Дали е мувањето понижување?

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Не е понижување според мене,но не го сакам мувањето,сакам да си знам на што сум или влагам во врска или не,еднократно мување т.е разубавување на вечерта е ок но после тоа како што кажав сакам да знам на што сум нема да се влечкаме сега со месеци и кога да ни текне да се муваме,не сум го разбирал никогаш ова ем ти иска ем ти стиска :icon_lol:
 

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Не сум личност која нешто многу го почитува мувањето. Не ја сваќам таа работа. Разбирам да има некоја цврста причина за тоа како на пример таа далечина која не дозволува врската да опстојува на стотици километри (што не мора да значи дека секогаш е така), но кога како што некој претходно наведе се гледаат и слушаат секој ден а било кој од двајцата не сака тоа да прерасне во врска мислам дека е само пополнување време и чекање следна *жртва*.
 

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
мое мислење е дека мувањето е најбезвезната работа на цел свет, тоа е само за да после се збора овај се мува со ова онај со онаа. Затоа луѓето се разликуваат од животните не се е****т со кој шо ќе стигнат, и затоа има емоции, и затоа постои љубов. Не мислам дека е понижување на кој шо му е убаво нека се мува, јас во никој случај не би го направил тоа, јас сакам ако сум со некого стварно да ми значи и да знам дека и јас му значам.
 
Член од
12 јануари 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Можеби во некои ситуации и е понижување...Пошо повеќето од мувачите муваат само за да пополнат време или да се задоволат...Не знам што друго да кажам...
 

BrokenHeart

..not broken anymore..
Член од
30 мај 2007
Мислења
42
Поени од реакции
1
Темава ми се погоди....значи вака..ако и двајцата партнери исто се чувствуваат,и двајцата сакаат само да се муваат поради икс причини,тогаш зашто да не..може стварно имаат причини,ОК Е..ама ако едниот сака нешто повеќе од мување и останува во таа врска без обврски само затоа што тоа е најмногу што може да го добие,затоа што чувствува љубов за таа личност,е тогаш НЕ..дефинитвно во тој случај е понижување..од искуство зборам,јас попонижено во живот не сум се чувствувала кога го гледав со други..ама моја вина е..јас сум сакала нешто повеке ама сум немала храброст да го направам тој муабет од помислата да не го изгубам..а сега кога гледам од оваа точка се каам заради тоа,да сум го направела тој муабет порано можеби се би било поинаку,на крајот сепак јас бев таа што плачеше!И не ми беше јасно како може после толку време со некоја личност да не ти значи ништо..ама не се замарам више со тоа така да..заклучокот е..НИКОГАШ НЕ ВЛЕГУВАЈ ВО ВРСКА БЕЗ ОБВРСКИ,Т.Е. МУВАЊЕ СО ГОДИНИ,АКО ТИ СИ ТОЈ ШТО САКА ВРСКА..
е така..мислев да бидам кратка ама многу ме инспирира темава па морав..
 
Член од
9 јануари 2008
Мислења
99
Поени од реакции
1
Iskreno jas ne sum ZA muvanje ..makar sto nekoi velat demek ako samo se muvas ne ti se brojat kako deckovci i samo za edna vecer bez obavezi itn itn..JAs ednas samo se imam smuvano i nejkam pojke nikogasd to da se sluci!!! Ako ne mozis da bidis so nekoj ako saka samo da se muvate togas toj te ponizuva vsusnost tebe ti mu pretstavuvas nego samo igracka i nisto poveke..

A sto ako dvajcata se soglasite deka ke vi bide podobro ako se muvate.Togas koj civa igracka e.:toe:
 
Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
без мување шо ке прајме мора малце од време на време онака за сменаа максимално подржвам мување
 
Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Ja eve ne sakam vrska...da letam solo 10 godini dodeka ne sum spremna za vrska?
Tesko...:)
 

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Оти понижување?
Си се муваш подолго време. Го прајте то двата оти го сакате, никој не е присилен на таква работа.
Ако сакаш да клајш крај на то, или ќе предложиш мувањето да премини во нешто појќе, или ќе клајш дефинитивно крај на то.

Е сега, се зависи од чувствата на двата. Ако едната страна се заљуби во другата страна, а му е страв да кажи за да не расипи нешто, е тогаш е болно в крај.

А не сфаќам зошто би било понижење.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не го гледам како понижување.
Двајца се свиѓаат и не можат да бидат во врска моментално од икс причини, зашто да не се смуваат?
Или пак може не сакаат врска во моментот.

Навистина не гледам како би можело да биде понижување.:toe:
 

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
не го гледам зашто да е мувањето понижување..можеби некој не сака да е во врска или не е подготвен па затоа само се мува..и како што вика крејзи ако ти се здосади можеш фино лепо да прекинеш кога сакаш не е понижување..само прашање на задоволство е:pipi:
 
Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
947
Доколку и двајцата сакаат не гледам причина да биде понижувачко.
 
D

devojcence

Гостин
ako e podolgo vreme mi e ponizuvacko a ako e ednas dvapati ne :) razlikata e vo toa sto ako se muvas dolgo vreme znaci nekoj nekoj mavta i ne mu odgovara za vrska i gubi vreme dodeka da najde neso bolje.a za ednas dvapati za zabava i ubavo pominata vecer ne mi e ponizuacko.u seko slucaj sum protiv muvanje.
 
Член од
20 јануари 2008
Мислења
119
Поени од реакции
6
Nemam nisto protiv muvanjeto, ama go odbegavam. Mislam deka e OK da se izmuvas ednas,dva pati ama poveke pati e ponizuva4ko bidejki tuka nekoj nekogo vrti okolu maloto prste. Pa za da ne ve vrtat okolu maloto prste posle 2-3 muvanje postavete uslov ili nesto poseriozno ili kraj. Ama ako im odgovara i na dvajcata togas e vo red, zosto da e ponizuva4ko onaka za zabava koga e dosadno
 
Член од
23 јануари 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
Definitivno PROTIV muvanje:) nikogas ne bi se izmuvala,a i se znae koj koristi-spored mene maskoto.Ako se sakate vrska,t.e. ne mozes da sakas nekoj preeemnogu ako ne si vo vrska.Ko ke stapis vo vrska se zapoznavate podobro i ke se zasakate nenormalno(bi trebalo),a od muvanje ni zapoznavanje ni niso nema.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom