- Член од
- 10 септември 2016
- Мислења
- 9.333
- Поени од реакции
- 19.031
Не бе, кубурот у гаќи као вас. Мораше да избега човекот, знаеше што мажиња сте и дека ќе треба да го ебат у Идризово.пак ли мозочни изливи ќе доживуваш како вчера ?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не бе, кубурот у гаќи као вас. Мораше да избега човекот, знаеше што мажиња сте и дека ќе треба да го ебат у Идризово.пак ли мозочни изливи ќе доживуваш како вчера ?![]()
Не бе, кубурот у гаќи као вас. Мораше да избега човекот, знаеше што мажиња сте и дека ќе треба да го ебат у Идризово.
И авионите и ракетите са губре..Французите и продаваат авиони на Хрватска, а на Србија противвоздушни ракети Мистрал и најновите радарски системи.
Метрото се уште не се гради и нема скоро да го стартуват . Аеродромот не е купен , наИнаку, во Белград Французите градат и метро за околу 7 милијарди евра и го купија аеродромот Никола Тесла
Спомна бројка, затоа ти реплицирав. Никогаш не би одел да се вакцинирам во Србија, поготово кога владеат политичари на власт како што се Вучиќ кој е зло од секогаш и најгаден политичар или кај Вулин кој не гледа како србска земја, секој со лична одлука ама јас не би се вакцинирал никогаш во соседна земја, поготово не тој сосед да е Србија.Не треба да се нервираш вака, напишаното е препорака за овдешното месно население кое од политиките на господниот Вучиќ виде голем аир кога од цел свет доби свртен грб.
Во ниеден случај не се однесува на тебе , ти не ја делиш нашата судбина и сигурен сум дека ќе си бидеш благовремено вакциниран заедно со Курдите и Авганистанците.
Почна изградбата на метрото, а договорот е потпишан пред неколку месеци, а меморандумот пред речиси 2 години. На Макишко поле пред 7 дена почнаа теренските работи.И авионите и ракетите са губре..
Метрото се уште не се гради и нема скоро да го стартуват . Аеродромот не е купен , на
концесија е.
О ти богу на глупоќата. Прво, ако отвориш теми за политики у Македонија ќе видиш какво мислење имам и за Грујо, а поготово за овој од Муртино.Трајте прогресивни чокајлии и молете се да се остане господинот Вучиќ , ќе си треба бустер доза, а како тргнало и нова вакцина. Наредниот српски претседател можеби нема да ви е благонаклонет и ќе ве остави во способните раце на Венко Филипче и кур нема да му чуе.
О ти богу на глупоќата. Прво, ако отвориш теми за политики у Македонија ќе видиш какво мислење имам и за Грујо, а поготово за овој од Муртино.
Ајде сега ти како човечко суштество, пробај да ми објасниш и да оправдаш:
- недозволување на мирен протест
- давење на протестанти кои буквално ништо лошо не прават од страна на полиција, бутање преку банкина со рака бутната у меќуножје на девојка која мирно протестира, глумење шериф на истиот полицаец кон друг протестант у стил на мафијаш од "Видимо се у Чутулу", и гурање у гради, демек ајде направи нешто ако можеш, а истиот тој полицаец е у спот на Вучиќ
- повлекување на полицијата од местото на протест, 15-20 минути пред да заврши протестот, доагање на функционер на Вучиќ со багер и еден криминалец на него, возење дирекно во лугето кои мирно протестираат(меѓу кои има и родители со деца, и други малади луѓе), незастанување иако сите му викаа да застане, тепачи во позадина, опремени со чекичи и мотки, кои искачаат од државни коли
- закон со кој државата ќе може да одземе приватен имот на секој, ако некој политичар реши дека тоа е земјиште од јавен интерес
- Рио Тинто и све олоку нив (доволни ти се 10-15 минути да прогуглаш за каква фирма станува збор)
