- Член од
- 18 јуни 2018
- Мислења
- 95
- Поени од реакции
- 29
Јас правев интервју на 02.05.2019 година и сум на положително. Така да кога да би очекувал указ според тебе?
Појма немам...Јас правев интервју на 02.05.2019 година и сум на положително. Така да кога да би очекувал указ според тебе?
Imate strana bg drzavjanstvo pisete i ke vi izleze preku brat sestra ne se lazite a vi ima i dosta komentari samo pari si davate edno vreme mozese zategnaa gi rabotite epten pozzzАвтоматски споено мислење:
Јас се извинувам. Брат ми има закажано интервју во Март 2022 год. Стар документ немаме. Дали ќе поминат документите врз основа на негова сестра (јас) да дојде до пасош. Да изведеме од Бг роднински везалки брат-сестра.
Пробај,дај.Dali pradedo roden 1894 godina strumichko se vazhi kako bugarski predok?
И јас бев со истите документи во конзулат, и не кажаа ништо. Како и да е, имаме бројче, па ако има проблеми со документите мислам дека ќе имаме статус дека фалат документи. И јас сум со умреници од прадедо, без стар документКолку ти е сигурна информацијата?
Jel ovo ona na finalno bila? Posto vidim pise obrazuvana prepiskaДечки ова излезе денес кај сопругава, што би требало да значи?Прегледај го приврзокот 315122
Не претходно и беше статусот како на сликатаJel ovo ona na finalno bila? Posto vidim pise obrazuvana prepiska
I mene zanima da li moze preko bratucedi da se podnese, tj da se odnese kao dopuna njihovo drzavljanstvo..Не претходно и беше статусот како на сликата
Прегледај го приврзокот 315125
И денес кога проверив видов дека бараат дополнителни документи.
Се консултирав сега со еден посредник што е од Бугарија и тој ми рече дека до Нова Година ништо не се знаело дали ќе важи тоа или не, после Н. Година ќе се знај вика се и дали ќе треба да поднесам дополнителни.
Дали можи да се поднесат документи од чичко или братучеди кои што имаат бугарски пасош?
Ne moze preku bratucedi, vujkovci, tetki.....Не претходно и беше статусот како на сликата
Прегледај го приврзокот 315125
И денес кога проверив видов дека бараат дополнителни документи.
Се консултирав сега со еден посредник што е од Бугарија и тој ми рече дека до Нова Година ништо не се знаело дали ќе важи тоа или не, после Н. Година ќе се знај вика се и дали ќе треба да поднесам дополнителни.
Дали можи да се поднесат документи од чичко или братучеди кои што имаат бугарски пасош?
Може, со полномошно.Здраво дечки имам едно прашање дали бројче од конзулатот може да го земи некој друг со мојот пасош?
Прочитај го ова, нека оди и со среќа да му е!Јас се извинувам. Брат ми има закажано интервју во Март 2022 год. Стар документ немаме. Дали ќе поминат документите врз основа на негова сестра (јас) да дојде до пасош. Да изведеме од Бг роднински везалки брат-сестра.
...a za ovaa do nova godina, po nova godina e muabet za mali deca Od kaj da znaat oni, Mateva ili Jotova da ne im se javile da im kazat...na viberтој ми рече дека до Нова Година ништо не се знаело дали ќе важи тоа или не, после Н. Година ќе се знај вика се
Jas odam preku brat mi, toj ima bugarsko drzavjanatvo, zatoa morav preku konzulatot. Do sega ne mi imaat pobarano nikakvi dokumenti od brat mi. Samo pradedo, dedo, roditel. Dve godini otkako pochnav procedura i eve veke sum na finalna...Ne moze preku bratucedi, vujkovci, tetki.....
Samo od roditel sto veke ima bugarsko drzavjanstvo i pasos, povrzano so izvodi prevedeni i legalizirani na bugarski notar ili vo konzulat/ambasada i potrebno e da se izvadi dokument za rodstveni vrski od opstinata na koja adresa se vodi roditelot, kade kako negov sin/kerka si zapisan i toa se nosis vo MP kako dopuna.
Eventualno mozes i preku brat/sestra sto veke imaat bugarsko drzavjanstvo i pasos so izvodi prevedeni i legalizirani na bugarski notar ili vo konzulat/ambasada + rodstveni vrski...
Ovaa nekoi pisuvaat deka poveke ne vazi, ama jas mislam deka se greska i deka moze da se podnesuva dokumenti za apliciranje za bugarsko drzavjanstvo preku brat/sestra , kopii od pasos i licna karta i povrzani so izvodi do niv.
Dosega se nema javeno nekoj sto e preku brat/sestra i da e staven od finalna na neredovna/dopolnitelno i vo listata sto ja vodam nema takov, edino da e staven na dopolnitelno nekoj sto mu fali nekakov dokument vo prepiskata od postapkata, pa mu baraat da dostavi.
Preku brat/sestra moze seuste da se podnese za drzavjanstvo.
Sepak, ako nekoj ima info od licno iskustvo deka go odbile da pravi intervju (poslednite 2-3 meseci) ili da nosi dopolnitelni dokumenti, a odi preku brat/sestra, neka pise, neka me ispravi ako gresam.
Toa za mene ne e vazno (momentalno), ama za luge sto aplicirale ili planiraat da aplicirat na toj nacin, ke im bide od korist da znaat tocno... ama plizzz bez rekla kazala, toj vaka, toj taka, na facebook napisal i slicno