Протести во Казахстан

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
I radiodifuzna ne plakjame. Ke ja spomnev i evtinata tarifa za struja ali jbg. Cela srekja sto go resivme sporot so Grcija i sto pocnavme pregovori so EU

ami orata po tunelite, didzej u gtc, nato fest? plus trenirani magarinja i lubrikanti....

da treba da gi izmislime nema da sme volku kreativni pa makar se sobrale cela kajgana

Ова со Казахстан испадна пробен балон или што? Ептен брзо се случи, брзо и се смири.

Или можда позиционирање пред престојните преговори.

Не беа ниту организирани ниту имаа некој план. Ко шо реков на почеток повеќе беа излив на гнев и фрустрација.

Нема таму странци. Таму царуваат политичари што си именуваат главни градови по себе, и политичари со златни статуи на плоштад кои ротираат кон сонцето.

ami orata po tunelite, didzej u gtc, nato fest? plus trenirani magarinja i lubrikanti....

da treba da gi izmislime nema da sme volku kreativni pa makar se sobrale cela kajgana
Kjuti ne im tekna cevli da vadat na ulica kao kolku emigrirale radi rezimot. Izgleda nemale ni nekoja Tamara pa se fatija za cenata na gasot.
Ali ne e toa problem, nivna rabota tuku citam ima uste tuka pacienti sto pagjaat na isti finti. Kolku treba glup da si za uste na toa da pagjas :cautious: .
Автоматски споено мислење:

Нема таму странци. Таму царуваат политичари што си именуваат главни градови по себе, и политичари со златни статуи на плоштад кои ротираат кон сонцето.
Ne ni treba da ima ako ima trkala ko tebe. A izgleda ima.

Не беа ниту организирани ниту имаа некој план. Ко шо реков на почеток повеќе беа излив на гнев и фрустрација.
Спонтано обезглавија неколку џандари и спонтано украдоа магацини со оружје? Не ме зезај.

Немој бе друже, спонтано делеа калаши на улица?

@Ne_sum_ja само 3000 војници биле пуштени од русија. Дискутабилно дали воопшто пукнале. Изглеа поише е политичка подршка,а ништо чудно е ова некој внатрешен power strugle.

Спонтано обезглавија неколку џандари и спонтано украдоа магацини со оружје? Не ме зезај.

Дечко централна Азија е тоа. Tough land, tough times, tough men :D
Не знам што се чудите, не се тие циле-миле луѓе.

Тоа со обезглавените џандари беше објавено од нивната државна телевизија која е пропаганда на власта. Никој никако до сеа не го потврди тоа. Сеа ако сакаш да му веруваме на зборот на телевизијата на Токајев, тогаш и тоа е ок.

Тоа со обезглавените џандари беше објавено од нивната државна телевизија која е пропаганда на власта. Никој никако до сеа не го потврди тоа. Сеа ако сакаш да му веруваме на зборот на телевизијата на Токајев, тогаш и тоа е ок.
Gluposti, bez veze muabeti.
Ti rekov jas, samo najdobri nameri imale, isto ko tebe. Samo ovie im ebale mater blagovremeno za razlika od tuka.

Немој бе друже, спонтано делеа калаши на улица?

Не знам што се чудите. За Казахстан збориме. Им се распадна целиот полициско армиски апарат. Имаше и два видео клипови еден од Алмати еден од некој друг град кај што преку сто војници со полна опрема им се придружуваа на демонстрантите.

Си бил некад у Казахстан на пример да видиш како е? Ние на Балканот гледаме реално повеќе насилство и без да сме поминале низ војните. Повеќе криминал има во Скопје, одколку во цел Казахстан. Што мислиш Казахстан се централноАфричко племе на човекојадци? Многу погрешна перцепција имаш за Казахстан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom