Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
16 декември 2021
Мислења
478
Поени од реакции
1.014
Па гледаш дека Јуве не е никаде спомнат, научна фантастика е играч како Халанд за нив сега и во следните 5 години.
Знам, се заебавам, ама слична е ситуацијата со барса, ама нив ги лажат дека имаат некаков проект. А единствениот проект кој го имаат е да не банкротираат.

Последно уредено:
Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Пак одново сега? ПСЖ не е име, колку и да е смешно, иако е од Париз, е фудбалска провинција, и за секогаш ќе остане таков. Играч кој држи до себе и сака светска слава ќе сака да игра во вистинска лига, не во Франција. Реал го има Бензема, Винициус лево и Мбапе ако го донесат десно, не гледам зошто би дошол Халнд во тим во кој Бензема во оваа форма му е конкуренција. Сити е реална опција, ама по стилот на игра не е тип на играч за Пеп. Најидеално засилување за Гвардиола на таа позиција е Кејн, играч кој игра и во и надвор од шестнеасетникот.
Не се секирај. Да отиде во Реал одма ќе му најдат место без разлика кој му е конкуренција. Сепак се работи за генерациски талент. Може што сакате за ПСЖ да зборите ама сепак се работи за тим со големи амбиции и е привлечен за сите светски ѕвезди. Не гледаат ко обични фанови на ПСЖ и француска лига. Ги заболе утре дали ја или ти ќе мислиме пошто играл во француска лига нема светска слава. Според мене во прв ред најголеми шанси се Псж, Реал и Сити. А после доаѓаат Барса, Јунајтед и Челзи. Или па во некое алтернативно сценарио доколку Ливерпул не успее да продолжи договор на Салах и се реши да искешира дур може на него па они некако да се вметнат во трката мада многу малку веројатно е ова.

Член од
10 јануари 2022
Мислења
231
Поени од реакции
436
Многу добро знаеме за курчот на Јунајтед, уште смрди на форумов од него, уште сте забегани дека имате квалитетен тим. Не само што ви фалат квалитетни играчи, ви фали и управа која разбира фудбал или било кој што разбира фудбал у таа смешка од клуб. Освен напад што имате среден горе доле, не знам како со таква средина и одбрана би можал да напишам дури и како фан на Јунајтед дека не ми недостигаат квалитетни фудбалери.
Исто како што смрди тоа дека Челзи ги има најголемите таленти и е безгрешен на трансфер пазарот, т.е. нема промашен трансфер?

Член од
16 декември 2021
Мислења
478
Поени од реакции
1.014
Не се секирај. Да отиде во Реал одма ќе му најдат место без разлика кој му е конкуренција. Сепак се работи за генерациски талент. Може што сакате за ПСЖ да зборите ама сепак се работи за тим со големи амбиции и е привлечен за сите светски ѕвезди. Не гледаат ко обични фанови на ПСЖ и француска лига. Ги заболе утре дали ја или ти ќе мислиме пошто играл во француска лига нема светска слава. Според мене во прв ред најголеми шанси се Псж, Реал и Сити. А после доаѓаат Барса, Јунајтед и Челзи. Или па во некое алтернативно сценарио доколку Ливерпул не успее да продолжи договор на Салах и се реши да искешира дур може на него па они некако да се вметнат во трката мада многу малку веројатно е ова.
Ајде ти најди му место во Реал, ако го земат Мбапе? Баш ме интересира. Ќе играат со два центарфори? Бензема ќе игра зад шпицот? Некои работи едноставно не одат. ПСЖ може да има амбиции и пари колку сака, повторно е само МЛС за најдобрите европски фудбалери. Она што е Торонто за Инсиње, тоа е ПСЖ за Меси.

Само глупакот Нејмар замина во полна форма во ПСЖ и се заеба и себе си и Барселона.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Ајде ти најди му место во Реал, ако го земат Мбапе? Баш ме интересира. Ќе играат со два центарфори? Бензема ќе игра зад шпицот? Некои работи едноставно не одат. ПСЖ може да има амбиции и пари колку сака, повторно е само МЛС за најдобрите европски фудбалери. Она што е Торонто за Инсиње, тоа е ПСЖ за Меси.

Само глупакот Нејмар замина во полна форма во ПСЖ и се заеба и себе си и Барселона.
Бензема 35 ќе прави наредна година. Мислам дека би прифатил да биде и опција за од клупа. Може да ги играа во 4 3 3 со Винициус Халанд и Мбапе. Макар и да се жртвува скроз Бензема. Сепак разликата во години е огромна плус долга е сезоната повреди има треба широк состав. Реал доминацијата од неколку сезони по ред во ЛШ ја имаше поради ширината и квалитетот на составот кој го имаа.

Член од
16 декември 2021
Мислења
478
Поени од реакции
1.014
Бензема 35 ќе прави наредна година. Мислам дека би прифатил да биде и опција за од клупа. Може да ги играа во 4 3 3 со Винициус Халанд и Мбапе. Макар и да се жртвува скроз Бензема. Сепак разликата во години е огромна плус долга е сезоната повреди има треба широк состав. Реал доминацијата од неколку сезони по ред во ЛШ ја имаше поради ширината и квалитетот на составот кој го имаа.
Види, од аспект на тренер на Реал сигурно изгледа како одлична идеја да го имаш Халанд како главен шпиц а Бензема резерва, ама од аспект на Бензема се сомневам дека би се сложил да биде било чија резерва, па нека биде и Халанд тоа, посебно после овие две три сезони каде што игра како нинџа.

Она што мене ми е поверојатно е дека Мбапе ќе остане во ПСЖ а Реал ќе го донесе Халанд. Ќе му понудат шеиците нешто лудо на Мбапе и ќе остане таму, а Реал тогаш без проблем ќе го донесе Халанд. Двата не ги гледам во Реал заедно.

Последно уредено:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.951
Поени од реакции
10.289
Види, од аспект на тренер на Реал сигурно изгледа како одлична идеја да го имаш Халанд како главен шпиц а Бензема резерва, ама од аспект на Бензема се сомневам дека би се сложил да биде било чија резерва, па нека биде и Халанд тоа, посебно после овие две три сезони каде што игра како нинџа.

Она што мене ми е поверојатно е дека Мбапе ќе остане во ПСЖ а Реал ќе го донесе Халанд. Ќе му понудат шеиците нешто лудо на Мбапе и ќе остане таму, а Реал тогаш без проблем ќе го донесе Халанд. Двата не ги гледам во реал заедно.
А Роналдо ќе се сложи во јунајтед замена да му биде на Халанд. :rolleyes:

O

onefifty

Гостин
Мислиш дека Челзи има подобар тим од Јуанјтед? Изгледа заборавивте на што личеше Челзи пред Тухел, која канта за напуцавање беа со Лампард. Ливерпул не постоеше пред Клоп, буквално. Во модерниот фудбал квалитетен менаџер е половина тим, на Јунајтед не му успеа да погоди ниту еден после Фергусон. Ако мислиш дека тим во кој играат Де Геа, Шо, Варан, Погба, Роналдо, Санчо, Бруно Фернадез нема квалитет, тогаш ок, очигледно гледаме на фудбалот различно.
Има, покомпактен и избалансиран тим. Де Геа, Варан, Фернандеш, Роналдо, Гринвуд и Кавани, за мене овие се ваши играчи кои без проблем ќе се вклопат во системот на Челзи и ќе конкурираат во прв тим. Од Челзи? Менди, Џејмс, Чилвел, Силва, Рудигер, Азпиликуета, Канте, Жоржињо, Ковачиќ, Хаверц, Маунт, Вернер. Сите овие ќе бидат првотимци кај вас и главни играчи затоа што се многу поквалитетни играчи.
Со години имате непланско пазарење и лошо водење на клуб, не е ни поента на муабетот дали Челзи има подобар тим пошто е очигледно дека има, плус тренер ама Челзи и со години работи многу, многу подобро на фудбалски план од Јунајтед.
За мене Јунајтед е во иста ситуација како и Барселона, се трудам најобјективно ова да го кажам, осим што финансиски имате моќ да инвестирате.

Исто како што смрди тоа дека Челзи ги има најголемите таленти и е безгрешен на трансфер пазарот, т.е. нема промашен трансфер?
Зодиаче, кај во мојост пост го спомнав Челзи, не си лечи фрустрации одма.

Член од
16 декември 2021
Мислења
478
Поени од реакции
1.014
Има, покомпактен и избалансиран тим. Де Геа, Варан, Фернандеш, Роналдо, Гринвуд и Кавани, за мене овие се ваши играчи кои без проблем ќе се вклопат во системот на Челзи и ќе конкурираат во прв тим. Од Челзи? Менди, Џејмс, Чилвел, Силва, Рудигер, Азпиликуета, Канте, Жоржињо, Ковачиќ, Хаверц, Маунт, Вернер. Сите овие ќе бидат првотимци кај вас и главни играчи затоа што се многу поквалитетни играчи.
Со години имате непланско пазарење и лошо водење на клуб, не е ни поента на муабетот дали Челзи има подобар тим пошто е очигледно дека има, плус тренер ама Челзи и со години работи многу, многу подобро на фудбалски план од Јунајтед.
За мене Јунајтед е во иста ситуација како и Барселона, се трудам најобјективно ова да го кажам, осим што финансиски имате моќ да инвестирате.

Зодиаче, кај во мојост пост го спомнав Челзи, не си лечи фрустрации одма.
Од кого е Вернер подобар играч, од Роналдо или од Кавани? Вернер е меме играч, жива смешка. Исто и Хаверц, кој е флоп од епски размери. Маунт е подобар од Бруно?
Аспи има двеста години, биди сериозен. Играчи од Челзи кои драстично би го кренале квалитетот на Јунајтед се Џејмс на десен бек, Рудигер кој игра во врвна форма, и Канте во средината. Чилвел ниту сам не мисли дека е подобар од Шо, мислам тотално ти е нереален постот.

МЕНДИ Е ПОДОБАР ОД ДЕ ГЕА И ВЕДНАШ БИ ФАТИЛ МЕСТО ВО ЈУНАЈТЕД?

Ха ха ха, Вернер бил многу поквалитетен од напаѓачите на Јунајтед и веднаш би фатил место. Ме изнасмеа, немој да се лутиш.

O

onefifty

Гостин
Од кого е Вернер подобар играч, од Роналдо или од Кавани? Вернер е меме играч, жива смешка. Исто и Хаверц, кој е флоп од епски размери. Маунт е подобар од Бруно?
Аспи има двеста години, биди сериозен. Играчи од Челзи кои драстично би го кренале квалитетот на Јунајтед се Џејмс на десен бек, Рудигер кој игра во врвна форма, и Канте во средината. Чилвел ниту сам не мисли дека е подобар од Шо, мислам тотално ти е нереален постот.

МЕНДИ Е ПОДОБАР ОД ДЕ ГЕА И ВЕДНАШ БИ ФАТИЛ МЕСТО ВО ЈУНАЈТЕД?

Ха ха ха, Вернер бил многу поквалитетен од напаѓачите на Јунајтед и веднаш би фатил место. Ме изнасмеа, немој да се лутиш.
Пробав да бидам објективен со тебе, како сакаш.
Вернер > Рашфорд, Санчо. Anytime, anyday.
Али добро, секако дека не треба да се согласуваме.
:icon_mrgr:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.635
Поени од реакции
22.372
Го мразам Мино али оваа оди на главата на Дортмунд имаа 2 години да му понудат подобар договор и да ја тргнат откупната клаузула.
Од каде знаеш дека не покушаа?

Kajgana Shop

На врв Bottom