Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Би почекал малку до крај на декемви, можно е да има дополнителен пулбек, па да фатиш попуст... или па усреднувај ако продолжи да паѓа, на среден рок ќе има добар раст. Финансискиот сектор е зрел и за нови играчи затоа има и фоста притисок кон поголемиве, но сепак имаат голем дел од колачот...

Sto ke kazete za VISA, premnogu primamlivo mi deluva na ovaa cena. So ogled na toa sto ke pomine panikata so omikron isto kako i so delta sojot pa FED ke pocne poleka so zgolemuvanje na kamatnite stapki vo tekot na slednata godina. Seto ova i odi vo prilog na kompanii kako VISA, MasterCard, AXP i ostanati..

Член од
14 август 2018
Мислења
4.881
Поени од реакции
10.881
Sto ke kazete za VISA, premnogu primamlivo mi deluva na ovaa cena. So ogled na toa sto ke pomine panikata so omikron isto kako i so delta sojot pa FED ke pocne poleka so zgolemuvanje na kamatnite stapki vo tekot na slednata godina. Seto ova i odi vo prilog na kompanii kako VISA, MasterCard, AXP i ostanati..
Финансиски институции ти се како по правило сигурна инвестиција.
Конкретно Виза, па и не е така ефтинка ко што се чини. Целиот пазар е надуван и прескап, па затоа таков бениген пад кај Виза се чини како добра опција, иако реално не е value. Пре би рекол дека е добра опција за затварање на капитал во несигурни времиња, и затоа и сите милијардери и инвеститори ја хордаат моментално.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
А што е легитимно? Предложи ми нешто онака сакам да пробам прво на демо акаунт па ќе видам понатаму.
Акции, обврзници, фондови. Батали такви превари ко бинарни опции и сл.

Член од
21 јануари 2018
Мислења
110
Поени од реакции
32
Акции, обврзници, фондови. Батали такви превари ко бинарни опции и сл.
За акции сум заинтересирана, имаш предлог сигурен брокер а кој нема да ме отепа со провизии преку кој да идам?

Член од
9 септември 2020
Мислења
141
Поени од реакции
102
Би почекал малку до крај на декемви, можно е да има дополнителен пулбек, па да фатиш попуст... или па усреднувај ако продолжи да паѓа, на среден рок ќе има добар раст. Финансискиот сектор е зрел и за нови играчи затоа има и фоста притисок кон поголемиве, но сепак имаат голем дел од колачот...
Финансиски институции ти се како по правило сигурна инвестиција.
Конкретно Виза, па и не е така ефтинка ко што се чини. Целиот пазар е надуван и прескап, па затоа таков бениген пад кај Виза се чини како добра опција, иако реално не е value. Пре би рекол дека е добра опција за затварање на капитал во несигурни времиња, и затоа и сите милијардери и инвеститори ја хордаат моментално.
A sto mislite za paypal? Mnogu e primamliva na ovaa cena...

Член од
21 јануари 2018
Мислења
110
Поени од реакции
32
Едно не ми е јасно. Бинарните опции се нелегални или едноставно не може да им се верува?
Тргување со форекс и бинарни опции исто ли е?

Член од
7 септември 2018
Мислења
297
Поени од реакции
402
Со оглед на тоа дека Jerome Powell доби нов мандат како главен на Фед не очекувај зголемување на каматни стапки во скоро време. За VISA не знам, ама можеш да очекуваш принтање на уште пари.
Автоматски споено мислење:

Едно не ми е јасно. Бинарните опции се нелегални или едноставно не може да им се верува?
Тргување со форекс и бинарни опции исто ли е?
Форекс не е опција, тоа е тргување со валути и е легално. Бинарни опции се легални за тргување во САД но само директно преку овластена берза, не преку онлајн брокери. На Youtube страната на Interactive brokers имаат многу кратки едукативни видеа со објаснување на разните инструменти, што се и како се користат. Доста се корисни, дури и да не го користиш Interactive brokers.

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
da prijavam dokup na BABA na 126$. 5 year low...idemoooo :) ova ne e finansiski sovet ;)
Автоматски споено мислење:

Kupiv i CRSR na 22$. Najdobrata i najkvalitetna meme akcija, em kupuvas kvalitetno, em mozes da zarabotis na yolo meme reddit efektot.

ko voli nek izvoli.

Член од
19 април 2014
Мислења
425
Поени од реакции
1.227
Имај на ум дека Amazon ги исфрлија visa картичките издадени во Британија како опција за плаќање. Причина се поголемите провизии.
Тоа значи помал профит за visa. Треба добро да се истражи.

Инаку јас се уште немам инвестирано во ништо, да не испадне дека се правам зналец. :D
Ама наскоро се надевам.;)

Член од
9 септември 2020
Мислења
141
Поени од реакции
102
Ja uproseciv na 132$ nekade cena, pa ke vidime. Kupivme na 5 godisen minimum, i taa cena ne e losa, samo trpenie. Moze ke sme logn term investitori tuka, ama pa i toa e za covek :pos: bagholders rejoice!:D
More da ne Im tekne na kineskite komunjari da I naredat na baba da izlezat od nyse.. Togas I 40 godini cekanje ke bide dzabe..

Kajgana Shop

На врв Bottom