И јас пазарам во КАМ, најблиску ми еНишто, ќе си останам цел живот да пазарам во кам, no Vero for me.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И јас пазарам во КАМ, најблиску ми еНишто, ќе си останам цел живот да пазарам во кам, no Vero for me.
И јас пазарам во КАМ, најблиску ми е![]()
Па големиот херој Илон истото им го спрема и на шоферите. Ако стигнат до фул автономија, и во тој сектор милиони ќе бидат вишок.Ова веќе е реалност во многу маркети во Австралија. Во Coles (нивно Vero) најоголемиот објект во центар што им е, има само 4 регуларни каси и 52 self-serving каде сам си ги куцаш производите. Наместо да плаќаат 20-30 персонал имаат само 8, по 4 на реугуларните каси и 4 ги покриваат мониторингот на останатите 52. Дури и Aldi почна со воведување на вакви каси пошто на големо ги крати трошоците за плати.
Работа како продавач(ка) нема никаква иднина, прашање на време кога и во Мк ќе дојде трендот.
Срам да му е.Па големиот херој Илон истото им го спрема и на шоферите.
Требаше да знам дека тролаш.Ти и @jamajka пазарите таму затоа што сте скромни по природа и не сакате да се расфрлате со парите, јас пазарам затоа што морам. Има голема разлика. Јас да имав пари како вас ќе пазарев строго во Веро и потоа со кесите на кои пишува Веро ќе им поминував пред Кам за да ги правам љубоморни оние гревовите кои пазарат таму.
Чесен збор.
Кај мене на факултет професорите правеа уште по неколку илјади евра месечно од проекти на страна, исто и асистентите.Јас немам некоја бројка како праг за пристојни/непристојни примања, ама еве низ пример нешто.
Додека студирав, беше познато дека месечната плата на еден универзитетски професор во државава се движи меѓу 700-800 евра. Според стандардите на темава за пристоен живот на едно семејство, месечните примања треба да се движат во опсегот од 2000 до 2500 евра. Испаѓа дека брачен пар во оваа држава каде и двајцата работат како универзитетски професори, и заработуваат да речеме вкупно 1500 евра, живеат на праг на сиромаштија.
Што знам што да кажам, мислам дека ниту најснобовите меѓу нас не ги доживуваат така...
Јас немам некоја бројка како праг за пристојни/непристојни примања, ама еве низ пример нешто.
Додека студирав, беше познато дека месечната плата на еден универзитетски професор во државава се движи меѓу 700-800 евра. Според стандардите на темава за пристоен живот на едно семејство, месечните примања треба да се движат во опсегот од 2000 до 2500 евра. Испаѓа дека брачен пар во оваа држава каде и двајцата работат како универзитетски професори, и заработуваат да речеме вкупно 1500 евра, живеат на праг на сиромаштија.
Што знам што да кажам, мислам дека ниту најснобовите меѓу нас не ги доживуваат така...
Требаше да знам дека тролаш.
Па познавам пар луѓе што од кладилници живеат. Не им е лошо.Зошто би тролал, мртов сериозен сум. Се нема, не се фаќа, нема визија, нема ИТ, марш у Кам кај лузерите.
Не те разбирам зошто мора цинизам да употребуваш. Буквално ничим изазван.Зошто би тролал, мртов сериозен сум. Се нема, не се фаќа, нема визија, нема ИТ, марш у Кам кај лузерите.
Во ред, и кај мене на факултет заработуваа од пишување рецензии, иако не правеа по неколку илјади евра месечно од тоа (по кажувања, максимум до 50-тина евра, и ова не е стандардно секој месец)... Меѓутоа и кога би останале на тие основни месечни примања, чисто се сомневам дека некој би ги гледал како сиромашни луѓе...Кај мене на факултет професорите правеа уште по неколку илјади евра месечно од проекти на страна, исто и асистентите.
Па познавам пар луѓе што од кладилници живеат. Не им е лошо.
Ништо тогаш, купи си две кеси од Веро, и курчи им се на тие во Кам.Од каде сега кладилница во муабетов, не разбирам. Јас фудбал од карате не разликувам, уште кладење ми фали.
Не те разбирам зошто мора цинизам да употребуваш. Буквално ничим изазван.
Ништо тогаш, купи си две кеси од Веро, и курчи им се на тие во Кам.![]()
Инаку професор освен што е работа која носи некаков престиж, е далеку од работа која носи капитал.Во ред, и кај мене на факултет заработуваа од пишување рецензии, иако не правеа по неколку илјади евра месечно од тоа (по кажувања, максимум до 50-тина евра, и ова не е стандардно секој месец)... Меѓутоа и кога би останале на тие основни месечни примања, чисто се сомневам дека некој би ги гледал како сиромашни луѓе...