- истиот тој Вучиќ кој штo заедно со Зоки прават мини Шенген, кој што во секоја прилика Северна не ја испушта, истиот тој кој што својот народ на Косово од Белград го буцка, вади демек војска ќе го враќа Косово, а со секој нареден ден луѓето таму се полошо живеат, истиот тој осугени воени злосторници ги велича, некои осудени за геноцид, ги пушта по телевизии да шират пропаганда, а најголем дел од нив не те признаваат дека постоиш и те сметаат за српска територија
- владее без опозиција во парламент
- става луѓе на полиграф и одлучува кој е невин а кој виновен, без судења
- сокрива снимка од тешка сообраќајка на патарина, во која едно лице ни криво, ни должно губи живот, а имаа основани сомнежи дека е предизвикана од негов функционер, Вучиќ како претседател, кој нема такви ингеренции, ја гледа снимката, искача у јавност и вика дека не возел неговиот функционер, а од снимката на патарина, магично исчезнуваат 2 минути, во кои се слулува сообраќајката
- се обиде да донесе закон, со кои луѓето не смеат да снимаат полиција, не смеат да им бараат да се идентификуваат
- афера Јовањица, каде се одгледувала марихуана, забранета со закон у Србија, од негов функционер, па во интервју уште вика, тоа не било ништо, во некои земји марихуаната била легализирана, 1 тон марихуана што му била најдена не било ништо, мислиш за орбит мастика се работи
- аферата во која човекот што работел во фабриката за оружје, објави докумет во кој стои дека таткото на министерот за внатрешни работи продава оружје на трети земји преку таа фирма (го заборавов името на човекот), беше ставен во притвор неколку месеци
- син му се слика и дружи со ликови со тешки криминално досијеа
- секојднева кампања како во собрание така и по телевизиите, против Џилас кој е лопов, а 10 години се на власт и не го уапсија и осудија до сега, нема ни пријава во полиција, а камо ли нешто повеќе
Има уште мал милион вакви работи, од малтретирање луѓе, закани, гредежна мафија, уништување придода, тотален медуумски мрак, постојат само две телевизии кои не се провладини, а тие се кабловски, не национални, што значи дена не се прикажуваат на цела територија на Србија.
Кур ме заболе за вакцините на Вучиќ, усвари тоа и не се вакцини на Вучиќ туку на српскиот народ. Не може ништо да ме разубеди во злобата и криминалот на Вучиќ. Гомното кој е олицетворение, учесник и наследник на политиките на радикална политика и војна во Југославија.
Повели, најди ми само едно логично и законски издржано оправдување за погоре наведеното.
Така е, нека посакува македонскиот народ еден ден Вулин да му се прошета низ Скопје или пак да го "вакцинира" цел тиквешки регион.Не ме интересира воопшто какво мислење имаш ти за било што. Од оваа семинарска што си ја куцал, немало ич потреба.
Мене ме интересира нашето гајле, немам ја космополитски набои како тебе, па да се секирам за Србија. Знам дека благодарение на господинот Вучиќ дваесетина илјади наши граѓани беа вакцинирани во Србија откако домашниот здравствен систем потфрли. Единствено што кажав е нашиот намачен народ да припази што посакува, оти може да му се оствари, па да остане и без таа една отворена врата што ја има.
Така е, нека посакува македонскиот народ еден ден Вулин да му се прошета низ Скопје или пак да го "вакцинира" цел тиквешки регион.
Не ме интересира за вакцините, нема никакво позитвно мислење за влада чиј министер(втор човек во Србија) најавува српски свет. Преку курот од такви донации и братски помагања.Да се поштедиме од претпоставки, прогнози и сценарија. Фактите на теренот се тие, Вучиќ не вакцинираше, не не вакцинираа Мицотакис, Курти и Бојко, а сигурно не не вакцинираа тие за кои излезе мудриот македонски народ на референдум.
