Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Не е опција Калдара моментално.
Најскап е Ботман, но одлични односи со Лил може да се најде договор, ако се спремни да потрошат 30-40 мил само на еден играч
Торино трампа Бремер-Побега или Миленкович.
Овој од Челзи мислам дека ќе продолжи договор.

По што ни требаат милион играчи и за на клупа и замена на Ромањоли најдобри опции се Бремер и Миленкович, отколку само еден играч како Ботман.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Томори е добар играч и може да стане уште боље али ипак Челзи не се глупи што го шитнаа за 30 миљона...

Зборот ми е има добри играчи и ЛШ калибар играчи а ние за жал моментално немаме таков играч...

Леао е блиску, Тонали исто, Томори може да биде ,Мангиан али се е ова идно време несвршено....

Освен 5-6 екипи Серие А е лига на фармери и берачи на портокали....нормално против такви екипи Тео ќе може да дрибла колку душа му сака, а од Кеси да се одбиваат играчи како од ѕид...

Али Ливерпул, Реал не се фармери друг свет е ЛШ...

Челзи не се глупи, ама Челзи беше доведен пред свршен чин поради желбата на Томори да промени средина.
Значи, Челзи не го продаде затоа што сакаше, туку затоа што Томори самиот побара.

Грешката ја направи Лампард. Тухел немаше теорија да го продаде, напротив, ќе станеше уште појак и сега немаше да се тресеме околу продолжувањето на договорите на Кристенсен и Рудигер.
Го гледам Милан практично секое коло сезонава, она со Ливерпул му беше прв (ако може да се нарече) кикс. Претходно постигна погодок, така што му доаѓа на исто.

На Томори и на Милан му треба еден добар негов партнер (кога веќе Кјаер не може да подмладува) и лев бек што ќе знае всушност да игра дефанзива. Толку го дели од респектабилна дефанзивна линија. За десен бек може и да се крпи.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.456
Поени од реакции
14.894
Знаат тие што им треба, се гледа од младите дефанзивци кои им се приоритет, особено тие што играат со лева. Знаат и колку ќе биде тешко да се натера Газидис, да проба да ги натера Елиот да дадат 25-35 милиони за таков дефанзивец.

Миленковиќ и Бремер се утешна награда. Иако сега Миленковиќ, меѓудругото и поради истекувањето на договорот, има некоја реална цена, и би можело за релативно мали пари да се земе солиден дефанзивец. Но, тие мали пари за Милан се многу, сигурно нема потоа пак да потрошат пари за друг. А се кога ќе се собере, не знам што добиваме со него место Кјаер, освен што доаѓа помлад, а ќе се потрошат парите и ќе заглавиме неколку сезони.

Левак, брз, добар во дуел игра, добар во воздушни дуели и некој што е добар во градење на игра. Таков партнер му треба на Томори. А за позиционирање, како што кажа Малдини, ќе го научат.

Подобро еден, кој ќе ги има овие карактеристики, отколку крпење, а притоа да се потрошат пари.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Ботман не ми изгледа на брз и смирен дефанзивец. Во воздушни дуели е добар и еден на еден.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Бремер е добра опција али незнам дали Торино ќе го пушти..колку е катастрофален Тео во одбрана, незнам зошто не проба Пиоли со 3/5/2 или слично..за Франција играше супер во таа формација.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.456
Поени од реакции
14.894
Тео е лош во одбрана, но не сум сигурен дали имаме примено повеќе гола поради неговите дефанзивни недостатоци или кога ќе изгуби/поклони топка во опасна зона. :)

Нека ги намали вторите грешки, а дефанзивно ќе биде слаб, но тоа е ризик што и ќе мора да се прикрие на друг начин, но и да се прифати, затоа што од други негови карактеристики тимот има корист.

Како и скоро сите во тимот и кај него има некои подобрувања (и дефанзивн од кога е дојден. Но, како и кај повеќето, се е некако падни-стани.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.942
Поени од реакции
23.425
Бремер е добра опција али незнам дали Торино ќе го пушти..колку е катастрофален Тео во одбрана, незнам зошто не проба Пиоли со 3/5/2 или слично..за Франција играше супер во таа формација.

Нема тимов централни дефанзивци за одбрана со 4ица ти сакаш 3-5-2, кои тројца ќе играат?

