Слобода и протест против фашистичките ковид мерки. Стоп за присилна вакцинација и дискриминација

• Креатор на темата Креатор на темата Boom tv
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да има рестрикции само кон невакцинираните граѓани?

• Да

• Не

• Немам мислење

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Не ми е јасно зашто не пуштат се на нај јако, ама кој има симптоми на грип/корона нека не иде на лекар нека си седи дома...survival of the fittest.

Aј и тебе да те прашаме, можеби ќе одговориш, за разлика од другите.
Тој што викаш да не иде на лекар, да седи дома, може ли да му рефундираш досега се што платил здравствено и да го ослободиш доживотно од понатамошно плаќање здравствено ?

Тој што викаш да не иде на лекар, да седи дома, може ли да му рефундираш досега се што платил здравствено и да го ослободиш доживотно од понатамошно плаќање здравствено ?
И да идеш нема кај да те стават, тие мерки не се за џабе туку растеретување на капацитетите...не знам шо не е јасно...изгледа кај нас се обратно треба.
Ама не фашизам е у прашање, другар гледај да не закачиш ќе нема кој да те лечи.

Регионалниот центар за трансфузиона медицина од Битола упатува апел за донирање на ковалесцентна плазма од ЗДРАВИ и ПРЕЛЕЖАНИ, кои се чувствуваат добро и кои не примаат хронична терапија.

Уз пат во пораката наведуваат да сме ја покажеле хуманоста на дело:vozbud:

Сето тоа во ред, ама заборавиле да напишат дали дарителите на плазмава треба да бидат 45 дена од прележувањето или може и после 45 дена. Многу битен момент, затоа што едниве се подобни и неопасни за околината и општото колективно здравје, смеат да посетуваат угостителски објекти, молови, кина, театри, а после 45 дена од прележувањето истите стануваат општествено неодговорни и преносители на Ковид, кои ќе ги полнат и оптеретуваат болниците. После 45 дена тие се полоши и од оние што примиле дури 1 доза.
Можеле и да објаснат зошто се бара ковалесцентна плазма само од прележани, а не и од вакцинирани.

Некој треба да ја покаже хуманоста на дело, а според Филипче после 45 дена не се важи.:kuracc:

П.С. Вие дајте ни плазма, а ние вас среден прст. :kafence:

И да идеш нема кај да те стават, тие мерки не се за џабе туку растеретување на капацитетите...не знам шо не е јасно...изгледа кај нас се обратно треба.
Ама не фашизам е у прашање, другар гледај да не закачиш ќе нема кој да те лечи.

И како мерките ќе помогнат, кога видовме дека не помагаат... затоа јас уште крајот 2020 велев исто мерки да се воведат како во март, април и мај 2020.

Не знам дал е нус појава од вакцините или што, но кај многумина гледам селективна дислексија...
Јас ова прашав:
може ли да му рефундираш досега се што платил здравствено и да го ослободиш доживотно од понатамошно плаќање здравствено

Фала за советот, но муабетот беше друг.

1. Тоа ли е цената да прифатиш да бидеш затворен и да немаш слобода ?

2. Ти како приватник, би требало да ти е јасно дека државата НЕ може да дава, бидејќи таа не создава, туку само зема од тебе, мене и сите други што не се на државен буџет. Значи тоа давање си има цена, а таа цена во иднина ќе е многу поголема. Но штом веруваш во бесплатен ручек, ќе имаш можност да се увериш дека не е баш бесплатен. Само и тогаш ќе си најдете оправдување зашто се случува.
За каква слобода говориме?
Секако ја немаш слободата, како прво рацете во вукојебинава имаш врзани раце и нозе со самиот факт што не заработуваш доволно ни за живот, а не пак за шетање.
За мене слобода е кога ќе влезам во маркет воопшто да не се замарам колку чини, туку само да туркам во количката.
Слобода ми е за секој празник што следува да фатам авионот и да отидам на одмор на неколку денови со фул пансион, некој да ме служи како господин, а јас да си го прчам. Во мкд ова не го може ни 20% од популацијата, а во ваквите држави како АУС го можат 80%, а 20 не.
Да ја имам слободата на секои 5 години да променам ново возило, а не да се радувам на увозена канта со 300к километри, возена од баба.
И да не набројувам еден куп работи кои треба да се нормални за живеење, а тука се третирани како луксуз.

2. Финтата е што и тука некој на хартија кажа дека помогнал, и ќе го платиме сите, а јас лично не видов ни денар. Односно веќе го плаќаме, тркни до продавница да ги споредиш цените, види ги недвижностите, кај да е периодов ќе ја видеме и струјата, горивото веќе летна а го плативме на акцизата ние и тн.

Секако ја немаш слободата, како прво рацете во вукојебинава имаш врзани раце и нозе со самиот факт што не заработуваш доволно ни за живот, а не пак за шетање.
За мене слобода е кога ќе влезам во маркет воопшто да не се замарам колку чини, туку само да туркам во количката.
Слобода ми е за секој празник што следува да фатам авионот и да отидам на одмор на неколку денови со фул пансион, некој да ме служи како господин, а јас да си го прчам. Во мкд ова не го може ни 20% од популацијата, а во ваквите држави како АУС го можат 80%, а 20 не.
Да ја имам слободата на секои 5 години да променам ново возило, а не да се радувам на увозена канта со 300к километри, возена од баба.
И да не набројувам еден куп работи кои треба да се нормални за живеење, а тука се третирани како луксуз.
Па еве според сите твои дефиниции јас ја имам таа слобода тука, а верувам дека и ти не си толку далеку од тоа. Па пак не мислам дека е тоа доволна слобода, додека не ги видам пријателите и комшиите исто така ослободени. А ако отидеш некаде, твојата слобода според твоите дефиниции, верувај дека ќе ти се намали. Ама секако ќе можеш да отидеш во Тајван на 20 дена да те служат и да си го прчиш :)

Meshash sloboda na dvizenje i sloboden pazar.
Tebe i sega nikoj nema da ti zabrani da se shetash na odmor so ful pansion, megutoa sekoj aranzman si ima cena.

Слобода ми е за секој празник што следува да фатам авионот и да отидам на одмор на неколку денови со фул пансион, и некој да ми служи како господин, а јас да си го прчам. Во мкд ова не го може ни 20% од популацијата, а во ваквите држави како АУС го можат 80%, а 20 не.

Се знае на каква слобода се мисли. Државата да ме остави да живеам како сакам. Си плаќам даноци, не правам криминал и тука треба да заврши мешањето на државата во мојот начин на живот. А не да ми забранува да излегувам од дома и ред други забрани.

Како очекуваш мерките од државата да ти помогнат во сите тие работи што ги наброја, стварно не ми е јасно.

Финтата е што и тука некој на хартија кажа дека помогнал, и ќе го платиме сите, а јас лично не видов ни денар. Односно веќе го плаќаме, тркни до продавница да ги споредиш цените, види ги недвижностите, кај да е периодов ќе ја видеме и струјата, горивото веќе летна а го плативме на акцизата ние и тн.

Па кој е виновен за тоа .... сигурно тие со чиста крв. :facepalm:
Зар веруваш дека ако прифатиме се што кажува државата дека ќе си тераш по старо, иако држави каде имаш 80% вакцинирани пак си го ебаваат народот....

Па еве според сите твои дефиниции јас ја имам таа слобода тука, а верувам дека и ти не си толку далеку од тоа. Па пак не мислам дека е тоа доволна слобода, додека не ги видам пријателите и комшиите исто така ослободени. А ако отидеш некаде, твојата слобода според твоите дефиниции, верувај дека ќе ти се намали.
Нема ни да ги видеш во мкд, не зборувам поради ограничувањата кои ги ставаат со ковидот, туку генерално со висината на капиталот тука и неговата распределба.

Meshash sloboda na dvizenje i sloboden pazar.
Tebe i sega nikoj nema da ti zabrani da se shetash na odmor so ful pansion, megutoa sekoj aranzman si ima cena.
Не мешам, туку пробувам да ви доловам дека тие што ги сожалувате од тука, живеат неколку пати поквалитетен живот и од вас.
Автоматски споено мислење:

Се знае на каква слобода се мисли. Државата да ме остави да живеам како сакам. Си плаќам даноци, не правам криминал и тука треба да заврши мешањето на државата во мојот начин на живот. А не да ми забранува да излегувам од дома и ред други забрани.

Како очекуваш мерките од државата да ти помогнат во сите тие работи што ги наброја, стварно не ми е јасно.

Па кој е виновен за тоа .... сигурно тие со чиста крв. :facepalm:
Зар веруваш дека ако прифатиме се што кажува државата дека ќе си тераш по старо, иако држави каде имаш 80% вакцинирани пак си го ебаваат народот....
Го имам пишувано и порано, да не се повторувам, во државата имаш привилегии и ОБВРСКИ.

И јас не сакам да излезат глупите и да гласаат, ама јбг, гласаат, тоа е нивна привилегија, без разлика што мене не ми се допаѓа неписмени да ми ја диригираат политиката во државата и да се продаваат за 2 литри масло/или вработување во државно за 15к плата.

Е во овој случај станува збор за обврска, т.е мнозинството одлучило дека борбата против ковид ќе се води со вакцини, со што би се намалил процентот на хоспитализации и растеретување на здравството, а воедно и враќање на економијата и бизнисите во нормала.
Иста приказна, на некој може да не му се допаѓа, ама јбг.

Нема ни да ги видеш во мкд, не зборувам поради ограничувањата кои ги ставаат со ковидот, туку генерално со висината на капиталот тука и неговата распределба.
Ако отидеш од Македонија, твоите пријатели и роднини нема да се ослободат... само нема да ги гледаш. Шала на страна, најголемиот проблем е што веќе сме ги кренале рамениците и дозволуваме да не влечат за нос. Нема ништо лошо во иселувањето, но немањето сопствена држава значи да се изедначиме со чергари.

Не мешам, туку пробувам да ви доловам дека тие што ги сожалувате од тука, живеат неколку пати поквалитетен живот и од вас.
Австралија е богата земја, пред се ради ресурси и геополитика. Нема потреба да паѓаме у несвес за тоа, има и други земји такви. Македонија секогаш ќе биде посиромашна од нив, со ковид и без ковид. Тоа не значи дека секој австралијанец живее подобро него секој македонец.

А да правиме математика колку дал досега и колку користел услуги? И да доплати ако е вишок.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Ако отидеш од Македонија, твоите пријатели и роднини нема да се ослободат... само нема да ги гледаш. Шала на страна, најголемиот проблем е што веќе сме ги кренале рамениците и дозволуваме да не влечат за нос. Нема ништо лошо во иселувањето, но немањето сопствена држава значи да се изедначиме со чергари.
Не знам кога си излегол последно од дома, ама веќе неколку години немаме држава.
Малцинството има поголеми гаранции од тебе, т.е имало/немало од нив, 21% мора да бидат вработени во одредена институција.
Имало/немало од нив, имаат втор службен јазик и мора да им се обратат на нивниот јазик.
Власт без нив не бива, иако до вчера бил терорист, сега мора да биде министер.
Имаат нивни факултети, едни од најпрофитабилните бизниси и министерства се под нивно владение, матните пари ги перат во легитимни бизниси без око да им трепне.

Нема да се ослободат, дел немаат ни избор, а на тие што имаат избор и одлучиле да продолжат да живеат тука не може да им помогне никој.

Австралија е богата земја, пред се ради ресурси и геополитика. Нема потреба да паѓаме у несвес за тоа, има и други земји такви. Македонија секогаш ќе биде посиромашна од нив, со ковид и без ковид. Тоа не значи дека секој австралијанец живее подобро него секој македонец.
Ние имаме повеќе ресурси од многу богати земји, ама за жал ги оставивме на менаџирање кај идиоти.

За поголемиот дел може да ти гарантирам дека живеат подобро, особено тие што сакаат да работат. Во основа имаат неколку пати поквалитетен живот од нас тука. Еве излези надвор, вдиши малку, и врати се да ми кажеш дали ако заработуваш многу тука имаш поквалитетен живот од некој таму. Не за џабе сме лидери по канцерогени заболувања во регионот.

во државата имаш привилегии и ОБВРСКИ

Само за обврските трубите, па ако може објасни ми какви привилегии имам во државава.

т.е мнозинството одлучило дека борбата против ковид ќе се води со вакцини, со што би се намалил процентот на хоспитализации и растеретување на здравството, а воедно и враќање на економијата и бизнисите во нормала.
Иста приказна, на некој може да не му се допаѓа, ама јбг.

Не бе пријателе. НЕ одлучило мнозинството. Одлучил Филипче со оние што се што кажаа, ништо така не излезе. Истите тие чии оддели ги водат, смртноста им е 43%. Таквите ако ти ги слушаш и веруваш дека ќе се вратиме во нормала, тогаш веруваш дека и Дедо Мраз постои.

А да правиме математика колку дал досега и колку користел услуги? И да доплати ако е вишок.

Прави бе. Тие што пушат, тие што јадат животински производи (нели биле штетни), ако возел побрзо од дозволеното, а направил сообраќајка х10 нека плати итн итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom