Русија - смена во надворешната политика?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Не си троши времето , туку кажи како Ермените ги победија Азерите и дај една глубока анализа како сите сонуваат да живеат и работат во Белорусија.
Ова ти е дебилен пост, дури не е ни ад хоминем. Туку беден и очаен обид за ад хоминем. Тоа ти е исто ко да кажеш дека човекот не се разбира у фудбал ако навивал за Вардар, а Вардар изгубил. Дури и либтардите не пуштаат вакви постови, пошто знаат дека не поминуваат.

Инаку гледам дека редовно го пратиш моето писание на форумов и детално си запознаен со моите ставови и жал ми е за тебе што си губел време и што си ме читал дури и повеќе од една година пред да се опилиш и се решиш да направиш профил, невероватно колку е тоа очајно и мазохистички.

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.636
Поени од реакции
3.802
Ова ти е дебилен пост, дури не е ни ад хоминем. Туку беден и очаен обид за ад хоминем. Тоа ти е исто ко да кажеш дека човекот не се разбира у фудбал ако навивал за Вардар, а Вардар изгубил. Дури и либтардите не пуштаат вакви постови, пошто знаат дека не поминуваат.

Инаку гледам дека редовно го пратиш моето писание на форумов и детално си запознаен со моите ставови и жал ми е за тебе што си губел време и што си ме читал дури и повеќе од една година пред да се опилиш и се решиш да направиш профил, невероватно колку е тоа очајно и мазохистички.
Многу зборови за ништо суштинско

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.726
Поени од реакции
33.971
А што тебе ти е тезата всушност...?
Можеби сум пропуштил, не но гледам дека си напишал став поповод темата на дискусијава.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Многу зборови за ништо суштинско
Неможе да се има суштина муабетот кога станува збор за нешто што воопшто нема концепт за суштина. Дури и зборовите се вишак, за ваква интелектуална празнина.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.726
Поени од реакции
33.971

Член од
12 мај 2021
Мислења
110
Поени од реакции
225
Не си троши времето , туку кажи како Ермените ги победија Азерите и дај една глубока анализа како сите сонуваат да живеат и работат во Белорусија.
Ермените ги победиле Азерите :ROFLMAO: Јаки вицеви имаш :D види ги резултатите и ќе видиш дека Азерите имаат поголем дел и со помош од Турција:cool:

Член од
12 мај 2021
Мислења
110
Поени од реакции
225
Прашаj го jamajka за што иде збор ,он знае ..:D
И да не беше толку глуп немаше да се мешаш во муабет што не те засега.
Не се ни мешам, само кога го прочитав ова морав да коментирам :)

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
Да биде мир, кажаа петте нуклеарни сили денеска.
http://kremlin.ru
https://www.whitehouse.gov
После ултиматумот на Владимир Путин на НАТО, до 15 - и Јануари, не само на зборови а да има буферна зона, особено за Украина.
Иако самата пред војна ситуација беше поголема од карибската криза, не се одразуваше медиумски.
За последните 30-40 дена имаше телефонски разговори:
Путин-Си , после Бајден Си, Путин Бајден, Си - Путин, Путин отпатува до Индија на средба со Моди, После пак Путин - Бајден. Сега е декларацијата за неупотреба на нуклеарно оружје, а на 12-ти Јануари, пред крајниот рок даден од Путин има лична средба Путин - Бајден во Женева.
Мислам дека тоа е нова Јалта, го демонтираат Бретон Вудскоит систем, Мир и многуполарност, секој пол со сопствена валута, и сите работи што ќе произлезат од тука. Легализација на сопственост, замена на доларот со амеро, гасење на ковид теророт, преку вештачки создадениот лек Омикрон...
Ќе биде, тешко но ќе е за добро, големиот ресет на Шваб не успеа, се најдоа сили да склучат мир, имам предвид банкарите позади Бајден.
Живи здрави, процесите се акцелерират, 30% инфлација, не во СФРЈ а во САД и ЕУ, долга тема е но за почеток е доволно

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.179
Поени од реакции
22.779
ЦСТО ќе испрати војска во Казахстан по барање на Претседателот Токајев.

Во Казахстан демонстрантите го зазеле аеродромот во главниот град, дошле до оружје и наводно има престрелки со полицијата.

Последно уредено:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.729
Поени од реакции
49.212
Вода спие, нашиот голем пријател, амбасадорот на ВБ Чарлс Гарет не спие. Интересна увертира може да е ова за Украина.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.179
Поени од реакции
22.779
Сумирани вести од Казахстан.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.389
Во Казахстан демонстрантите го зазеле аеродромот во главниот град, дошле до оружје и наводно има престрелки со полицијата.
Не е главен град Алмати, него најголемиот и поранешен главен град, сега имаат друг главен град наречен Нурсултан по поранешниот султан.

Не ми е јасно како уште не е отворена посебна тема.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.179
Поени од реакции
22.779
Не е главен град Алмати, него најголемиот и поранешен главен град, сега имаат друг главен град наречен Нурсултан по поранешниот султан.

Не ми е јасно како уште не е отворена посебна тема.
Мислев да отворам за Казахстан но отворив друга тема и сега ме мрзи да отворам нова. Ако не те мрзи отвори слободно.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Овие беа тие што шефот си го смени името на главниот град со неговото лично име? А која земја беа тие што шефот имаше златна статуа на плоштадот што ротираше следејќи го сонцето?

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.179
Поени од реакции
22.779
Овие беа тие што шефот си го смени името на главниот град со неговото лично име? А која земја беа тие што шефот имаше златна статуа на плоштадот што ротираше следејќи го сонцето?
Туркменистан.

Kajgana Shop

На врв Bottom