Дрога ( Наркотични дроги )

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Може да се правиме паметни и да споредуваме дување марихуана со грицкање нокти. Иако тоа не ни оди во прилог. Не за друго, идиотски изгледа. :back:
Одлично. Си ме разбрал во потполност.
Знам дека изгледа идиотски. Коа ќе постираш нешто разумно, ја ќе прекинам да го исмејвувам :) И на двајцата мирна глава, ни ја идиот ни ти идиот :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Одлично. Си ме разбрал во потполност.
Знам дека изгледа идиотски. Коа ќе постираш нешто разумно, ја ќе прекинам да го исмејвувам :) И на двајцата мирна глава, ни ја идиот ни ти идиот :)
Ти може колку сакаш да ги исмеваш постовите дека марихуана ствара зависност, фактите не може да ги смениш :smir:
Ствара зависност, факт. Го уништува мозокот, факт. Ги уништува бубрезите, факт.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ти може колку сакаш да ги исмеваш постовите дека марихуана ствара зависност, фактите не може да ги смениш :smir:
Long-term use effect е "зависност" , а никаде не е наведено колку време и колку пати дневно треба да пушам за да станам зависност. Факт.
Го уништува мозокот? Колку документарци ќе најдеш ти шо го потврдуваат тоа, ја ќе најдам исто толку шо го негираат тоа. Факт.
Ги уништува бубрезите?
Често користење, им штети. Факт.

Ај сеа напрај споредба со цигари, па кажи ми шо е по штетно. Дали 2 џоклиња месечно, или 15 цигари дневно?

Едит: И патем, May, Can, In some cases, There is a chance, се зборови со кој можам да живеам :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Long-term use effect е "зависност" , а никаде не е наведено колку време и колку пати дневно треба да пушам за да станам зависност. Факт.
Го уништува мозокот? Колку документарци ќе најдеш ти шо го потврдуваат тоа, ја ќе најдам исто толку шо го негираат тоа. Факт.
Ги уништува бубрезите?
Често користење, им штети. Факт.

Ај сеа напрај споредба со цигари, па кажи ми шо е по штетно. Дали 2 џоклиња месечно, или 15 цигари дневно?
А зашто цело време споредуваш? Што е битно дали цигарите се поштетни или не се? Марихуана е штетна, без разлика дали и цигарите се штетни или не. Не направив јас споредба. Демек ако е помалце штетна од цигарите, добро е да се пуши?
Факт е дека секој што дува малце подолго се соживува со марихуаната и станува растение :) Суши мозок тоа, не зафркавај. Дувај си ти така, се гледаме за некоја година, во меѓувреме не ги лажи децата дека не е штетно :smir:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
А зашто цело време споредуваш? Што е битно дали цигарите се поштетни или не се? Марихуана е штетна, без разлика дали и цигарите се штетни или не. Не направив јас споредба. Демек ако е помалце штетна од цигарите, добро е да се пуши?
Факт е дека секој што дува малце подолго се соживува со марихуаната и станува растение :) Суши мозок тоа, не зафркавај. Дувај си ти така, се гледаме за некоја година, во меѓувреме не ги лажи децата дека не е штетно :smir:
Споредувам. Сите споредуваат. И ти споредуваш. Ти единка си? Се споредуваш со огледало или со други луѓе? Како си го осеќаш напредокот?

И да не споредувам, за колку ствари е штетна, за толку ствари е корисна, и на крај краева, гуглај ми барем една личност што умрела ради користење на марихуана. Ради предозираност.

И не, не ги лажам децата дека не е штетна, едноставно за разлика од сите вас, им ја кажувам вистината и ги оставам да бираат.
Од друга страна, ти ги убедуваш дека е штетна, што им ја прави марихуаната многу по привлечна, а после користење коа ќе видат дека се нај нормални, ќе си го помислат истото за хероин, кокаин, амфетамин, тромадоли и тако даље..па после ти носи ги на душа, ја неам намера истото да го праам.

И, патем, за колку години да се видиме? 2 годин дувам, за 2 да се видиме? Или, за 20? Па на 36 години коа ќе почнат да ми откажуваат зглобовите и коа ќе почнам да се грбавам, марихуаната ќе ми биде крива?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Споредувам. Сите споредуваат. И ти споредуваш. Ти единка си? Се споредуваш со огледало или со други луѓе? Како си го осеќаш напредокот?

И да не споредувам, за колку ствари е штетна, за толку ствари е корисна, и на крај краева, гуглај ми барем една личност што умрела ради користење на марихуана. Ради предозираност.

И не, не ги лажам децата дека не е штетна, едноставно за разлика од сите вас, им ја кажувам вистината и ги оставам да бираат.
Од друга страна, ти ги убедуваш дека е штетна, што им ја прави марихуаната многу по привлечна, а после користење коа ќе видат дека се нај нормални, ќе си го помислат истото за хероин, кокаин, амфетамин, тромадоли и тако даље..па после ти носи ги на душа, ја неам намера истото да го праам.

И, патем, за колку години да се видиме? 2 годин дувам, за 2 да се видиме? Или, за 20? Па на 36 години коа ќе почнат да ми откажуваат зглобовите и коа ќе почнам да се грбавам, марихуаната ќе ми биде крива?
Ниеднаш не споредив марихуана со цигари, не ми ги извртувај зборовите.
Нема да умрат од предозираност, после долгогодишно користење ќе умрат од откажување на бубрезите.
Ако се доволно глупи за фактите дека е штетна да им ја прави попривлечна, тоа е надвор од моја надлежност.
Патем, трАмадол.
На 36 години почнуваат луѓето да се грбават?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ниеднаш не споредив марихуана со цигари, не ми ги извртувај зборовите.
Нема да умрат од предозираност, после долгогодишно користење ќе умрат од откажување на бубрезите.
Ако се доволно глупи за фактите дека е штетна да им ја прави попривлечна, тоа е надвор од моја надлежност.
Патем, трАмадол.
На 36 години почнуваат луѓето да се грбават?
Почнуваат и на 16 да се грбават, ко да не ги глеаш низ насеље. 15 часа од денот се во седната, згбавена позиција, коа да почнат да се грбават?

