Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Зборите за вакцинирање, а и оние што сакаат да се вакцинираат или бустаат, не секогаш можат. И мој колега го вратиле и госпоѓава истото го кажува.
Една сабота ми рекоа до 11 само. Не барав у 9 вечер да се вакцинирам ама не можам и преку недела. И така мал процент, уште помал. Не е в ред ова.

И да додадам, иако веројатно си го знаеме здравството (не докторите, здравството). И двата пати имаа проблем со системот, вториот пат се изначекав за потврда. Да не сум премногу негативен, ќе кажам персоналот беше повеќе од љубезен и професионален.

Последно уредено:
Ne znaev deka navreda kon policijata e povrzano so koronata. Barem od toa sto slusam za toa e obvinuvaat a ta odbiva. Interesno kako vo vakvi klipcina falat najvaznite raboti.
... се гледа дека жената не носи заштитна маска на отворено, па е многу поврзано со протокол на носење на заштитна маска што е поврзано со корона, седум млади полицајци? прво не смеат да ја допрат жената со раце, немаат налог за апсење, па сега ќе покажат сила, вербална навреда не значи и физичка бруталност на полиција кон жената, но тоа е добро нека се знае на кого дигат рака полицајците, може ќе му дојде памет на обичниот германски граѓанин за кого гласа и каде одат неговите пари!

Посебно во Германија на Игорче :icon_lol:
@Staufer
...аааа годинава сменил и ник веќе не е „игорче“, станал вистински германски лик Staufer, премногу „руски“ му звучеше никот „игорче“ и не бил сериозно сфатен, сега ќе дели совети поубедливо ајн, цвајн, драј работава!

i?
sto postignaa (osven bogatenje) so vakcinite?

Последно уредено:
Во комунизмот не те прашуваа дали си читал нешто на кромид њуз и дали мислиш нешто за холограми, алуминум и што ти ја знам. Ако читаше на нет ќе те убиеа од ќотек во полициска а ако не сакаше да се вакцинираш ќе те испратеа да кршиш камен на Голи Оток.
...да, ама тогаш имаше наука и совест на медицинскиот кадар, на прсти се броеја тие кои дипломираа, сега за пари свешто се прави, веќе нема ни совест ни бутур, се купуваат дипломи се вработуваат несоодветни кадри кои потоа ќе вперат со прст „мора да се вакцинираш со антиковид вакцина“ прашај го како што делува, појма нема, важно кешот од фирмите производители во џеб,
е па неќе мочи ове ночи веќе, 21 век сме!
Ja seuste sum na stavot deka od prolet drasticno ke se smeni situacijata, pisuvav uste pred meseci. Zimava najgolem del ke bide imuniziran, dali so vakcini dali prelezani dali so edno i drugo i na prolet ke imame normaliziranje na situacijata.
...Австралија е токму во кој период? со колку вакцинирани? дали се оствари тоа „нормализирање“ на ситуацијата?

Последно уредено:
Не дека досега не беше јасно, но сега барем научните трудови пополека излегуваат во јавност. Мислам и многу луѓе лично имаат видено колку е ефикасен Ивермектин, посебно ако се земе навреме.

Moze da e samo chista sluchajnost. Jas povekjeto shto gi gledam vakcinirani pozitivni pominuvaat mnogu polesno za razlika od nevakciniranite. I iskreno zavisi od mnogu drugi faktori pokraj vakcinite (chitaj: najmnogu imunitetot i preventivnite merki koi gi prevzemash ti kako poedinec).
Daj za imunitetot nesto kazi? Sto so nego, kako se zajaknuva, sto treba da se pravi ili da ne se pravi za da go sjacame toj imunitetot.
Dosega kolku sto imam zabelezano toa smutito od krastajci ne pomaga bas.
Imas nekoj novi soznanija, sto veli doktorskata fela okolu ova.
Za preventivni merki znaeme kolku tolku deka osven ako ne se izoliras skroz od site, da nemas nikakov fizicki kontakt so nikoj mozi i ke kurtulis, taka da batali toa.
Imunitetot e pobiten.

... каде се скрил сезонскиот вирус штом го нема?
Ене во Зајаз има.
Автоматски споено мислење:

... се гледа дека жената не носи заштитна маска на отворено, па е многу поврзано со протокол на носење на заштитна маска што е поврзано со корона, седум млади полицајци? прво не смеат да ја допрат жената со раце, немаат налог за апсење, па сега ќе покажат сила, вербална навреда не значи и физичка бруталност на полиција кон жената, но тоа е добро нека се знае на кого дигат рака полицајците, може ќе му дојде памет на обичниот германски граѓанин за кого гласа и каде одат неговите пари!
Ни разбираш што зборуваат ни знаеш каде е ова снимено ни ги знајш тамошните правила ни тамошните закони.