Не се работи за космополитски набои, едноставно едно добро кое не е од љубов или на лепе очи дадено (види колу од неговите луѓе зборат за стварање на тој српски свет, во кој спаѓа и Македонија), туку во позадина има други работи, кои на крај македонскиот народ ќе го коштаат ко милон вакцини да купил, а тие пари нема да отидат во џебовите на луѓето во Србија, туку кај Вучиќ, мал Шенген кој навеќе корис носи на Србија и уште многу други бизниси во позадина кои ќе отидат на штета на народот. Како и да е, едно добро, не може да надокнади за милон злобни работи кои ги има направено гнасава не само на сопствениот народ, туку и на другите околу него. Некои дирекно, некои индирекно како поддржувач или активен учесник во политиките на една група злобни луѓе. Моментот што си спремен да замижиш на милон зла, поради тоа што дотичниот направил едно "добра" работа за тебе, доволно кажува за тебе. Затоа сме црна дупка, канцер, дно кое никој не го сака. Мислам на цел регион. Затоа и државите ни се такви какви што се, затоа што простиот народ е спремен поради мала лична корист да премижи на милон лоши работи, кои на крај пак него му се удираат од глава.Не ме интересира воопшто какво мислење имаш ти за било што. Од оваа семинарска што си ја куцал, немало ич потреба.
Мене ме интересира нашето гајле, немам ја космополитски набои како тебе, па да се секирам за Србија. Знам дека благодарение на господинот Вучиќ дваесетина илјади наши граѓани беа вакцинирани во Србија откако домашниот здравствен систем потфрли. Единствено што кажав е нашиот намачен народ да припази што посакува, оти може да му се оствари, па да остане и без таа една отворена врата што ја има.
Тој Бојко и Бугарија донираа преку 50000 дози Фајзер вакцини. Какво е твоето мислење за господинот Бојко? Што имаш да кажеш за Бугарија? Само пази што ќе кажеш, можда нема да имаме толку благонаклонет и пријателски настроен премиер, па да не ни се затвори таа врата.Да се поштедиме од претпоставки, прогнози и сценарија. Фактите на теренот се тие, Вучиќ не вакцинираше, не не вакцинираа Мицотакис, Курти и Бојко, а сигурно не не вакцинираа тие за кои излезе мудриот македонски народ на референдум.
Ти не би, аама пола Куманово и Скопје го преплавија Врање и Београд за пелц.Спомна бројка, затоа ти реплицирав. Никогаш не би одел да се вакцинирам во Србија, поготово кога владеат политичари на власт како што се Вучиќ кој е зло од секогаш и најгаден политичар или кај Вулин кој не гледа како србска земја, секој со лична одлука ама јас не би се вакцинирал никогаш во соседна земја, поготово не тој сосед да е Србија.
Ај ај ај каков пост за рубриката Верувале или не.О ти богу на глупоќата. Прво, ако отвориш теми за политики у Македонија ќе видиш какво мислење имам и за Грујо, а поготово за овој од Муртино.
Ајде сега ти како човечко суштество, пробај да ми објасниш и да оправдаш:
- недозволување на мирен протест
- давење на протестанти кои буквално ништо лошо не прават од страна на полиција, бутање преку банкина со рака бутната у меќуножје на девојка која мирно протестира, глумење шериф на истиот полицаец кон друг протестант у стил на мафијаш од "Видимо се у Чутуљу", и гурање у гради, демек ајде направи нешто ако можеш, а истиот тој полицаец е у спот на Вучиќ
- повлекување на полицијата од местото на протест, 15-20 минути пред да заврши протестот, доаѓање на функционер на Вучиќ со багер и еден криминалец на него, возење дирекно во луѓето кои мирно протестираат(меѓу кои има и родители со деца, и други малади луѓе), незастанување иако сите му викаа да застане, тепачи во позадина, опремени со чекичи и мотки, кои искачаат од државни коли
- закон со кој државата ќе може да одземе приватен имот на секој, ако некој политичар реши дека тоа е земјиште е од јавен интерес
- Рио Тинто и све олоку нив (доволни ти се 10-15 минути да прогуглаш за каква фирма станува збор)
- истиот тој Вучиќ кој штo заедно со Зоки прават мини Шенген, кој што во секоја прилика Северна не ја испушта, истиот тој кој што својот народ на Косово, од Белград го буцка, вади демек војска ќе го враќа Косово, а со секој нареден ден луѓето таму се полошо живеат, истиот тој осудени воени злосторници ги велича, некои осудени за геноцид, ги пушта по телевизии да шират пропаганда, а најголем дел од нив не те признаваат дека постоиш и те сметаат за српска територија
