- Член од
- 18 јануари 2011
- Мислења
- 1.268
- Поени од реакции
- 958
Не ме сфаќај сериозно ама мислам дека е Ратае
Знае ли некој за кое село станува збор?
Не ме сфаќај сериозно ама мислам дека е Ратае
Знае ли некој за кое село станува збор?
Не е можно тоа друже затоа што имаш ортачка држава, истото беше и за 3 и 4 дете, ги полнеше државата со пари оние што не ја сакаат државата и си ги сакаат Алабнија и Турција. Јас мислам дека ако имаш задолжително воен рок сега ќе се заколеме по касарните со нив, барем јас така се чуствувам, каков воен рок е тој ако не се слуша царот Орце и уште неколку други песни од 2001 кои не се убави за да албанско уво.Заспаните Македонски полотичари ТребиТ да донесат закон со кој секој Македонецсамо Македонец) ке служит војска од 6-9 месеци и после отслужувањето на воениот рок државата да им исплатит по 5000 евра.
Ова беше одлично смислено за да важи само за етнички македонските средини, односно требаше да се доделува само во оние општини каде има негативен природен прираст, а во државава таквите општини се 100% етнички македонски али една од најкомуњарските и антимакедонски институции кај нас - Уставен Суд ја прогласи таа одлука како дискриминирачка ако не важи на територијата на целата држава и на крај најмногу се офајдија од неа прогресивните сили од Грчец и Шипковица.Не е можно тоа друже затоа што имаш ортачка држава, истото беше и за 3 и 4 дете, ги полнеше државата со пари оние што не ја сакаат државата и си ги сакаат Алабнија и Турција.
Не сум знаел за ова но сепак, можеше тоа да се направи и преку верска заедница и многу други работи, но не дека наталитетот решава нешто по ова прашање.Ова беше одлично смислено за да важи само за етнички македонските средини, односно требаше да се доделува само во оние општини каде има негативен природен прираст, а во државава таквите општини се 100% етнички македонски али една од најкомуњарските и антимакедонски институции кај нас - Уставен Суд ја прогласи таа одлука како дискриминирачка ако не важи на територијата на целата држава и на крај најмногу се офајдија од неа прогресивните сили од Грчец и Шипковица.
Ехехе браво бе генерализираш цела една професијаОбичните полицајци се најголемите пички со редок исклучок на поединци.
Зошто 6 години нема селективен курс?Пантер само ова ќе го кажам друже. Батали и држава и специјална единица во која веќе 6-та година по ред нема селективен курс и нови(млади регрути). Единицата страда од стар кадар,нема ново,младо месо.
Конкретен/искрен одговор на твоето прашање нема да добиеш никогаш. Сите можеме само да нагодуваме кои може да бидат причините. Али како и да е,како што кажав, 6 години ти да немаш селективен за најдобрата специјална единица во армијата,знаеш дека имаш некој проблем во државата и самата армија.Зошто 6 години нема селективен курс?
Благодарам однапред
Точно, некој проблем има сигурно а што господ знае и се полошо ќе биде доколку продолжи така работава, бидејќи припадниците на армијата кои имаат желба еден ден да бидат дел од единицата и ако уште многу години нема конкурс за прием на нови припадници тие најчесто ја напуштаат армијата и со тоа армијата станува се помалку бројна.Конкретен/искрен одговор на твоето прашање нема да добиеш никогаш. Сите можеме само да нагодуваме кои може да бидат причините. Али како и да е,како што кажав, 6 години ти да немаш селективен за најдобрата специјална единица во армијата,знаеш дека имаш некој проблем во државата и самата армија.