Фото натпревар #252 - Тема: Сенка/сенки

не е ова силуета?
Да, така ќе му дојде...Моја грешка, нека каже @коцка за сигурно
Автоматски споено мислење:

IMG_20220209_124548.jpg
Еве друга, оваа веројатно е океј

Последно уредено:
Не сакам да бидам that guy in the group, ама не можам да не спомнам....
Сенка по дефиниција е кога објектот го блокира изворот на светлина, значи претставува отсуство на светлина. Рефлексија е феномен кога светлината се одбива од објектите и се пресликува на друг медиум. Она што го објави ѓоко а сега и киф се рефлексии на водна површина, не се сенки. Лично немам ништо против да учествуваат во натпреваров, само мислам дека ќе се сложите дека не се во склоп на темата. :)

во мојата слика сонцето во залез е точно од спротивната страна на камерата, па тоа што е испред е сенка од предметите/дрвата

рефлексија мислам дека е одраз на предмет врз водена површина, каде немора дирекно да е предизвикана од сончеви зраци. едноставно огледална површина

бар јас така мислам

Не знам, мене не ми е баш јасно... очигледно сум пропуштила часови од физика..
Зошто кога имавме тема за рефлексии пред неколку недели се учествуваше со такви фотографии каде има одраз во вода?

Искрено и за мене се рефлексии, ама и така и така за овој натпревар тема сенки нема да има награди па нека одат. Освен ако не сакаат да бидат суперкреативни и да фотнат нешто друго :D

јас имам некои слики со сенки...но неможам да ја променам сликата. ако дозволат модераторите, ќе ставам нова оа на бодувањето нека излези само новата

јас имам некои слики со сенки...но неможам да ја променам сликата. ако дозволат модераторите, ќе ставам нова оа на бодувањето нека излези само новата
Ќе средам одма :)

До колку саат да ја средам?
На работа сум моментално.
После работа :P јас сум на работа до 20, ако не успееш до тогаш ќе пробам јас. Ако некој сака во меѓувреме да итвори тема ќе го гласам :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom