Koгa e водење љубов/сeкс.. И кoгa сe преминува во силување?

• Креатор на темата Креатор на темата Sandra
  • Време на започнување Време на започнување
Mädchen напиша:
Pa si bil vo vrska ili ne si bil stom ke kaze devojkata ne a toj prodolzuva se vazi za siluvanje.I mozi da go tuzi.Makar da ne znam bas kako se zakonite vo makedonija,ama tuka mozis da tuzis.
Нормално дека може да го судиш тој што се обидел сексуално да те злоупотреби , само девојката треба да има доволно храброст тоа да го направи и да не се плаши од осудата на општеството.

Def ne e vodenje ljubov ako e seto so sila toa e veke maltertiranje ako kaze NE ostavam se i samo ke se galam i mazam se drugo ke e preterano so sila nema ubavina i potoa ke se pretvori se vo koshmar i sto od vrskata? NISTO RESPECT

уф мислам дека повеќето девојки не сваќаат дека кога ќе речат не на дечкото а он сепак ги присилува дека еден вид на силување али толку се информирани,ретко која жена во брак или врска сваќа дека кога ќе му кажат не на партнерот а он продолжи да ги соблака и на крај пенетрира во нив е силување а не исполнување на обвркса должност или задоволување на потребите.

уф мислам дека повеќето девојки не сваќаат дека кога ќе речат не на дечкото а он сепак ги присилува дека еден вид на силување али толку се информирани,ретко која жена во брак или врска сваќа дека кога ќе му кажат не на партнерот а он продолжи да ги соблака и на крај пенетрира во нив е силување а не исполнување на обвркса должност или задоволување на потребите.

Не доволно информираните мажи мислам дека во бракот се се дозволено и можат кога ќе посакаат да имаат секс.Дел од жените се чуствуваат загрозено во тие моменти и накрај ќе попуштат.Ретко кој знае дека и во брак може да има силување.

Не доволно информираните мажи мислам дека во бракот се се дозволено и можат кога ќе посакаат да имаат секс.Дел од жените се чуствуваат загрозено во тие моменти и накрај ќе попуштат.Ретко кој знае дека и во брак може да има силување.
И тоа што викаш ама мислам дека ако девојките се информирани подобро има тврдо да стојат на тоа не и да вриштат ако треб па никако на крај нема да попуштат

И тоа што викаш ама мислам дека ако девојките се информирани подобро има тврдо да стојат на тоа не и да вриштат ако треб па никако на крај нема да попуштат
Не сум женско и не знам како се чуствувате во тие ситуации но сигурна си дека ако во бракот има силна љубов и дали ќе вреди само за еден секс да се оди на судови и да се разведат.

Не сум женско и не знам како се чуствувате во тие ситуации но сигурна си дека ако во бракот има силна љубов и дали ќе вреди само за еден секс да се оди на судови и да се разведат.
види сум била во такви ситуации ,осетот е за нигде се осеќаш бесно ,на крај тој бес ги убива емоциите кон него затоа да вреди ,вреди бидејќи ако тој мене ме сакал нема да го направи тоа ,и со самиот тој чин или постапка покажува дека не му е важно како јас се осеќам туку само му се важни неговите потреби и чуства затоа може слободно да се губи од мојот живот.

види сум била во такви ситуации ,осетот е за нигде се осеќаш бесно ,на крај тој бес ги убива емоциите кон него затоа да вреди ,вреди бидејќи ако тој мене ме сакал нема да го направи тоа ,и со самиот тој чин или постапка покажува дека не му е важно како јас се осеќам туку само му се важни неговите потреби и чуства затоа може слободно да се губи од мојот живот.

Сепак се запалили човекот ако го сакаш нема да го одбиеш, ќе има ситуации и ти ќе се запалиш а тој да не сака.

Сепак се запалили човекот ако го сакаш нема да го одбиеш, ќе има ситуации и ти ќе се запалиш а тој да не сака.
види ти така мислиш ама работата е во тоа што мое тело мое право и ни под разно никој ама баш никој нема право да гази по тоа право и не ме интересира дали е тоа ради љубов или нешто друго,значи и истото важи и за мене јас неам право некој да го принудувам на секс исто како некој што нема право да ме принудува мене на секс ,

иначе дај не ми ги кажувај тие рАБОТИ дека он може да се жртвува за возврат за тебе во некои други ситуации... по толку километража набиено во врски и секс општо ама баш ниеднаш неам видено ама баш еднаш кога ќе дојдам напалена а он не му се сака да ми го исполни ќеифот тогаш се вадат не можам уморен сум итн ...
Хех имало ситуации само што тогаш е поинаква песната и вие машките треба убаво да сватите и научите дека не е не без разлика дали е од ждевојката која ве сака или од малската дрољата ,

Не значи ако ве сака она дека вие полагате апсолутно право врз нејзиното тело и со тоа ви дава право да ја третирате ко дупка или средство за задоволување на вашите потреби...

Ова у стил „вика не, ама мисли да“? :)
не туку кога вика не е не трну дајте тие митови и легенди избиете ги од главата

Am, silovanjeee, a? Koga legitimnoto pravo na mazot da ja st'pne zhenkata e silovanje, duri i taa da vika ne?

:D

Кога не сака и кога те одбива од себе и се трга ...Многу е јасно...
И никогаш нема да разберам како некои дечки се упорни кога им се става до знаење дека не сака девојката ништо..Каде им е тука задоволството ако не ужива и другата страна...ужас

A ako saka taka...so trganje, za malku rough?

Па види ако е дел од игра САКАМ-НЕЈЌАМ тогаш она се смее се гледа дека е играаа;)
Но ако негодува и видно е вознемирена дека не сака со тебе ништо тоа не е веќе забавно нималку!!!!
Тоа треба дечкото да го види во нејзината реакција, дали позитивно или негативно реагира на сето тоа .....Има разлика и тоа голема..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom