daa@archives.government.bgCe ve molam meil adresata na arhivot kade se obrativte. Blagodaram
Jas sun veke 11meseci na finalnaМногу !!!! Јас бев од декември 2020та до октомври 2021ва (значи околу 10 месеци) на финална. Сега веќе 4 месеци сум на "дополнителна проверка".
Ve molam i mene meil i adresa na arhivot i kade se obrativte ke vi bidam blagodarnaCe ve molam meil adresata na arhivot kade se obrativte. Blagodaram
Јас сум на финална скоро 13 месеци,а уште колку ќе бидам е енигма.Sakam da prasham Dali nekoj znae kolku e maksimalno cekanje na finalna? Od iskustvo daali nekoj znae kolku a maksimum cekanje na finalna?
Dali odnese dopolnitelni dokumenti i kakvi?I mojot status od dopolnitelno denes se smeni na:
-По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Site se takvi...bez pecat i potpis...digitalno se potpisani so samoto izdavanje...dolu levo ima data i chas koga e podignat ukazot...neznam kako i dali ima mozhnost da go proverish...so sreka...Pozdrav do site nov sum na forumov i sekoja cest za info. So gi delite... ako moze nekoj da mi objasni (mozebi malku glupo ke zvuci ama pak da prasam) posrednikot mi go donese UKAZ'ot no malku mi izgleda sumljivo obicna kopija a4 format mi rece deka po konzulski pat vaka gi davale ukazite ... imali nekako da proveram so broj na ukazot originalnosta i dali e validen ukazot ?? Vi blagodaram
Ако можи инфо (име и моб.) од посредникот, да го знаеме, мора да е некој опасен (звучи неверојатно, колку што знам подигање на указ е само лично).Pozdrav do site nov sum na forumov i sekoja cest za info. So gi delite... ako moze nekoj da mi objasni (mozebi malku glupo ke zvuci ama pak da prasam) posrednikot mi go donese UKAZ'ot no malku mi izgleda sumljivo obicna kopija a4 format mi rece deka po konzulski pat vaka gi davale ukazite ... imali nekako da proveram so broj na ukazot originalnosta i dali e validen ukazot ?? Vi blagodaram
Здраво,Ce ve molam kade vo Skopje ili vo Kumanovo najlesno i najdobro ce izvadam lekarsko uverenie vo novata forma kako sega sto baraat. Vi blagodaram
Автоматски споено мислење:
Lekarsko sto se bara od dekemvri 2020 navamu, kade najlesno da izvadam?