- владее без опозиција во парламент
- става луѓе на полиграф и одлучува кој е невин а кој виновен, без судења
- сокрива снимка од тешка сообраќајка на патарина, во која едно лице ни криво, ни должно губи живот, а имаа основани сомнежи дека е предизвикана од негов функционер, Вучиќ како претседател, кој нема такви ингеренции, ја гледа снимката, искача у јавност и вика дека не возел неговиот функционер, а од снимката на патарина, магично исчезнуваат 2 минути, во кои се слулува сообраќајката
- се обиде да донесе закон, со кои луѓето не смеат да снимаат полиција, не смеат да им бараат да се идентификуваат
- афера Јовањица, каде се одгледувала марихуана, забранета со закон у Србија, од негов функционер, па во интервју уште вика, тоа не било ништо, во некои земји марихуаната била легализирана, 1 тон марихуана што му била најдена не било ништо, мислиш за орбит мастика се работи
- аферата во која човекот што работел во фабриката за оружје, објави докумет во кој стои дека таткото на министерот за внатрешни работи продава оружје на трети земји преку таа фирма (го заборавов името на човекот), беше ставен во притвор неколку месеци
- син му се слика и дружи со ликови со тешки криминално досијеа
- секојднева кампања како во собрание така и по телевизиите, против Џилас кој е лопов, а 10 години се на власт и не го уапсија и осудија до сега, нема ни пријава во полиција, а камо ли нешто повеќе
Има уште мал милион вакви работи, од малтретирање луѓе, закани, гредежна мафија, уништување придода, тотален медумски мрак, постојат само две телевизии кои не се провладини, а тие се кабловски, не национални, што значи дена не се прикажуваат на цела територија на Србија.
Кур ме заболе за вакцините на Вучиќ, усвари тоа и не се вакцини на Вучиќ туку на српскиот народ. Не може ништо да ме разубеди во злобата и криминалот на Вучиќ. Гомното кој е олицетворение, учесник и наследник на политиките на радикална политика и војна во Југославија.
Повели, најди ми само едно логично и законски издржано оправдување за погоре наведеното.
Жими се, постов ко да го пишувала наказава.Ај ај ај каков пост за рубриката Верувале или не.
Сигурен сум дека ваквите постови ги мотивираат просрпските и македонски патриотски сили и од тој аспект е многу корисен,па малку сум и пријатно изненаден од матрицата која провејува во овој пост пост а која е толку излитена и неверодостојна да сега и секој нормален Македонец или Србин знае дека е созддена против него а во интерес на неговите непријатели.
Во Србија мирни и немирни протести од било каква причина се сосема дозволени и ги има безмалку секојдневно.Се сеќавам на протестите 1 од 5 милиони.........
Ако ја споредиме со Франција или Австрија или Холандија или Германија во сегашно време ќе видиме дека малцинството(опозицијата) има најмалку еднакво право на мирен протест како и гореспоментатите земји.
Се сеќавате на жолтите прслуци........
Се сеќавате на синот на Бајден и неговите зделки со Украина на Трамповци со неговите курви жени синови....се сеќавате на сликите и гушкањата на Клинтонци со терористички водачи од Космет ....тоа е само во Америка а по целиот Запад(на кого патем речено му пречи Вучиќ)тоа има несогледиви и незамисливи димензии.
Ќе ви дадам една сликовита споредба за ова горенапишаново.
Ваквите обвинувања се исти како некој шпански фудбалер кој се удира во вашата нога и бара пенал зошто имало контакт иако тој контакт го предизвикал тој .
Занете дека е преварант лажго расипан и дека судијата(Западот може да покаже на белата точка и ве боли неправдата но никогаш нема да се сложам да учествувам и да се правам дека тоа е пенал.
Таков е и овој пост преварантски лажен расипан..........
Затоа сум пијатно изненаден од неинветивноста или поточно од нивото на глупоста содржана во овој излитен пост со кој повторно и повторно сакаат да ја узурпираат власта (како во Украина или Грузија или .....) и да ја доуништат и така веќе ослабената Србија.
Единствената вистинска вина на Вучиќ е што соработува во српски интерес со Русија.Првиот момент кога Вучиќ ќе почне да работи против српските интереси а со тоа и против Русија тогаш тој ќе биде најголем светски демократ сличан на Зајко.
Улогата на Зајко му е доделена на Џилас.