Што документи ти бараа кога уплаќаше? Освен wire transfer документот треба уште нешто? Гледам во некои случаи бараат и Account Confirmation Letter. Друго нешто треба?Шпаркасе исто, без проблем
Што документи ти бараа кога уплаќаше? Освен wire transfer документот треба уште нешто? Гледам во некои случаи бараат и Account Confirmation Letter. Друго нешто треба?Шпаркасе исто, без проблем
Преку која банка е најлесно да се префрлат средства на Интерактив? Јас пробав преку Стопанска да го направам свифтот, но некако беа упрпани дека ќе сум тргувал крипто валути (иако експлицитно им кажав за хартии од вредност ми е), и ми бараа фактура/документ во кој точно ќе биде наведено што купувам со тие пари, нешто што не верувам дека би можел да го изгенерирам бидејќи не работи платформата на тој начин.
Вака низ форумов гледам НЛБ се спомнува како релативно безболен начин, други искуства?
Preku KMB ide lesno. Ti treba samo account confirmation letter I dokumentot za wire depozit. Parite se prefrlaat ili istiot den ili naredniot.Шпаркасе исто, без проблем
Барај банка што дозволува девизни трансакции и девизни приливи онлајн. Да не мора да идеш до експозитура.Преку која банка е најлесно да се префрлат средства на Интерактив? Јас пробав преку Стопанска да го направам свифтот, но некако беа упрпани дека ќе сум тргувал крипто валути (иако експлицитно им кажав за хартии од вредност ми е), и ми бараа фактура/документ во кој точно ќе биде наведено што купувам со тие пари, нешто што не верувам дека би можел да го изгенерирам бидејќи не работи платформата на тој начин.
Вака низ форумов гледам НЛБ се спомнува како релативно безболен начин, други искуства?
За во НЛБ еве кои документи ти требаат:Што документи ти бараа кога уплаќаше? Освен wire transfer документот треба уште нешто? Гледам во некои случаи бараат и Account Confirmation Letter. Друго нешто треба?
Со овие 3 документи ќе немаш проблем во банка.
- Reports-Other Reports-Account Confirmation Letter with Customer Agreement испечати го овој документ.
- После тоа Account Settings - и лево од името на акаунтот имаш знакче со буква i, кликни таму, ќе ти ги покаже сите твои информации, испечати го и тој документ. Прегледај го приврзокот 318670
- Испечати го документот за депозитот што ти треба.
Супер штом си плаќал така, бидејки ги имам овие два документи ќе пробам следната недела.Preku KMB ide lesno. Ti treba samo account confirmation letter I dokumentot za wire depozit. Parite se prefrlaat ili istiot den ili naredniot.
Account Confirmation Letter беше доволно, фала многу. Не ми е јасно зошто им требаат речиси 20 денови да ми пратат документ со нивен потпис и печат.Мене едниот тикет ми го имаа испуштено, ми се скапа извинување тој агентот оти им отворив втор со референца кон првиот.
Инаку генерално добивам одговори за 1-2 денови во тек на неделата.
Исто чекав еден ден да ми променат основна валута од евра во долар.
Не разбирам како го немаш договорот,тој кај мене беше достапен веднаш.
Пробај гњави ги на chat, имаат и live support.
Customer Service | Interactive Brokers LLC
Interactive Brokers Customer Service contact and mailing information and erroneous trade policywww.interactivebrokers.com
Ова ќе важи од 1ви 2023. И не заборавај дека тоа важи само за земји со кои имаме склучено договор за одбегнување на двојно оданочување. Ако ЕТФот ти е од УСА и понатаму тие ќе ти одбиваат 30% витхолдинг, само нема да треба да ги платиш тие 10% кај нас. Барем така мислам, ова не е 100% проверена информација.Колку е точно ова и дали се однесува и на ЕТФ (поседување над 10 години - ослободени од данок)
Целата статија: https://finance.gov.mk/од-први-јануари-личниот-доход-се-одано/
Тоа значи дека европските ЕТФ Vanguard S & P 500 UCITS на пример, после 2023 г., доколку ги чуваме повеќе од 10 години, сме ослободени од секаков данок?Ова ќе важи од 1ви 2023. И не заборавај дека тоа важи само за земји со кои имаме склучено договор за одбегнување на двојно оданочување. Ако ЕТФот ти е од УСА и понатаму тие ќе ти одбиваат 30% витхолдинг, само нема да треба да ги платиш тие 10% кај нас. Барем така мислам, ова не е 100% проверена информација.