Ingvar
MONAD
- Член од
- 28 март 2020
- Мислења
- 4.489
- Поени од реакции
- 10.430
Да речеме јас сум пророк и одам офтопик на темава, дали сум ја утнал темава?Темата е пророци, учители, познати мајстори кои го менувале светот со Збор.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да речеме јас сум пророк и одам офтопик на темава, дали сум ја утнал темава?Темата е пророци, учители, познати мајстори кои го менувале светот со Збор.
Да, Исус го распнаа... Учи од пророците...Да речеме јас сум пророк и одам офтопик на темава, дали сум ја утнал темава?
Пророците викале дека не може никој од никого пророчкиот занает да го научи. Иако вие мислите поинакуДа, Исус го распнаа... Учи од пророците...
А има ли свесност од најнизок редПророците викале дека не може никој од никого пророчкиот занает да го научи. Иако вие мислите поинаку
Ме интересира кога сме веќе на темава, дали има некој што по веќе познати методи доживеал свесност од највисок ред?![]()
Дописници до Искушениците
* * * I. ТЕОРЕМИ Светот напредува преку појавата на Христоси(гении). Христосите(гениите) се луѓе со над-свесност од највисок ред. Над-свесноста од највисок ред може да се по…heptagramxi.wordpress.com
Да, нешто како електрон на пример.А има ли свесност од најнизок ред![]()
Каде пророците велат никој од никого не може да научи и што е тоа „пророчки занает“?Пророците викале дека не може никој од никого пророчкиот занает да го научи. Иако вие мислите поинаку
Ме интересира кога сме веќе на темава, дали има некој што по веќе познати методи доживеал свесност од највисок ред?
А како мислиш Хепта да дојдеш до инфо/вистината?Само со умот ли?Наоружај се умствено колку сакаш/тепај ај кју до небесата и пак ќе ја промашиш целта...ја ти кажувам од позиција на ограничен човек...можда грешам..кој знае...И мене ме интересираат некои работи, ама никако да дојдам до инфо... до мене ли е, до другиот ли е што не сака да ми каже - кој да знае....
Ме прашуваш или ми кажуваш за целта и како Хепта да дојде до инфо/вистината?А како мислиш Хепта да дојдеш до инфо/вистината?Само со умот ли?Наоружај се умствено колку сакаш/тепај ај кју до небесата и пак ќе ја промашиш целта...ја ти кажувам од позиција на ограничен човек...можда грешам..кој знае...![]()
Ја ако ти давам совет за патот према целта прво ќе се искинеш од смеење и ќе ми кажеш не ме зафркавај,знаеш стара приказна-догма,покајание...Ме прашуваш или ми кажуваш за целта и како Хепта да дојде до инфо/вистината?
Исус, Буда, Мухамед, Мојсеј, Дионисиј ... како пристапиле кон вистината/инфото?![]()
Постојано читам наназад и заборавате што се темите на кои доаѓате по се изгледа да реплицирате на ликот што напишал нешто на темава, отколку да кажете нешто за темите на кои пишувате...Ја ако ти давам совет за патот према целта прво ќе се искинеш од смеење и ќе ми кажеш не ме зафркавај,знаеш стара приказна-догма,покајание...![]()
Се мислам дека сите биле иницијанти и Мајстори, тоа што денес знаеме за нив е заради историјата и разните откритија и пишани документи...
Постоеле одвоено едни од други и временски и просторно... но сепак денес сите можеме да ги анализираме „разните“ учења кои некако доаѓа дека истото се предава, со еони![]()
Амааа.....(D-Major)Постојано читам наназад и заборавате што се темите на кои доаѓате по се изгледа да реплицирате на ликот што напишал нешто на темава, отколку да кажете нешто за темите на кои пишувате...
Никаде низ темава не советуваме некој, а дека се смееме, се смееме - нема подобро од смеата
Постојано еден лик од плејадата ликови низ историјата на човештвото го подметнувате... а темата е токму за тоа: има и други, научете за човештвото еднаш засекогаш, за да не мора да се советуваме, исмејуваме, гледаме исплашено кон другоста или најлошото: да гледаме со потајна омраза кон другиот чија што философија на живеење, ритуали и се останато се апсолутно различни од нашите...
Да престанеме да ги сатанизираме туѓите учења, да ги гледаме како зло. Може тоа да се проба?
Како што реков претходно пред да започне оваа дискусија меѓу членовите:
Не треба знаење до небото, потребно е само љубов и волја да се спознае човештвото со сета негова историја (колку и да не сакаме да ја знаеме ако не се совпаѓа со нашите идеали и романтичарски погледи на истата) и само така нема да се прават грешки во однос на сегашноста и иднината.
Не знам. Ако за тебе е Кроули пророк и тоа вистински (има лажни нели) - слободно следи го пророкот, така некако пишуваше и во оваа Liber AL vel Legis sub figura CCXX, A.'.A.'. Publication in Class A)Амааа.....(D-Major)
Кроули е вистината и е вистинскиот пророк,а другите имаат само делумни вистини.
[Прочитајте си ја „Liber Al Vel Legis"]
За исламот е пророк инаку ќе нема пак нивната религија смисла, ниту пак на евреите. Насила се наметна идејата за пророци... во самиот наслов и објаснување на темава никаде не се зборува за пророци...Сакате Господ Бог да го рамните со пророци. Не иде тоа така.
А Конфучие дури не е ни пророк.
99% од адептите или било кои лажни пророци викаат дека се во право и "нормално",другите се во криво,а ова што го спомна во меѓувреме Берик држи вода,оти Исус ,правите христијани не го сметаат за пророк,туку за Богочовек [освен јеховистите]Не знам. Ако за тебе е Кроули пророк и тоа вистински (има лажни нели) - слободно следи го пророкот, така некако пишуваше и во оваа Liber AL vel Legis sub figura CCXX, A.'.A.'. Publication in Class A)
Дали има сличности или исти „вистини“ со другите Мајстори е прашањето... и полезно е да се најде нишката, нормално ако постои истата...