Мизогинијата денес

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.410
Поени од реакции
10.343
Епа ти одговорив. Се додека ние самите како жени дозволуваме така да бидеме третирани и се залетуваме по такви мажи, се дотогаш ќе се соочуваме со таккви размислувања.
По какви мажи? Извини, а каков маж треба да земам, невин..или да го прашам прво..Извини бате, ти со колку жени пред мене имаш спиено?
Автоматски споено мислење:

Се додека ние самите како женидозволуваме така д а бидеме третирани и се залетуваме по такви мажи, се дотогаш ќе се соочуваме со таккви размислувања.
Имаш идеја на кој начин да го спречиме таквото третирање кое трае со векови?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.362
Поени од реакции
30.764
По какви мажи? Извини, а каков маж треба да земам, невин..или да го прашам прво..Извини бате, ти со колку жени пред мене имаш спиено?
Da?
Mislam deka treba da ti e bitna taa informacija, kazuva dovolno za covekot.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.487
Поени од реакции
11.407
Епа не е ни чудо што наидуваш на такви ставови, кога тебе ти е побитно да има сексуален стаж, а не да не те осудува за твоите претходни избори. Не знам дали стварно не размислуваш, или со сила водиш вакви муабети за да поттикнеш некаква дискусија. Ако е второто ок, се плашам да не е првото.

Пази ја иронијата во ситуацијата. Ти си спиела со 30 мажи и он тебе те нарекува курва. Он е прав маж и не сака да има ништо посериозно со тебе од обичен секс. Ама, истиот тој прав маж, имал 30 такви курви пред тебе. И пак те прашувам, кој е крив?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.410
Поени од реакции
10.343
Da?
Mislam deka treba da ti e bitna taa informacija, kazuva dovolno za covekot.
Извини, но таа информација не ми го одржува бракот..постојат многу други битни карактеристики и квалитети отколку нешто што поминало.
Но, на жалост мажите така не размислуваат.

И пак те прашувам, кој е крив?
Јас повторно ти одговарам...Мажите се криви...они треба да се сменат а не ние жените.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.761
Извини, но таа информација не ми го одржува бракот..постојат многу други битни карактеристики и квалитети отколку нешто што поминало.

Јас повторно ти одговарам...Мажите се криви...они треба да се сменат а не ние жените.
Имањето голем број секс партнери има различно значење кај мажите и жените. :icon_lol:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.362
Поени од реакции
30.764

Ke se smeni, ne se sekiraj. :pos:

Член од
13 април 2021
Мислења
3.487
Поени од реакции
11.407

Тоа што се обидувам да ти го кажам, е дека ти самата треба да си изградиш некои критериуми кои мажот треба да ги исполнува пред да ти се приближи и да ти пристапи воопшто. Не е паметно да му угодуваш затоа што ти е симпатичен и да го прегазиш своето сопствено јас. Ако ти дозволиш да ти пристапи маж што ќе те искористи за една вечер, за после тоа да те нарече курва, виновникот си ти. Но ако дозволиш да ти пристапи маж што не е толку ограничен во начинот на кој што размислува и ги перцепира жените, сигурна сум дека нема да имаш проблем, дури и да е во прашање едновечерен секс.
На крајот на краиштата, имаш прилика сама да си го обликуваш педигрето.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.410
Поени од реакции
10.343
Gledaj da si gi sredis bracnite problemi.
средени се одамна....а ти што мислиш дека брак без проблеми не постои?

Па боље немажена отколку 50 годишна тетка што не знае да се цени и почитува.
Како го заклучи жити бога ова?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
средени се одамна....а ти што мислиш дека брак без проблеми не постои?
Не ти ја разбирам реченицава. Одамна си ги средила брачните проблеми, а тврдиш дека нема брак без проблеми! Се разведе или нешто пропуштам?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.410
Поени од реакции
10.343
Не ти ја разбирам реченицава. Одамна си ги средила брачните проблеми, а тврдиш дека нема брак без проблеми! Се разведе или нешто пропуштам?
Колку работи убави ти од животот пропушташ, па дојде ред за ова да се секираш...ајт свиркај си и понатаму.

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.628
Па боље немажена отколку 50 годишна тетка што не знае да се цени и почитува.
Покажи малку почит, сепак разговараш со повозрасна жена од чие практично искуство можеби треба нешто да научиш. Ако вие самите не се почитувате, што останало да барате од мажите.

Kajgana Shop

На врв Bottom