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.040
Поени од реакции
6.968
Тео е лош во одбрана, но не сум сигурен дали имаме примено повеќе гола поради неговите дефанзивни недостатоци или кога ќе изгуби/поклони топка во опасна зона. :)

Нека ги намали вторите грешки, а дефанзивно ќе биде слаб, но тоа е ризик што и ќе мора да се прикрие на друг начин, но и да се прифати, затоа што од други негови карактеристики тимот има корист.

Како и скоро сите во тимот и кај него има некои подобрувања (и дефанзивн од кога е дојден. Но, како и кај повеќето, се е некако падни-стани.
Може да проба Пиоли и со 4-3-1-2 исконската формација на еден добар господин што ни беше тренер пред него :icon_lol:

Кеси ќе игра лево у таа тројка у средина и ќе покрива за Тео...Тонали средина а Салемакерс или Меси ќе изиграваат средниста на десна страна...

Полушпиц Брахим, напред лев шпиц Леао/Ребич а десен Ибра/Жиру...
Автоматски споено мислење:

Не сум го гледал многу али на менаџер ми е секад прв избор кога ми треба комплетен а ефтин центарбек :icon_lol:

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Може да проба Пиоли и со 4-3-1-2 исконската формација на еден добар господин што ни беше тренер пред него :icon_lol:

Кеси ќе игра лево у таа тројка у средина и ќе покрива за Тео...Тонали средина а Салемакерс или Меси ќе изиграваат средниста на десна страна...

Полушпиц Брахим, напред лев шпиц Леао/Ребич а десен Ибра/Жиру...
Автоматски споено мислење:
За ваква формација треба креативен полушпиц што ќе ги храни тие напред а Диаз не би можел да одговори на предизвикот.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.456
Поени од реакции
14.894
Сега гледам дека не само на Миленковиќ, туку и на Бремер му истекува договорот во 2023 г. Имаат двајца добри дефанзивци со различни карактеристики, па можат да бираат што повеќе им одговара.

И така е прашање како ќе се врати Кјаер по повредата, а не е баш млад. Габија подобро да оди на позајмица, зстоа што не добива шанса, а Калулу изгледа дека повеќе го гледаат на бековска позиција.

Јас сум повеќе за некој друг, меѓудругото затоа што сум скептичен дека Милан ако сега потроши пари за дефанзивец, ќе потроши во следни две години за уште еден.

Всушност, клучно прашање е дали Милан воопшто е спремен во јануари да троши пари!?

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Сега гледам дека не само на Миленковиќ, туку и на Бремер му истекува договорот во 2023 г. Имаат двајца добри дефанзивци со различни карактеристики, па можат да бираат што повеќе им одговара.

И така е прашање како ќе се врати Кјаер по повредата, а не е баш млад. Габија подобро да оди на позајмица, зстоа што не добива шанса, а Калулу изгледа дека повеќе го гледаат на бековска позиција.

Јас сум повеќе за некој друг, меѓудругото затоа што сум скептичен дека Милан ако сега потроши пари за дефанзивец, ќе потроши во следни две години за уште еден.

Всушност, клучно прашање е дали Милан воопшто е спремен во јануари да троши пари!?
Со оглед на тоа што не се знае дали ќе продолжи исто и Ромањоли договор ја би идел на Бремер и Миленкович особено ако на вториов цената му е 15 милиони. Бремер мене ми е прејак штопер. И физички е доминантен мислам дека супер тандем би биле со Томори. Како и да не смеат истата грешка ко лани да ја напраат со промаршени трансфери како Манџукич и Меите. Мора зимово бар еден штопер и да се избрка Пелегри и се донесе друг млад здрав шпиц. Само така имаме некакви шанси за скудето.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Имаат избор на дефанзивци ако одат на искусни во лигата. Бремер, Фелипе, Миленкович. Двајца се слободни играчи на лето, Бремер на година пред истек на договор и не сака да продолжи.

Бремер има и лидерски карактеристики. Плус нешто што треба да бараат кај новиот дефанзивец.

За Миленкович сигурно има конкуренција и добри понуди како слободен играч да направи трансфер. За негов трансфер и висока плата треба да се ослободат од Ромањоли.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.456
Поени од реакции
14.894
На трансфермаркет стои дека и Миленковиќ и Бремер имаат договор до 2023 г.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Ко прво неаме ни доволно штопери а ни шпицови за 3 5 2 макар и цел здрав тим. Такви експерименти не се потребни.

Kajgana Shop

На врв Bottom