- Член од
- 31 јануари 2007
- Мислења
- 18.971
- Поени од реакции
- 23.147
Ама ќе се фати и тој 3200mgz ddr4 и 8 гига да е ?За гејминг 16 гига ти се доволно како што сум запознаен од 10 гига ретко која игра користи повеќе рам.
Ама ќе се фати и тој 3200mgz ddr4 и 8 гига да е ?За гејминг 16 гига ти се доволно како што сум запознаен од 10 гига ретко која игра користи повеќе рам.
Извади cpu-z и погледни каква ти е рам плочката на лаптопот и погледни кој cl e или прати скриншот.Ама ќе се фати и тој 3200mgz ddr4 и 8 гига да е ?
Ако можеш да најдеш конгстон 3200 цл 22 земи си 8 гб ако не купи го и нетак.
ВажиАко можеш да најдеш конгстон 3200 цл 22 земи си 8 гб ако не купи го и нетак.
Ќе ти се убрза лаптоп малку со додавање на втор рам.Важи
Незнам зошто би ти требало или земи си едно или другоЧисто информативно, можда нубско прашање ама ме интересира Display port to HDMI кабелче, конвертер итн ефтин да не знаете да има пазаров? Да не е технички неизводливо?
Обрати се кај сервисери откупуваат они али не очекувај дека ќе извадиш некоја сума, минимално ќе ти даде било кој.дали некој откупува оштетени телевизори ? се работи за филипс лед тв 108 цм од 2019 г со скршен екран ?
Дали некој знае околу следново:
Зедов ново pc, го имам пет дена и уште од прво вклучување слушам повремен како шуплив ТОК звук од него. Како кога се уклучува бојлер или греалка. Најверојатно од хардот, само тој има движечки делови внатре. Но не оној звук на остро кликање на неисправен диск пред да рикне. Инаку дискот и се друго си работи нормално.
Без разлика дали е во работна функција или мирува, знае да се појави одвреме навреме. Може да помине и цел ден да не се јави, а некогаш и во рок од саат да се чуе едно три, четири пати. На сервис го носев ми рекоа хардот прави така, нормално било, виндоусот го проверува дискот дали е прикачен. И да сменам друг диск исто пак ќе се јавувал звукот. На pc освен звук од fan ништо не треба да се слуша, а ова не звучи како да е се во ред.
Не можам точно да утврдам што го предизвикува ова.
Некое мислење?
Кои се другите делови од пецето?Дали некој знае околу следново:
Зедов ново pc, го имам пет дена и уште од прво вклучување слушам повремен како шуплив ТОК звук од него. Како кога се уклучува бојлер или греалка. Најверојатно од хардот, само тој има движечки делови внатре. Но не оној звук на остро кликање на неисправен диск пред да рикне. Инаку дискот и се друго си работи нормално.
Без разлика дали е во работна функција или мирува, знае да се појави одвреме навреме. Може да помине и цел ден да не се јави, а некогаш и во рок од саат да се чуе едно три, четири пати. На сервис го носев ми рекоа хардот прави така, нормално било, виндоусот го проверува дискот дали е прикачен. И да сменам друг диск исто пак ќе се јавувал звукот. На pc освен звук од fan ништо не треба да се слуша, а ова не звучи како да е се во ред.
Не можам точно да утврдам што го предизвикува ова.
Некое мислење?
Нема да ја сјебе гаранцијата ако го отвори?Кои се другите делови од пецето?
Немој да ми кажеш дека имаш само хард, ваљда имаш и ссд?
Исклучи го хардот и остај го само ссд-то на кое би требало да ти е инсталиран Виндоусот за да знаеш дали е до него.
Снимај го звукот да видиме каков е тој шуплив ТОК звук.
Ако во 2022 Виндоусот ти е на хард и немаш ССД ич не ми реплицирај.