И патем, ако не ти е мака, искалкулирај ми, колку време ќе ми треба, да ми откажат бубрезите, ако продолжам да дувам две двојчиња месечно, ништо повеќе, ништо помалку..?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Почнуваат и на 16 да се грбават, ко да не ги глеаш низ насеље. 15 часа од денот се во седната, згбавена позиција, коа да почнат да се грбават?

И патем, ако не ти е мака, искалкулирај ми, колку време ќе ми треба, да ми откажат бубрезите, ако продолжам да дувам две двојчиња месечно, ништо повеќе, ништо помалку..?
Зашто си ја вреѓаш сопствената интелигенција? :smir:
Дувај си слободно. Не тераме веќе инает. Т.е. можеш со друг да си тераш, јас се повлекувам :wink:
:salut:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Зашто си ја вреѓаш сопствената интелигенција? :smir:
Дувај си слободно. Не тераме веќе инает. Т.е. можеш со друг да си тераш, јас се повлекувам :wink:
:salut:
Го избегнуваш прашањето на многу гладиус начин :)
Помисли дека ќе ме испровоцираш и дека нема да приметам :)
Седи сеа, друг пат ќе збориме за мојата интелигенциа, сеа, пошо си толку убеден у штетноста на тревата, искалкулирај ми, уште колку години живот ми останале :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Океј еве ти не споредба...
Воздухот што го дишам по улица дур идам накај школо е штетен.
Грозјето што го јадам од пазар и е прскано е штетно.
Патлиџанот што го јадам од под фолија и со хемикалии растен е штетен.
Рацете што заборавам да ги измијам пред јадење е штетно.
Седењето премногу на компјутер е штетно.
Пушењето цигари е штетно...

поентата на постов е тоа што ние, зборот ШТЕТНО, сме му дале смисол со споредба...релевантност...значи за зборот ШТЕТНО да го има своето значење, мора тоа да биде СПОРЕДЕНО со друго нешто, помалце или повеќе штетно..

никој тука не вика дека марихуаната е ИСТО ШТЕТНА како и дишењето загаден воздух, или дека марихуаната е ИСТО зависна како и грицкањето нокти, туку едноставно се брани фактот дека постојат премногу други ШТЕТНИ работи во секојдневниот живот кои ги зимаме здраво за готово не размислувајки за нивното лошо дејствие кое е подеднакво па и полошо од конзумирањето марихуана еднаш месечно.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
ај еднаш месечно ...
а шо праиме со конзумирање на марихуана секој ден (1-2 џоклиња како некој сака да каже:) ) ? :raz:

vlakno

guitar shredder
Член од
20 септември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
3
ај еднаш месечно ...
а шо праиме со конзумирање на марихуана секој ден (1-2 џоклиња како некој сака да каже:) ) ? :raz:
brat osven so dzebot ke ti pretrpi paricen gubitok drugo niso, e sea za 1-2 dzoklinja na den neznam ali dovolni se nedelno,,hah

S

smart ass

Гостин
ај еднаш месечно ...

познавам такви....обични луѓе уствари овие двајца се 22 години а па се деца..јбг уствари пушат ради тренд и почнаа да слушаат сРбски раб...ама има примери кај некои делува позитивно еве кај мене на пример се осеќам....ај вака немам стандард или квота колку пушам..инку сега 1 месечно ама имаше момент кога брат ми фана на кладилница и земав мара за 1500 ја испушив за 3дена...убаво убаво си велам-оваа не е од тоа срањето знете мускулна слабост:vozbud:

и така земав уште за толку пак ова траеше 9 дена не можам уметнички да се изразувам и тоа е добро...ама се разбираме:toe:
на биоритамот значи при предозирање(како јас одеа од 5-10) можам да кажам негативно влијаат поголеми количини ДЕФИНИТИВНО НЕГАТИВНО.

значи најдобро една до 3 месечно и волкот сит и овците на број ама и мачето рипче:kesa:

П.С има некој друг??????

леле колку факти ама причини за смртност па најмногу срцето значи или е турбофолк или....

ствара зависност кај безидејни социопати кои немаат попаметна работа од лечење фрустрации на начин кој не е за тоа...значи во објаснување упатство за употреба кај ствара зависност треба да го пише ова погоре.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
ствара зависност кај безидејни социопати кои немаат попаметна работа од лечење фрустрации на начин кој не е за тоа...значи во објаснување упатство за употреба кај ствара зависност треба да го пише ова погоре.
:zver:

Член од
6 октомври 2009
Мислења
28
Поени од реакции
8
Не ве сфаќам, не ги читав претходните 53 страни затоа што и не ме интересираат коментарите на исфрустрирани 13 годишни копиљаци кои дома ги учат дека дрогата е штетна, а не е заинтересирале да прочитаат дека конкретно кај марихуаната нема ништо штетно при повремената конзумација, а верувам дека такви тука ги има премногу, зошто имате толку конзервативни сфаќања за дрогата? Доколку веќе излегувате на дебата, имајте сопствен став поттикнат од факти. Може до утре да зборите за тоа како дома ве учеле дека марихуаната е штетна, но додека не искусите или имате доволно теоретско знаење, според мене не сте воопшто компетентни за дискусија.

Kajgana Shop

На врв Bottom