Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дечки,
Сакав да прашам како оди процесот за преполагање на паднат предмет од прв колоквиум. Дали може да го преполагам во наредниов колоквиум или мора да чекам следен семестар или испит?

Здраво дечки,
Сакав да прашам како оди процесот за преполагање на паднат предмет од прв колоквиум. Дали може да го преполагам во наредниов колоквиум или мора да чекам следен семестар или испит?
На испит само може да га полагаш.

Mislenje za vestacka inteligencija i za softversko inzenerstvo, sto se uci, programski jazici ili ne? I koja e tezina za polaganje
Vestacka intelegencija se uci python. Mnogu dobro organiziran predmet i dosta interesen spored mene vredi trudot. Prv kolokvium se uci uninformed search, constraint satisfaction problems, local search, adversarial search itn, vtor kolokvium se ucat baesovi mrezi, drva na odlucuvanje perceptroni i nevronski mrezi, zadacite na vtor kolokvium se prilicno ednostavni bidejki se vodat po ist sablon. Predmetot si bara dosta rabota, ima testovi za samostojna proverka, laboratoriski i domasni koj se site zadolzitelni za potpis. Preku kolokvium i ispit mozes da imas maks 8ca, a ako sakas poveke se polaga test za napredni znaenja, do 8ca se stiga lesno.

Здраво, ако може некој да каже збор-два за предметите Интернет технологии и Концепти на информатичко општество. Начинот на полагање, дали е тешко за положување и слично... Благодарам однапред.

За Интернет технологии зависи кај кој наставник ќе слушаш. Сосема е различен начинот на работа. Кај мене се поминуваат неколку различни технологии - досега беше цел спан на технологии и учење преку споредба - еден пример кој се разработува сѐ повеќе и повеќе се поминува низ CGI, JSP, Tapestry, Spring, .Net. Се работи со docker или podman. Според мене, на ваков предмет испити не смее да има, туку треба да се полага со сработување нешто конкретно. Има индивидуални домашни во сите технологии и треба да се научи од сите работи по нешто и тимски проект под мое менторство каде се работи долгогтрајно преку цел семестар, па дури и година, во технологија по сопствен избор.
Повеќе инфо на консултации, контакт во потпис.

Колеги доколку некој ја има базата ВВКН за втор колоквиум дали би можел да ја прати?

Здраво, да прашам нешто дали со сите 5 сите 4 години и екстерен англиски би можел да се запишам на ФИНКИ ?
Автоматски споено мислење:

Здраво, да прашам нешто дали со сите 5 сите 4 години и екстерен англиски би можел да се запишам на ФИНКИ ?

Последно уредено:
Тешко, не примаат бубалици.

Дали структурно втор колоквиум е исто како прв после колоквиумска недела или во колоквиумската недела е?

Кога ќе објават распоред за втори колоквиуми?

Кога ќе објават распоред за втори колоквиуми?
Ѕирни го академскиот распоред, претежно се објавува 1 недела пред самиот колок. (барем за мене така беше)
Автоматски споено мислење:

Негоо, дечки, едно прашање за КМиБ.
Дали некој од вас има решени лабс. по предметов од лани или полани? Сакам да споредам.

Некој од лани шо полагаше сп втор колоквиум, колку задачи имаше и дали барем едната е полесна ? И како беа комбинирани?

zdravo
dali nekoj znae dali moze seuste da se podignat indeksite i dali e problem ako ne se podigne posto na soopstenieto pisese zadolzitelno?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom