- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.499
- Поени од реакции
- 13.780
Над 50 години би можел некој да го работи ова?
Кое? Програмирање? Зошто да не може?Над 50 години би можел некој да го работи ова?
Па не знам, затоа прашувам, немам досега видено некој во години тоа да го работиКое? Програмирање? Зошто да не може?
Лидот кај едниот клиент е 68 годиниНад 50 години би можел некој да го работи ова?
Има, има. И тука има, иако помалку луѓе, а особено во странство има. Тука се помалку не затоа што е тешко да се работи после 50, туку затоа што секторот не бил атрактивен предходно. Никаков проблем не се годините. Може да се работи и на 16 и на 86, ако те држи паметот. Не е работата физичка.Па не знам, затоа прашувам, немам досега видено некој во години тоа да го работи
И паметот ветрее после 50 години.Има, има. И тука има, иако помалку луѓе, а особено во странство има. Тука се помалку не затоа што е тешко да се работи после 50, туку затоа што секторот не бил атрактивен предходно. Никаков проблем не се годините. Може да се работи и на 16 и на 86, ако те држи паметот. Не е работата физичка.
Од тоа што гледам кај колеги, добро се држат и во 60ти.И паметот ветрее после 50 години.
Постојат еден куп инжењери (не софтверски) во Македонија кои работат и во нивни 70 ти години, не гледам зошто би било толку различно за девелопери? Доста девелопери прават и заштедуваат голема количина пари до 45 - 50 години, па можат да си дозволат пензија порано. Јас лично не би можел да се замислам да прекинам да кодирам, освен ако не развијам деменција и не ги заебам очите тоталка, дури и да не ми е професионална обврска, ќе ми биде хоби.И паметот ветрее после 50 години.
400 - 600 треба да се, кај големите компании не би биле под 500еурЗдраво, колку се движат почетните плати за џуниори без работно искуство?
и за 800 знам случај400 - 600 треба да се, кај големите компании не би биле под 500еур
Имаш поминато пракса некаде, или чисто со завршен факултет?Здраво, колку се движат почетните плати за џуниори без работно искуство?
800 евра одма у старт како прво вработување?и за 800 знам случај
Ако го вработат од дома800 евра одма у старт како прво вработување?
Да.800 евра одма у старт како прво вработување?