...аааа годинава сменил и ник веќе не е „игорче“, станал вистински германски лик Staufer, премногу „руски“ му звучеше никот „игорче“ и не бил сериозно сфатен, сега ќе дели совети поубедливо ајн, цвајн, драј работава!
А ти биџонс ќе ни запејш некоја песна од оригиналната бијонс?

...да, ама тогаш имаше наука и совест на медицинскиот кадар, на прсти се броеја тие кои дипломираа, сега за пари свешто се прави, веќе нема ни совест ни бутур, се купуваат дипломи се вработуваат несоодветни кадри кои потоа ќе вперат со прст „мора да се вакцинираш со антиковид вакцина“ прашај го како што делува, појма нема, важно кешот од фирмите производители во џеб,
е па неќе мочи ове ночи веќе, 21 век сме!

...Австралија е токму во кој период? со колку вакцинирани? дали се оствари тоа „нормализирање“ на ситуацијата?
Австралија е зад сите ама изгледа меѓу првите ќе стигне во цел. Прашањето ќе биде што ќе се деси во Кина кога ќе стигне Омикрон има милјарда ипол невакцинирани (самите си признаваат дека нивните не помагаат при Омикрон). Плус Олимпијада. Така да не се думај ти за Австралија, земја далечна.

Не дека досега не беше јасно, но сега барем научните трудови пополека излегуваат во јавност. Мислам и многу луѓе лично имаат видено колку е ефикасен Ивермектин, посебно ако се земе навреме.

А во ред. Една група основана да промовира Ивермектин ќе докаже дека Ивермектин делува. Конечно.

Последно уредено:
Има ли некој податок дали најголем процент од заразентие во 2022 се вакцинирани?
Не знам дали има податок ама знам дека оние кои ги познавам кои се заразиле сите се вакцинирани, невакциниран заразен не познавам, барем не во мојот круг на пријатели :toe:

Jokey-Smurf-Gift-256.gif valentines-day-photo-bomb.gif

... Anti-KOVID-vaxxer ако НЕ чита податоци кој го испраќа подарокот или не очекува од некого подарок, нормално дека треба да се сомнева и внимателно да го отвори или да не го отвори Божиќниот подарок, можеби е некоја бомба која ќе се активира со самото отварање да речеме? :)

Индија започнува пак со тактика, која што беше најуспешна во Делта бранот.

Започнува да праќа медицински пакети со најбитни лекови за Корона.

Dr Rai said, “The Covid medicine kits comprise different medicines for different age group of people. The kits for children from birth to 1 year, and 1-5 years contain paracetamol drops, ORS and multivitamin drops. While for 5-12 years, it has paracetamol tablets, Ivermectin 6 mg and Vitamin B complex.

Azithromycin 500, Ivermectin 12 mg, Vitamin D3, Vitamin C, Zinc, Vitamin B complex and paracetamol tablets are available for those above 12 years.”

Нека предложи нешто конкретно бабава. Што сака, младите да седат уште некоја година дома, покрај сите анализи и трудови дека Омикрон не е ни приближно опасен колку Делтата (со смртност 0.02%) за младите!? Ете, не сум одговорен, сакам да шетам, посебно сега кога имам одмор и слободно време. Зошто младите да не шетаат, да не излегуваат и да не се дружат, Стевановиќ? Зошто само тој сегмент е предмет на критика?
Браво бабо, фантастично си влезена во улогата на политички амбасадор.
...за да ти вреди напишаното не смееш да вреѓаш на начин што ја нарекуваш „бабо“ во врска со коронавирусот, да беше баба ќе седеше дома, односно „баба“ ќе и' речеш ако има внук и пишуваме за семејство, но вака ако преставува јавно институција и пишуваме за коронавирусот не е вкусно така да ја наречеш, ништо нема да смениш и твојот пишан збор губи на квалитетно размислување!:pipi:
... за да на крај можеби да испадне дека Омикрон ќе биде можеби некој микс мутација на сезонски вирус и коронавирусот,
Uste toa fali supervirus miks na grip i korona. Ne mi e jasno kako bi se stvorila taa kombinacija ama ne daj Boze !!!
Ене во Зајаз има.
... пишав јас што пишав, ете дојде и тоа што предвидов „комбинација“ :toe:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom