Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.637
- Поени од реакции
- 22.372
Знам.Од каде знаеш дека покушаа?
Знам.Од каде знаеш дека покушаа?
Клубски извори или шпекулации?Знам.
Цитирај ме, не се срами.Вернер првотимецот.
Само уште да знае каде е голот кога игра.
ПС и Лукаку пред Роначдо.![]()
Никогаш, ни на сон нема Вернер да биде подобар ни од Санчо, ни од Рашфорд. И тука не споредуваме моментна форма, затоа што рашфорд е мизерен моментно, туку нивната најдобра. Рашфорд во врвна форма, и Санчо во врвна форма се подобри играчи од Вернер во врвна форма. А за Де Геа и Менди ќе се направам дека мислам дека се заебаваше.Пробав да бидам објективен со тебе, како сакаш.
Вернер > Рашфорд, Санчо. Anytime, anyday.
Али добро, секако дека не треба да се согласуваме.
![]()
Значи треба да споредуваме Вернер од Салзбург со Санчо од Дортмунд. Тогаш Вернер е де факто пак подобар играч, едноставно трпаше.Никогаш, ни на сон нема Вернер да биде подобар ни од Санчо, ни од Рашфорд. И тука не споредуваме моментна форма, затоа што рашфорд е мизерен моментно, туку нивната најдобра. Рашфорд во врвна форма, и Санчо во врвна форма се подобри играчи од Вернер во врвна форма. А за Де Геа и Менди ќе се направам дека мислам дека се заебаваше.
ОК, ама те молам кажи ми дека се заебаваше со Менди и Де Геа. Значи, те молам. За да можам понатаму некое друго твое мислење да го земам за релевантно, инаку ќе ги скокам.Значи треба да споредуваме Вернер од Салзбург со Санчо од Дортмунд. Тогаш Вернер е де факто пак подобар играч, едноставно трпаше.
Како и да е, нека биде по твое.
Mendy > De Gea.ОК, ама те молам кажи ми дека се заебаваше со Менди и Де Геа. Значи, те молам. За да можам понатаму некое друго твое мислење да го земам за релевантно, инаку ќе ги скокам.
Скроз објективно. Каде беше ignore опцијата?Mendy > De Gea.
Одои да беше играч ќе беше стартер исто и Зиеш.Цитирај ме, не се срами.
Лукаку баш никаде не го пишав пред Роналдо, Лукаку моментално е промашување од епски размери, си креираш нешто што не сум кажал.
Вернер точно дека промашува зицери ама движење, work rate, пресинг има страшен и отвара многу простор кога игра, колку и да промашува, многу корисен играч е, играч кој игра и се жртвува за тим, не постои тим кој не сака таков играч. Имаме и Зиеш и Пулишиќ, Одои ама никад не би ги играл пред Вернер затоа што Тимо е злато од играч.
Шо и во ваква форма е подовар од Чилвел, а за другите не постои никаква дискусија.Одои да беше играч ќе беше стартер исто и Зиеш.
Инаку единствени играчи кои автоматски влегуваат во првиот тим на Јунајтед се Рудигер ,Канте и Џорџињо/Ковачич и бековите Џејмс и Чилвел (ма да Шо е подобар али моментално не е во форма) за сите други постои отворена дискусија.
Би го зел Мегваер тако звани Слабхед пред Рудигер?Шо и во ваква форма е подовар од Чилвел, а за другите не постои никаква дискусија.
Па напишав дека би ги зел токму тие, Канте наместо Фред, Рудигер наместо Мегавер и Џејмс наместо Бисака. И отприлика толку.Би го зел Мегваер тако звани Слабхед пред Рудигер?
Исто Фред пред Канте?![]()
Па ги спомена навивачите на Јунајтед и како тоа форумот смрди на нивниот курч, па јас само направив паралела од твоето мислење.Има, покомпактен и избалансиран тим. Де Геа, Варан, Фернандеш, Роналдо, Гринвуд и Кавани, за мене овие се ваши играчи кои без проблем ќе се вклопат во системот на Челзи и ќе конкурираат во прв тим. Од Челзи? Менди, Џејмс, Чилвел, Силва, Рудигер, Азпиликуета, Канте, Жоржињо, Ковачиќ, Хаверц, Маунт, Вернер. Сите овие ќе бидат првотимци кај вас и главни играчи затоа што се многу поквалитетни играчи.
Со години имате непланско пазарење и лошо водење на клуб, не е ни поента на муабетот дали Челзи има подобар тим пошто е очигледно дека има, плус тренер ама Челзи и со години работи многу, многу подобро на фудбалски план од Јунајтед.
За мене Јунајтед е во иста ситуација како и Барселона, се трудам најобјективно ова да го кажам, осим што финансиски имате моќ да инвестирате.
Зодиаче, кај во мојост пост го спомнав Челзи, не си лечи фрустрации одма.
Како до сега не разбра дека Игорче има инсајдери во Дортмунд и зема процент од продажбата на играчите. Затоа толку се тепа по форуми и се бунтова за нивните цени.Вернер првотимецот.
Само уште да знае каде е голот кога игра.
ПС и Лукаку пред Роначдо.
Автоматски споено мислење:
Клубски извори или шпекулации?
Тоа е длабок и мошне издржан заклучок после изиграни 10 кола во екипа во која мометално не се знае кој пие а кој плаќа.Каков дебакл изеде Јунајтед со Санчо. Убедливо најлошиот офанзивен играч во премиер сезонава, 90 ебани милиони евра.