Ova se glasini od poodamna, mozebi 1-2 godini. Sami znaevme vo sto vleguvame, toa e toa, ja ne izleguvam pa sto bide - bide. Cenata ja reflektira momentlanata situacija so BABA, no jas davam pogolemi sansi da ne se delista i da odi nagore pa zatoa ke holdam.
Onie koi me pratile vo kupuvanje a ne se komotni pri eventualno delistanje, podobro da prodadat pa makar i so tie 5-10% zaguba, za da ne izgubat 100%. Jas sum komoten i ke ja vozam do kraj, dolgorocno, ne se pustam od oroto
Ova se glasini od poodamna, mozebi 1-2 godini. Sami znaevme vo sto vleguvame, toa e toa, ja ne izleguvam pa sto bide - bide. Cenata ja reflektira momentlanata situacija so BABA, no jas davam pogolemi sansi da ne se delista i da odi nagore pa zatoa ke holdam.
Onie koi me pratile vo kupuvanje a ne se komotni pri eventualno delistanje, podobro da prodadat pa makar i so tie 5-10% zaguba, za da ne izgubat 100%. Jas sum komoten i ke ja vozam do kraj, dolgorocno, ne se pustam od oroto
DM kupeno na sitno na 5,9$. 3D print kompanija koja pred nekoe vreme go kupi XONE. Dolgorocna investicija, so sansa za brz rast ako pazarot otide nagore, nad 20$ ( 60% sansa ) . Ako prodolzat padovite, lesno moze da vidime i okolu 4$ po akcija (40% sansa ).
PINS kupeno na 37$ - ne tolku poznata socijalna mreza, no rasne brzo i spored mene e najdobra za ads, koga veke FB gi zabrani. ATH skoro 90$, imase najavi za kupuvanje od microsoft, no ne pomina, ima sansi i vo idnina da go kupat, platformata poveke se koristi od zeni koi zname deka poveke se po shopping i toj e-commerce del e vo podem. Pod 60$ nema da e po akcija ako se resi microsoft da gi kupi i samo poradi ova vredi da se stavi nekoja paricka tuka. Dobro scenario - 60+$ so ili bez kupuvanjeto ( 80% sansi ), loso scenario - pad do kaj 20$ ili high teens ( 20% sansi ).
Ja spomna nekoj Activision Blizzard - rekov deka mi e na radar, prv prag na koj bi kupil e 54$, vtor ( ako padne do tolku ) e 43-44$ ( na ovaa cena ke natankam ).
PINS - co 2020 imase period 1ipol mesec se vrtese na cena od 33-35$, kupiv mozda 1 den porano bidjeki sega eve ja na 35$, no od iskustvo mnogu pati mi imaat izbegano akcii ako gi cekam bas na support i zatoa resiv da vlezam na 37$ so mala pozicija. Ako padne na 32 moze da dokupam. E ako padne pod 32$ togas run for your lives, moze da vidi i high teens. Sekako na prosecna cena od 34$ sum ok da holdam na sredne rok.
DM e ednostavno investicija na podolg rok samo poradi sektorot 3D printing. Ova e nova kompanija i nema sto mnogu analiza da se pravi, samo da se nadevame deka sme pogodile jackpot kako na pr. Tesla pred 10tina godini.
PINS - co 2020 imase period 1ipol mesec se vrtese na cena od 33-35$, kupiv mozda 1 den porano bidjeki sega eve ja na 35$, no od iskustvo mnogu pati mi imaat izbegano akcii ako gi cekam bas na support i zatoa resiv da vlezam na 37$ so mala pozicija. Ako padne na 32 moze da dokupam. E ako padne pod 32$ togas run for your lives, moze da vidi i high teens. Sekako na prosecna cena od 34$ sum ok da holdam na sredne rok.
DM e ednostavno investicija na podolg rok samo poradi sektorot 3D printing. Ova e nova kompanija i nema sto mnogu analiza da se pravi, samo da se nadevame deka sme pogodile jackpot kako na pr. Tesla pred 10tina godini.
Не разбирам зошто паѓа Алибаба ако ја симнат од котација? Компанијата работи еднакво (не)успешно, а акционерите сѐ уште располагаат со истите удели и права. Впрочем, подоцна повторно ќе можат да ја котираат и да се тргува со акциите
Точно е тоа ама има една значајна разлика. Ликвидноста на акцијата драматично ќе падне и ќе биде во рангот на пкб на мсе, а тоа значи дека мала ќе биде веројатноста цената да се врати на 200 + USD.
Не разбирам зошто паѓа Алибаба ако ја симнат од котација? Компанијата работи еднакво (не)успешно, а акционерите сѐ уште располагаат со истите удели и права. Впрочем, подоцна повторно ќе можат да ја котираат и да се тргува со акциите
Ja pocnav poleka so vleguvanje vo pozicii. Sekako ako ima dopolnitelen pad, ke dokupam. Na ovie ceni ( a normalno i na poevtini, ako se slucat ) nema promasaj, samo ke treba malku poveke da se poceka ( otkolku vo 2020ta koga za nekolku meseci imas jak povrat ).
Seat strav vo svetot so Omikron, a taa mutacija e so poblagi simptomi od Delta na primer. Masovna kontrola vrz mediumi i kako se prezentiraat informaciite, slicno kako koga pocna korona ( objava na sekoj poedinicen slucaj na Omikron sojot vo sekoja drzava ), a reakcijata na mediumite e kako Ebola da se siri a ne virus poznat 2 godini so poblagi simptomi. Go vozat narodot kako sakaat, i gledam deka seuste trae transferot na bogatstvo od siromasite kon bogatite, izgleda malku im bese ovie 2 godini sto se natankaa, pa ajde ke vozime uste eden krug
ima 3 pati poveke prihodi od pred 3 godini i rast na dobivka ( mozebi ovaa godina nema da ima tolku poradi problemi vo transportot od Kina kon svetot, no toa ocekuvam da se resi vo 2022 ).
Регулативата на кина и америка се диаметрално спротивни, и кинеска компанија неможе да биде оравно покриена и на двата фронта... кинеската регулатива не фозволува странски ревизор да прави ревизија и да ги споделува со SEC, додека во америка тоа е под дифолт барање...
Е сега доколку кина попушти и ја промени регулативата е најдобриот исход, ако не до 2024 -25 ќе ги делистаат...
А придобивката и можностите за брз капитал во Нјуорк, споредено со отц, или хонконг се небо и земја. Голем процент на моменталните инвеститори 70%, не би се сложиле истите средства да мора да прават рероутинг преку кина само и само за да ја имаат баба, која впрочем по кинеската регулатива би "можела" да штелува извештаи, нели ако нема опција друг да им прави ревизија.
А тоа како како ќе работи, и дали ќе има ист обрт, како и до сега ќе видиме...
П.С. уште малку може да дојде цената како при ИПОто
Поентата ми е дека (не)работењето на компанијата не зависи од тоа дали ќе биде котирана или не. Може да се тргува во мал обем и по огромна цена, како многу северџански компании. Затоа ме чуди дали причината за пад на цената е само толку банална какошто е декотација
Поентата ми е дека (не)работењето на компанијата не зависи од тоа дали ќе биде котирана или не. Може да се тргува во мал обем и по огромна цена, како многу северџански компании. Затоа ме чуди дали причината за пад на цената е само толку банална какошто е декотација
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.