- Член од
- 6 август 2015
- Мислења
- 465
- Поени од реакции
- 780
За тебе е лесно, ама другите сме у говна заглавени оригинален документ дали имат 2-3 луѓе во 100 апликанти. Ти си еден од малкуте среќни остатокот сме у проблем.Neznam sega kako e ama jas na 20.09.2021 dostaviv dopolnitelno star dokument (rokot mi bese do 01.10.2021 ) na 06.10.2021 se promeni vo finalna pak ... i na 28.10.2021 se promeni za podpis ... momentalno nema promena nikakva uste stoj sa podpis
Така е. Знам дека ние сме 100% во право и ова што го прават е нелегално и невидена глупост. Ама не можеме да знаеме што точно следиDa ama Bani i plus uste nekoi drugi so toj statusot od DABC so im bese ne odnele nikakov star dokument pa im se smeni vo finalna sega pred nekoj den. So toj statusot bese dopolnitelna proverka i ne velese ako do rokot ne gi odneses kje dobies otkaz. A kaj Altair tuka negoviot prijatel mu falel nekoj dokument bez koj ne moze ponataka i zatoa sovetot kje go odbie.
Eve i od zdruzenijava znaat i tuka sakale da podnesat zalba za baranje na star dokument iako zakonski ne trebalo.
Се додека не поминат со соодветен одговор првите такви случаи, може само да се молиме на ... нашиот Бог Кирил Петков.
И уште едно нешто ме утешува у целава работа. Што (по слободна проценка) во оваа каша се заглавени сигурно преку 10 000 луѓе што биле на интервју само у 2019та. А да не збориме за тие со интервју у 2020та што се многу повеќе... така да ваљда нема сите отказ да добиеме ...