Проблем со машина за сушење алишта

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan1330
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 ноември 2021
Мислења
16
Поени од реакции
1
Здраво. Имам машина за сушење алишта Candy Zerowatt ETDE H8A1DE-S. Е сеа проблемот е што времетраењето што го покажува на дисплејот никогаш не е точно. Пример програма што пишува дека ќе ја заврши за саат ипол ја завршува за 2 ипол саати итн. Сум приметил пример пишува уште 1 саат и 20 минути до крај и после 20 минути пројдено ќе се намали само на 1 саат и 15 минути тајмерот. Дали е нешто дефектна или така работат сите машини за сушење?

Мене така ми работи и за сушење и за перење(Beko), самата машина си пресметува според тоа колку е наполнета во случај ако се пере, и процент на влажност доколку е на програма за сушење. Пример ставаш програма за сушење 5кг алишта која одприлика ви требало да трае 3 саати, ама ти ставаш упола, кога веќе ќе бидат суви алиштата нема што да троши струја си престанува. Ако ја преполнам машината со алишта за перење тогаш знае и да си продолжи програмата место саат и 10 минути да биде повеќе.

Така изгледа е ама вчера баш тестирав со помала количина на алишта, околу 2кг може и помалку, и програмата 1 саат и 50 мин беше, и пак успорено работеше после саат ипол на саат и 10 мин се намали, ја стопирав и алиштата веќе беа суви сите. Е сеа таа ако пак нешто детектира влажно иако не е тоа е друго таа си знае :)

Коај сте кј машиниве за сушење предлог некој, освен Беко?

Така изгледа е ама вчера баш тестирав со помала количина на алишта, околу 2кг може и помалку, и програмата 1 саат и 50 мин беше, и пак успорено работеше после саат ипол на саат и 10 мин се намали, ја стопирав и алиштата веќе беа суви сите. Е сеа таа ако пак нешто детектира влажно иако не е тоа е друго таа си знае :)

Mashinata registrira vlaznost (mozi i da e lazna) i zatoa go prodolzuva vremeto.

Prijatele ne ja poznavam tvojata mashina ama mozam da ti kazam deka ima dva tipovi.
Prviot meri so pomos na cetkici na barabanot i vtorata so dve matalni plocki vo brabanot.

Kaj tie so cetkici pricinata e da cetkicite se izedeni.
Kaj tie so Metalni plocki da imaat nekoj kontakt edna medju druga.

I treta pricina sto mozi da bidi e da ti e zatnat filterot.

A mozi da vidis Na zadnata strana dali ima Gumeni krugcinja(Mozi da bidat do 3 ) .Vnatre ima skrieno toplinski osiguraci (Clixon) i ako nekoj od niv zaradi zapusen filter da e otkacen pa treba da go pritisnis za da gree so site greaci povtorno.

Probaj da ja sporedis tvojata Mashina so ovaj Service Manual

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom