- Член од
- 9 февруари 2016
- Мислења
- 1.610
- Поени од реакции
- 3.950
Кај пишав овде...Znaeme site toa ama fakt e, deka daleku pomal broj vakcinirani pri zaraza odat na intenzivna. Fiktivno: Od 100 inficirani zarazeni 5 odat na intenzivna. Od 100 inficirani nevakcinirani 25 neka se sto idat na intenzivna. Soodno 1:5 (a nekade ima i 1:10 ama ete za primerov 1:5). Na kraj imame od 200 lugje 30 na intenzivna a da bile site vakcinirani bi bile 10. Sekoj zarazen sto ne odi na intenzivna pomagat za oddrzuvanje na zdravstveniot sistem.
Види Игорче, некој кој не е ни во ризична група т.е има 0.01% шанси да заврши таму, нема смисла со сила да го тераш да прими ваква вакцина. Од прележаните никој не се разболува, а не па да оди на интензивна, сепак им се скратени правата, со цел да ги натераат да примат вакцина. Јас само се надевам дека таблетите ќе бидат ефикасни, зашто само тоа е решение за излез од пандемијава.
Автоматски споено мислење:
Еве јас да имам сега дете би го вакцинирал, ама оваа не сакам да ја примам, зашто сметам дека нема потреба, нема смисла да бидам наречен антиваксер.Imal sovesni roditeli sto odlucile da primi. Toa gi imam site vakcini primeno e samo ublazuvajne na gluposta koja sledi vo slednata recenica. Kao demek site ko deca svesno ste gi primile vakcinite.