Емкаа
the worst thing about prison was the dementors.
- Член од
- 14 мај 2008
- Мислења
- 5.113
- Поени од реакции
- 13.141
Значи и во Македонија и во Германија наркомани и мелези и ѓубре. Муабетов е да бираш каде има повеќе пари, така ќе му дојде според тебе?
Сеа како мерило за живот надвор од МК ќе го земеме Берлин? Па имаш милион подобри солуции од таа, ако веќе толку не ти се допаѓа и е срање. За разлика од Германија, животот во МК надвор од Скопје е прилично ограничен.
Не се парите муабетот. Пред два месеци 12 луѓе изгореа ЖИВИ во болница. Најверојатно поради несоодветна инсталација на модуларната болница.
Вчера 45 луѓе исто изгореа живи во автобус кој немал ни лиценца за меѓународен превоз. Да продолжам понатака? Секојдневното живеење во МК е тешко, стресно и полно со нелогичности. Некој да ми се правда тука дека подобро е да останеш во МК поради социјалниот аспект, а да ги занемариш горенаведените аспекти, ми е скроз сулудо.
Недостатокот на сонце си игра улога, а богами и недостатокот на фамилија и социјален живот.
Епа и јас ти кажувам за сите општо бе Владе, бројката на самоубиства во Скандинавските земји не расте поради иселениците, туку поради тие што се родени таму и ти кажувам што точно им недостасува.
Јас не мислам така. Барем луѓето што ги знам тука имаат прилично исполнет социјален живот.
Да, станува депресивно во месеците кога нема сонце, но зборуваме за месец дена?