Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Па не знам баш. На мое големо разочарување, скоро читав дека Данела им ги продолжила договорите на примените од Петре во Град Скопје.
За разлика од Данела, Левица на клоци ги истерале од Општина Карпош оболените секташи од Хера сосе проектите нивни дегенрирани и бескорисни.

ама некој знае зошто е гласан, некој не.

Добро сега во некој региони они ќе преживеат тоа е неминовно. Али генерално огромен дел ќе останат без работа, не за нешто друго туку зошто и од ДПНЕ имаат многу гладни усти за хранење. Некој од подолните инстанци може и да преживеат барем уште една година за ете да не плачат овие реваншизам али на раководните функции ќе им се деси холокауст. Водоводи, културни центри, училишта, градинки, комуналија, најразлични други ЈП тоа се барем 1000+ функционери кои ќе летаат. А преку тие позиции иде најголем дел од државната корупција.

Океј. Почеток е ова. Ефтината струја се укинува. Скапата иде горе за 10%.
Едно семејство што трошело 50-50 ефтина-скапа ќе трпи поскапување од 20%, додека оние што повеќе трошеле ефтина, поскапувањето ќе биде над 20%. Проста математика.

Едно утро северњачката влада се буди и вели. Ееееј абе гас немаме, на што ќе се греат сиротињиве. Пази, се сетиле 2 дена пред капут.
Има две сценарија.

1во -нивната висока способност и интелегенција за справување со ситуациите во "нашата земја" е на високо ниво и ќе успеат за 2 дена да обезбедат гас, односно да договорат работа со Газпром.
Ова е тоа те прават мајмун, во суштина има гас и нема проблем.
Намерно се создава проблем за они да искочат херои и да покажат способност, со што ќе купат политички поени.

2ро -неспособноста на северната стока повторно се докажува и стварно немаме гас. Цената на парното ќе оди до небо.

Колку јадеа лајна кога беа опозиција кога во време на дпмне се укина ефтината тарифа,гомна комуњарски.Второ покачување за година дена,од јуни ќе се врати и ддвто на 18%,а северџанска раја ќути не ја допира тоа..има пари да се плаќа,проблем ли е.

не да е ИРОНИЧНО, туку ако ги разбере тетка Брнз има да бидат повикани на РИБАЊЕ во Ембаси !!!
туку имаа и друго..
https://libertas.mk/apelacionen-sud...7pDYE1jq_mZYraT7uSQ4e9p5hGoN78MzHVtx9XbxY3glI

И ВЕДНАШ општо пенење...
Добро, не ли беше тотална глупост 8 месеци во Притвор а не направија ни една ПРАВНО издржана постапка..
која будалаштина, наврат нанос му бараат притвор за измислен политички предмет, Плацеви на Водно..
Демек тешко кривично Дело е без АМИН од ЦК на СДСМ било кој да се обиде да купи недвижнина на Водно, посебно некој од небањатите !!!
АЛО, каде бевте кога гомнарчето, сега сељоначалник на Струмица се обиде да ја Заплени и купи за ситна пара ех амбасадата на Шведска !!!, со помош на агенција за Запленување на имоти !!!
Многу ми е јако кога симпатизери на ВМРО им приговараат на СДСМ за плацеви на Водно дека си ределе.
Автоматски споено мислење:

Колку јадеа лајна кога беа опозиција кога во време на дпмне се укина ефтината тарифа,гомна комуњарски.Второ покачување за година дена,од јуни ќе се врати и ддвто на 18%,а северџанска раја ќути не ја допира тоа..има пари да се плаќа,проблем ли е.
Сега одеднаш и загадено им е. До пред избориве, не беше.

Не се секирајте, таче ќе ја опрај работата, на Харвард има дипломирано, сигурно го бива.

На Таче не му цветаат ружи како што слушам. Незадоволство има сега кај новокомпонираното про-бугарско крило во СДС (од Источна Северна Македонија) околу некои решенија како Миле Зечевиќ, на кој се гледа како српски играч и некои ликови околу него.
Нормално, криво им е дека моќта им е одземена, нема врска со ништо друго, ама сепак да се најдат во муабет.

Јас вака сега ко џокер у покер, ама да прашам… што е со името на градоначалничката…. Јас си мислев на заебанција ја викаат Данела.

Јас вака сега ко џокер у покер, ама да прашам… што е со името на градоначалничката…. Јас си мислев на заебанција ја викаат Данела.
Napravile pecatna greska ko se rodila i taka ostanalo.

На дедо ѝ Дане била крстена.

Уште радиодифузна да вратат и се ќе биде исто како 2017. Минус името и двојазичноста.

И екстерното тестирање.

Отприлика тоа е целокупното достигнување на плавите жолтици од 1 јуни 2017 до денешен ден.

На Таче не му цветаат ружи како што слушам. Незадоволство има сега кај новокомпонираното про-бугарско крило во СДС (од Источна Северна Македонија) околу некои решенија како Миле Зечевиќ, на кој се гледа како српски играч и некои ликови околу него.
Нормално, криво им е дека моќта им е одземена, нема врска со ништо друго, ама сепак да се најдат во муабет.
Јебига, многу крила има за задоволување, тука е и албанското. Ама ќе изменаџира чоеко, не за џабе е единствен во свет кој има докторирано на Харвард во Црна Гора.

Тоа би било стандардна вечер. Ова сепак нешто посебно и ќе бара посебно зезање. Сега иде дома, и' праи да пукне на Александра, пакува облека за две недели и од денес до стара нова година, дивљање ќе има незапамтено.
Нека го спрема гзот мајка му на Леонче

Koj e Леонче бре?

Back
На врв Bottom