Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
jas spomnav trudnici ko PRIMER za akutna sostojba i deka ddimeri ne se pokacuvaat samo kaj k19 , dudukuКој спомнал трудници бе цреп/ка? Ти не разликуваш од антикоагулантна профилакса и антикоагулантна терапија. Со тебе е завршен муабетот дека Господ со толку те дарувал и толку можеш.![]()
Автоматски споено мислење:
Епа тој закон е bullshit. Мене не ме иритира тоа што некој неписмен правник што го измислил законот пошто тој ете со "главата толку можел".
Мене ме иритираат што лекарите не креваат глас на глупостите и да ги заштитат пациентите, а ете и биџонс го смета тоа дека е океј, па дури објаснува тука фактори, парцијални времиња, т.е. работи кои ниту таа ги разбира.
Сценарио број два:
Пациент со отечена нога иде кај матичен и матичниот се сомнева во двабока венска тромбоза. Добива термин за дуплекс после една недела. За таа недела пациентот нема антикогулација и добива масивна белодробна емболија која завршува со смртен исход.
Кој е виновен?
... матичниот не треба да лекува „со сомневање“ ниту да дава таква терапија „на сомневање“, затоа што секој лек е нож со две оштрици, па ако од терапијата која не била соодветна од тој матичен за пациентот со отечена нога поради застој на функција на бубрег што не мора да биде манифестиран со покачени вредности на уреа и креатинин, поради примена на антикоагулант дојде до крварење, па наместо од масивна белодробна емболија пациентот ќе си умре од масивно крварење, па сега кој ќе биде виновен?Пациент со отечена нога иде кај матичен и матичниот се сомнева во двабока венска тромбоза. Добива термин за дуплекс после една недела. За таа недела пациентот нема антикогулација и добива масивна белодробна емболија која завршува со смртен исход.
Кој е виновен?
... поставеноста е како треба, но нема организацијата, контрола и казни за неодговорноста за несовесното работење, на жалост,а ете и биџонс го смета тоа дека е океј, па дури објаснува тука фактори, парцијални времиња, т.е. работи кои ниту таа ги разбира.
vaka, ozbilno sakas da go tupime od sto umrele?...значи јавните личности на секој 5 минути им се менува приватноста?
...Маестро А.Џ.барем во декември со промовирање на својата книга се покажа многу витален, за да наеднаш така почине без да се знае причината, Аки Р. со бебе дома и радост околу него со само 65 години така наеднаш да почине без да се знае причината?
...инсинуација ја осеќаш ти, не значи дека ми е таа цел, затоа што не се знаело барем јавно дали биле антиковид вакцинирани, а тоа не значи дека се подразбира!
Izvini vaka, no me interesira Dali si doktorka?vaka, ozbilno sakas da go tupime od sto umrele?
jasno e ko den , go gledas izglda prilicno zdravo,vitalno, po 5min,30min,2h itn nenadejno mu se slosuva SE ZNAW STO E ,! udar,na srceto ili mozokot
ili rabotata e mora javno da se kaze deka javni licnosti se ? da e zadovoli necija radoznalot itn .
javni licnosti bile pa da kazat i koga mocale
dedo mi taka umre, se si bese vo red otide drva da donese i ne se vrati,,dobil udar i umrel ,go cekala baba mi pola cas, go nemalo izlegla i go nasla mrtov .k i eden kup drugi luge ama aj sega ke gi tupime od sto umrele luge navidum vitalni i da kazat javno sto i kako bilo ,pritoa da se kaze i dali vakcina primile , ako primile da se natamu nasocat pricinite
iekako akose javni licnoti da kazat i koga mocale !
... што си толку да речам нервозна, не можеш нормално да пишуваш? тука муабетиме, а не „тупиме“ , не мислиш дека малку претеруваш со твојот однос?vaka, ozbilno sakas da go tupime od sto umrele?
jasno e ko den , go gledas izglda prilicno zdravo,vitalno, po 5min,30min,2h itn nenadejno mu se slosuva SE ZNAW STO E ,! udar,na srceto ili mozokot
ili rabotata e mora javno da se kaze deka javni licnosti se ? da e zadovoli necija radoznalot itn .
javni licnosti bile pa da kazat i koga mocale
dedo mi taka umre, se si bese vo red otide drva da donese i ne se vrati,,dobil udar i umrel ,go cekala baba mi pola cas, go nemalo izlegla i go nasla mrtov .k i eden kup drugi luge ama aj sega ke gi tupime od sto umrele luge navidum vitalni i da kazat javno sto i kako bilo ,pritoa da se kaze i dali vakcina primile , ako primile da se natamu nasocat pricinite
iekako akose javni licnoti da kazat i koga mocale !
...не е важно што е, но веќе се сомневам во нејзино коректно дебатирање, може има знаење, може има образование, ама нема 7 години од дома, види како пишува, „ ако се јавни личности да кажат кога мочале“? ај сега на кое ниво човек да се спушти да одговори, некако не ми оди овој стил, освен во играчница или можеби секс подтеми,Izvini vaka, no me interesira Dali si doktorka?
Ауу, кој тоа мисли дека е копија? Ти и кој друг? Пошто објавена е хемиската структура, физичките својства како и фармаколошкото дејство на лекот....не е важно што е, но веќе се сомневам во нејзино коректно дебатирање, може има знаење, може има образование, ама нема 7 години од дома, види како пишува, „ ако се јавни личности да кажат кога мочале“? ај сега на кое ниво човек да се спушти да одговори, некако не ми оди овој стил, освен во играчница или можеби секс подтеми,
Прегледај го приврзокот 320793 Прегледај го приврзокот 320794
... инаку набргу треба да го очекуваме и кај нас оралниот антиковид лек на Фајзер, за кој се мисли дека е копија на ивермектинот, па да видиме како ќе се одвива кон тој правец прифаќањето на тој антивирален лек Paxlovid (ritonavir) за разлика од прифаќањето на ивермектин, што ЕМА експресно УСЛОВНО го одобри, а Италија, Германија и Белгија веќе го купиле!
toa neIzvini vaka, no me interesira Dali si doktorka?
ne sum nervozna,no nekoi raboti se preteruvaat a tolku e ocigledno,no aj ke tupime,mora da se kaze... што си толку да речам нервозна, не можеш нормално да пишуваш? тука муабетиме, а не „тупиме“ , не мислиш дека малку претеруваш со твојот однос?
1. Нога еднострано не отекува кај бубрежна слабост, туку ако има, тогаш се добива задршка на течност и генерализиран оток.... матичниот не треба да лекува „со сомневање“ ниту да дава таква терапија „на сомневање“, затоа што секој лек е нож со две оштрици, па ако од терапијата која не била соодветна од тој матичен за пациентот со отечена нога поради застој на функција на бубрег што не мора да биде манифестиран со покачени вредности на уреа и креатинин, поради примена на антикоагулант дојде до крварење, па наместо од масивна белодробна емболија пациентот ќе си умре од масивно крварење, па сега кој ќе биде виновен?
...на матичниот не е негова работа да ординира лекови што не се негова специјалност, па затоа ќе си одговара што препишува лекарства кои се само по препорака на специјалист, ако ја утне здравствената состојбата од погрешна терапија,
П.С
па искрено и Германија не толку позната од можноста на пациентот за добивање веднаш термин, така да и таму пациентите чекаат за специјалистичка консултација, па затоа матичниот ја зема улогата на специјалист што не е негова работа!
... поставеноста е како треба, но нема организацијата, контрола и казни за неодговорноста за несовесното работење, на жалост,
Кај тебе ќе да е Делта штом си изгубила вкус и мирис. Многу ретко некој со Омикрон да изгуби вкус и мирис.Скроз ми се изремети вкус и мирис. Тоа е најзезнат симптом, не може да си уживаш во храната. Среќа па можам да пијам од оние неубавите ама здрави сокчиња.
Супер сум сега, освен вкусот и мирисот што ми се пореметени. Денес пет различни јадења си зготвив, ама џабе. Јадам без да осеќам што јадамКај тебе ќе да е Делта штом си изгубила вкус и мирис. Многу ретко некој со Омикрон да изгуби вкус и мирис.
Друго како си со симптоми?
Јас поарен, немам ТТ, грлото подобро (сеуште суво е и гребе), студи од внатре на моменти сеуште но поретко, омалаксаност присутна но намалена, главоболка намалена но сеуште присутна, носот уште ми е бетон па ќе прокапе од инат, го пододзатнувам до некаде со спреј од диво оригано и аква марис. Правам инхалација со физиолошки, да истече ѓубрештијата од мене.
Се наливам со течности до 4 литри, за жени велат до 3 литри. Природни цитрусни сокови повеќе пати во денот, супи, чаеви, овошје, шприцам прополис во грло и то.
da tokmu taka, bas si za greota, samiot se se opisaза греота си