НБА сезона 2021/22

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    75

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Decki predlog koja ke bidi po interesna za gledanje Bruklin Denver ili Cikago Lejkers
Ni ednata nema da bide interesna...
Celi ekipi ne im igraat na Nets,Chicago i Lakersi.
Bruklin-Denver verojatno nema ni da se igra utakmicata, zatoa shto Netsi nemaat ni 7-8 igraci na raspolaganje... cela ekipa vo karantin

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.106
Поени од реакции
34.572
Kако што играат Булс и Лејкерс во првава третина од сезоната, Булс веројатно ќе победеа и против Лејкерс во целосен состав... Против Лејкерс со Ајзеа Томас, Елингтон, Вестбрик и Деандре Џордан (покрај Леброн) и тоа во стартна петторка (за потоа да го играат Кармело на центар повеќе од пола утакмица пошто и тоа е подобро од утепаниот Деандре), буквално било што друго освен победа за Булс ќе заслужуваше компулсивно сепуку на целиот ростер, пренесувано на директен пренос на NBC (со активен коментар од нивните дежурни какачи коментатори). :)

Според мене она беше лесен неоптеретен баскет за гледање, ништо за очекување ништо за нервирање (освен што се заебав па по грешка ја спуштив снимката од NBC, наместо oд Spectrum SportsNet).

Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.021
Nema tim koj Lakers momentalno bi go pobedil vo cela NBA. Bruka nevidena. Ocaj

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.106
Поени од реакции
34.572
Како викаат за тие што се радуваат на туѓу маки? :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.106
Поени од реакции
34.572
Што конкретно е брука?
Губење утакмици кога најдобриот играч е надвор барем месец дена заради повреда, вториот најдобар игра повреден na 37 години, единствената здрава „ѕвезда“ е Весбрик, пола ростер е на отсуство за ковид протоколи заедно со тренорот, ги мењаат Г лига играчи, Ајзеа Томас игра по 30 минути, Кармело игра центар по пола утакмици, итн, итн. Не да ги правдам, лошо играат. Што е вистина вистина е. И во ред е бе, убаво што ги држите Лејкерс на висок стандард. Пошто ви текнува дека не беше одамна прошлогодишниот Октомври... Ви текнува, ви текнува. Памтите. Ја памтите прославата на последната титула лани.

А сега прошлите шампиони со суб .500 скор сезонава. Кеифи, сеири пукаат. Ако бе, ситете се... Додека можете. :sneaky:
Пошто знаете дека клубот убав пак ќе никне. Секогаш се враќаме, ќе се вратиме пак. (y)

За кој тим навиваше ти друже, потсети ме сум заборавил. :)

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
За кој тим навиваше ти друже, потсети ме сум заборавил. :)
Одамна беше, инаку за Лејкерс :D
Беше тоа од времето на Меџик, Ворти, Купер, Бајрон Скот, Ејси Грин... па и Дивац кога дојде. Тешки битки со Бостон и Детроид беа тоа. Акчли престанав да навивам за тим(франшиза)од како се појави Коби, лесна му земја! Не можев да сварам никако од тим во кој играше рамномерно целата петорка, да се претвориме во тим каде еден штурец си зема 60 шутеви(карикирам, ама не сум далеку од вистината) по натпревар. Па Џордан не си го дозволуваше тоа во Чикаго, не некој мочле кој вчера дошол на свет! И бидна тоа, баталив навивање за клуб, почнав да си бирам натпревари каде ми играат интересни играчи, Винс Картер, Џејсон Кид, Вилијамс од Кингс, па тренерската филозофија на Поп исто ми беше фаворит за гледање, така. Во последно време гледам по можност кај играат европски(екс Ју) играчи, Лука прасето, Јокич, пред тоа Стојакович, Раџа, Кукоч, Новицки, Паркер и тако то. Штета што Сабонис не го послужи здравје, али то је то!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.106
Поени од реакции
34.572
E aj сега спореди ги тие спомнатите со Џемарио Џонс, Ајзеа Томас, Рондо, Елингтон, и Кармело на центар... И кажи ми што очекуваш?

Kajgana Shop

На врв Bottom