или се отруе или слично.

Идејата е навистина да се објаснат ефектите од консумацијата на опојките од природно потекло, ДА СЕ ПОСОЧИ ДЕКА НИКАКО НЕ ТРЕБА ДА СЕ КОНЗУМИРА ВЕШТАЧКА ОПОЈКА (МОРЕ НИКАКВА ОПОЈКА, НО КОГА НЕКОЈ ВЕЌЕ СЕ РЕШИЛ ТОГАШ БАРЕМ САМО ПРИРОДНО), како и кои се опојки се достапни, со скоро никакви или со никакви котраефекти доколку се конзумираат согласно соодветните правила (во се има правила и прописи, така и кај опојките), како и да се посочи ДЕКА НЕ ТРЕБА ДА СЕ КОНЗУМИРААТ НЕШТАТА ЗА КОИ НЕ СМЕ СИГУРНИ ШТО СЕ!

Џана убо рече, каде со тој памет, лепаци, метамфетамини, прозаци со алкохоли, екстазија, барбитуарит,е хемии на кило итн итн итн носат сигурна смрт, стерилитет првин, а потоа смрт.

А бе, травка, хашче, чајче од мескал, кактуфче, печурче, сокче од вормвутче (абсинт) итн.

Природно си е природно!

И мамето да му го изјебам на секој оној кој дели трамадоли, тродони, лексони, празинеа, флузепами, кодеини и слични хемии на копиљаана!
А да му поцрка се живо и диво дома на оној кој навлекуе копиљаана на хероини, метадони, амфетамини, трипчиња, итн

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Џана, денес конечно видов крвна халуцинација, потентна!
Еден шаман, го хранел зајчето со мескал и вормвуд, ко заклал, му ја исцедил крвта, ја испиваа, за да биде магијата која ја правеа за мене, попотентна, брате, не сум видел такво нешто. па и многу не сакам blood magic ама ова беше необјасниво.
Одговорот лежи во разложувањето на структурните елементи во крвта која го прави ефектот потентен мнпогукратно.

S

smart ass

Гостин
Епа јасно крв полна со халуцоногени мава и т.е како,башка зајако служи како филтер поточно многу е почист халуциногенот.

А бе, травка, хашче, чајче од мескал, кактуфче, печурче, сокче од вормвутче (абсинт) итн.

Природно си е природно!

И мамето да му го изјебам на секој оној кој дели трамадоли, тродони, лексони, празинеа, флузепами, кодеини и слични хемии на копиљаана!
А да му поцрка се живо и диво дома на оној кој навлекуе копиљаана на хероини, метадони, амфетамини, трипчиња, итн
И ЈАС!!!

Малце е тоа-конфискација на Имот,БМВ-еа,мотори,нелегално оружје а аптекариве...50 000 евра...ама нешто не чини,не ќе да е на арно ова што се случува.....па како да очекуваме здрава младина??

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Смарт, нема да ти се верува, ама знаеш, јас сум БЕЛ, не се занимавав со blood magic многу, ама ова што го сторив денес, беше wicca СО НАЈЦРН шаманистички худу ритуал, уште ми се тресат рацете.
некому крвта ќе почне да му се тенчи , за некои дванаесет саати. велот лесно се прекинува, пробива, а таму, занеш, ужасиите ги ползуваме за наша корист и убавините ни слугуваат!

S

smart ass

Гостин
Абе јасно то,туку и ја сум БЕЛ ама вчера дојде една екипа со многу ганџа...абе по 4 двојки испаднаа за 4 души(ја појше чиста ја пушам-мислам тоа е тоа..кој како:wink:)...и мме му јебам заминаа гости кај 3-4 саат ја дома нит кафе нит цигари...ЌЕРАТА!!!

Ма си реков знам јас добро место каде аурата е позитивна и испаднав,купив тро еклери,уз пат(у бензиска-у ебаниот град нема Место кај цигари да си купиш башка енерџи имат брн само:tapp::tapp:) и така стасав до местото(тоа е близу Гимназија и Бугарската амбасада:tapp:) каде има позитивна аура-таму се осеќам трансцедентно...запалив тутун и ја наполнив аурата позитивно-и тоа се осеќаше...

Народ се движи,чат пат по некоја кола,некои накај железничка,други по ѓаволите а јас си седам,кулирам и едноставно позитивната енергија е Околу мене,ги наполнив батериите и стасав дома...беше тоа добар трип,уствари јас стандардно кога сум појќе напушен одам таму.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Sakas jas vo avgust da ve soberam na blood ritual i green pastures? Треба да славам нешто, па....ганџа, чиста, некои други рабпоти од северна и централна америка, магија и тн.

Kajgana Shop

На врв Bottom