- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.788
- Поени од реакции
- 5.063
Купив TQQQ ме мрзи да пребарувам акции и онака макро трејдам.
Буквално вчера купив игри со нинтендо ваучери купени со BTC преку Lightning и транскација кошташе цели 0.1 долар.Доволно е некогаш да се обидеш да купиш нешто со крипто, па ќе видиш колку целата работа е практична од аспект на фалењата што ги раскажуваат.
Работа од $20 во биткоин/етер на крај ќе те чини трипати поскапо како крајна платена сума во долари, и трансакцијата ќе трае со денови (или ќе кошта многу повеќе ако треба трансакцијата да е побрза).
Ми кажува дека не ги разбираш работите. На Lightning буквално никад нема да бидат трансакциите поголеми од 0.1 долар. Тоа е повеќе до тебе и твоет не познавање на работите. Земи инсталирај Breeze или Moon wallet и купувај на OKcoin каде имаш опција да повлекуваш на LN со ич fee.Мене ми требаше нешто да купам, трансакцијата за прво да купам БТЦ во вредност од ~20 долари ќе ме чинеше нешто под 20 долари, и потоа уште толку за трансакција на тие БТЦ од мене до продавачот.
Ако сега цената на трансакција навистина е 10 центи, а лани летото скоро 20 долари, и така се менува горе долу... Што ти кажува тоа?
Дали утре кога ќе ти затреба нешто да купиш трансакцијата ќе биде 10 центи, или 10 долари. Или 30 долари?
Од друга страна кога купувам нешто онлајн со картичка, банката ми зема некој ситен дел од еден процент од сумата. Објасни им на луѓево и што се траба да направат за да отворат новчаник и сметки на менувачниците.
Муабетот е далеку е крипто од спремност за секојдневна употреба... Освен ако не купуваш нешто нелегално. Не гледам никаква предност за обични луѓе.
Валута/метод на плаќање, за кои треба да докторираш за да можеш да ги користиш, немаат иднина.Ми кажува дека не ги разбираш работите. На Lightning буквално никад нема да бидат трансакциите поголеми од 0.1 долар. Тоа е повеќе до тебе и твоет не познавање на работите. Земи инсталирај Breeze или Moon wallet и купувај на OKcoin каде имаш опција да повлекуваш на LN со ич fee.
DryBulk shiipingot bi trebalo da ima soliden rast posle prviot kvartal. Momenalno BDI indeksot e na prilicno nisko nivo i cenite bi trebalo da rastat posle olimpijadata i vracanjeto na kineskata industrija vo normala.
Какво докторирање, едноставно не е доволно мејнстрим моментално за да се научат луѓето. Инаку многу брзо иде адаптацијата, доказ за тоа ти е интернтов и све што носи со него. Буквално од немање појма за што е интернет експлорер па до моментално милиони различни сервиси за било кој проблем во животот.Валута/метод на плаќање, за кои треба да докторираш за да можеш да ги користиш, немаат иднина.
Криптото во оваа форма нема практична примена за пошироките народни маси, можеби за перење пари и големи трансфери за мала провизија.
Абе човек, мин. 30% од популацијата во нашава држава сеуште не знае да работи со картица на банкомат, а не пак ќе ти разбирале крипто волети, адреси и сл.Какво докторирање, едноставно не е доволно мејнстрим моментално за да се научат луѓето. Инаку многу брзо иде адаптацијата, доказ за тоа ти е интернтов и све што носи со него. Буквално од немање појма за што е интернет експлорер па до моментално милиони различни сервиси за било кој проблем во животот.
Ако ти е некаков репер народов во оваа држава тешко тебе вака општо земено. Инаку слободно може да не користиш ништо од ова и да викаш дека не чини, никој не ти наплаќа за тоа.Абе човек, мин. 30% од популацијата во нашава држава сеуште не знае да работи со картица на банкомат, а не пак ќе ти разбирале крипто волети, адреси и сл.
За ова да биде функционално, ќе мора да стави рака институција и да го направи максимално просто. Со моменталнaта ситуција од 6000+ различни валути, и еден куп различни волети нема да знаат да ракуваат ни 30% од луѓето.
35 милиони не е ни 7мина од полнолетното население на САД, и тоа што таму зборуваат англиски, да не правиме муабет за земји како нашата каде не го разбираат ни интерфејсот.Ако ти е некаков репер народов во оваа држава тешко тебе вака општо земено. Инаку слободно може да не користиш ништо од ова и да викаш дека не чини, никој не ти наплаќа за тоа.
Инаку еве како изгледа графички приказ на раст.
Прегледај го приврзокот 321515
И замисли пак вреди 43.000 со денешен курс. А тек кога ќе биде на близу 50%.35 милиони не е ни 7мина од полнолетното население на САД, и тоа што таму зборуваат англиски, да не правиме муабет за земји како нашата каде не го разбираат ни интерфејсот.