- Член од
- 28 јануари 2010
- Мислења
- 1.595
- Поени од реакции
- 1.138
Овде можете да упатите директно прашање до член и да прашате тоа што ве интересира со што би ја изгасиле својата жед за радозналост!
Тема која што треба да биде нешто помеѓу разговор на форум/религија и разговор во ЛП.
Трудете се да нема премногу лични прашања,а тој што треба да одговори доколку смета дека прашањето е премногу лично
може да побара да се преформулира или воопшто да не одговори!
Во друг жаргон кажано...кафана/кафич во која седите на маса, земете си по едно кафе , сокче ,благо - солено..или песна и прашајте што сакате да знаете!
Повели модераторке!
Може да прашаш -тука, но не и да носиш сама заклучок.
Не се сметам за пророк!
Библијата не може да се стави во една група на верници и да се рече дека е нивна.
Не е нивна , тие само ја приспособиле со отфрлање и додавање на разни книги од кој составиле една нарекувајќи ја библија, но не е нивна.
Во неа има и стар завет, тоа значи дека сум евреин!?
Толкувам и нов завет , тоа значи сум јеховин сведок или протестант,а можеби и евангилист.
Те разбирам кога викаш христијанин, ставајќи ги сите во еден кош.Но тоа што го манифестираат разните групи како верување, самата библија им кажува дека верата се појавува одкако излезат од законот,а додека се под законот тоа не е вера,туку спој на емоции и мисли насочени во нацртан лик,симбол или храм.Тоа не е вера.
Тема која што треба да биде нешто помеѓу разговор на форум/религија и разговор во ЛП.
Трудете се да нема премногу лични прашања,а тој што треба да одговори доколку смета дека прашањето е премногу лично
може да побара да се преформулира или воопшто да не одговори!
Во друг жаргон кажано...кафана/кафич во која седите на маса, земете си по едно кафе , сокче ,благо - солено..или песна и прашајте што сакате да знаете!
Автоматски споено мислење:
Повели модераторке!
Автоматски споено мислење:
Не можеш да се ставаш во улога на друг и да предвидуваш што некој милси.Да, се читам и тебе те читам и се чудам зошто мислиш дека си пророк и дека ти најдобро го разбираш христијанството, а самиот не се препознаваш како христијанин... ете сега ќе зборуваме како тоа ти не си христијанин, а од петни жили се расправаш со сите за христијанската света книга...
Може да прашаш -тука, но не и да носиш сама заклучок.
Не се сметам за пророк!
Библијата не може да се стави во една група на верници и да се рече дека е нивна.
Не е нивна , тие само ја приспособиле со отфрлање и додавање на разни книги од кој составиле една нарекувајќи ја библија, но не е нивна.
Во неа има и стар завет, тоа значи дека сум евреин!?
Толкувам и нов завет , тоа значи сум јеховин сведок или протестант,а можеби и евангилист.
Те разбирам кога викаш христијанин, ставајќи ги сите во еден кош.Но тоа што го манифестираат разните групи како верување, самата библија им кажува дека верата се појавува одкако излезат од законот,а додека се под законот тоа не е вера,туку спој на емоции и мисли насочени во нацртан лик,симбол или храм.Тоа не е вера.
Последно уредено: