Љубовни проблеми во време на Корона

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.131
Поени од реакции
11.694
Владе ми е на игнор па ниту знам ниту ме интересира шо пишал искрено, знаејќи го не ни очекувам нешо паметно. А ти не знам шо се палиш ко млад мајмун, не те цитирав само тебе, ама само ти се најде погоден. Форум е, имам мислење, ќе те цитирам. Дали ми смета што како мажи имате тенденција да преувеличувате кога станува збор за вакви работи? Апсолутно. И секогаш и секаде ќе бидам против тоа. И не е семантика, и не, не си се збунал ни ти ни тие тројца пред тебе. Си сакате вака да ги прикажете работите. Кога е женско е курва, кога е машко така треба.
Не се потресувај Емка, ти ме цитираш - јас ти одговорам, џабе сега плачење како е форум и како ти се цитирало. Иако знаеш дека цитираш за глупости т.е. од КОНКРЕТЕН пример вадиш општ заклучок кој важи за цела една заедница на (во случајот) мажи.

Имаме конкретен пример, ЖЕНА (не маж), ајде уште еднаш Ж Е Н А му раскинала на дечкото пошто бил досаден, недоволно забавен, сакала промени итн. итн. итн.
После тоа истата таа Ж Е Н А откако седнала на пар пениси (или на еден повеќе пати, небитно) се враќа кај дечкото со најстарата прича во учебникот по курвинско понашање: „ама ти ми си многу мил, со тебе ми беше најубаво“.

Извини, ама курва ќе ја платиш и барем не ти глуми светица. Овие каде ти точно ги вметнуваш?

Владе, џабе лажиш дека не го читаш, често се спушта ад хоминем ама изгледа така треба кога БАДИЈАЛА генерализирате и барате оправдувања на женскиот род (кога не сте во право, бидејќи да беше маж немаше вака да реагираш туку ќе речеше ПУ ЈАЗК кое говедо) и истиот тој Владе те праша тебе која ти е ТЕБЕ границата, на колку пениси би седнала додека си „на пауза“ од врската или додека врската е раскината за потоа пак да истрчаш кај дечкото за да се вратиш назад.

Одговорот е лесен, има две опции:
1. Ќе кажеш дека воопшто не си таква женска и не лижеш каде што плукаш т.е. не се курваш па потоа да се умилкуваш.
2. Ќе кажеш дека тоа е приватна ствар и не е работа на некој Владе од форум.

За разлика од Владе, јас не се спуштив ад хоминем, ниту пак зедов да генерализирам и од еден ИЗОЛИРАН случај да правам приказна како сите жени се курви и како сите го прават ова.

Ова ти е класичен изговор за да си испроба неколку кура (или пак еден кој го меркала подолго време и кој најверојатно не и обраќал внимание па женски памет мора да го има тоа што го сака - нема недостижни работи) и откако ќе се задоволи (привремено) или откако ќе и удрат клоци оди да цвили кај некој со кој пак (од друга страна) поминала ТРИ И ПОЛ години во врска која не е квалитетна (според зборовите т.е. причините за раскинување на истата).

И тоа што ја прави неа?
Дали некаде ја поистоветив со цел женски род?

Не, затоа и ти реков. Ти ги знам ставовите од другите теми и со ова твое реплицирање само губиш време и се губиш самата во докажување на НИШТО бидејќи од еден исклучок (или правило, небитно) сакаш да покажеш со прст во другата група и да кажеш ама вие сте тие лошите, погрешно насочувајќи ја дискусијата.

Класичен батхрт муабет или пак класично феминистичко кубење коси.
И после Владе бил шовинист, а ти си цвеќе за мирисање. Те молам.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.480
Поени од реакции
11.387
Дали би се смириле со партнерка, ако сте биле скарани 3 месеци (претходно сте оделе 3ипол години) и во тој период од 3 месеци имала повеќе пати сексуални односи со друг?
Твојот случај е примерот зошто не верувам во паузи кога се во прашање сериозни врски - сериозна врска од три и пол години, прекината заради монотонија и истиот тој момент заменета со три месечна авантура. Па сега 'извини не важи тоа што го кажав, сакам да се смириме'. И кој тебе ти гарантира дека истото ова нема да се повтори пак во иднина?

Изборот дали да се смириш или не, останува на твојата индивидуална одлука и проценка. Иако не мислам дека имаш право да и прирекуваш на девојката заради тоа што те заменила со друг за толку кратко време (сепак и официјално сте ставиле крај на врската), но и те како имаш право да не сакаш да бидеш во врска со таа личност и да не сакаш да се смириш. Имаш право и да се чувствуваш повредено, издадено, изневерено, изиграно, ама па од друга страна имаш и простор да си го зачуваш своето достоинство и своето јас.

Мислам дека треба да си оставиш малку време и трезвено да размислиш пред донесување разумна одлука. Три бурни месеци после сериозна врска е краток период за да воопшто ја апсолвираш цела ситуација и да си ги одмериш чувствата. Да не ме сфатиш грешно, ама мислам дека не си скроз свесен што всушност ти се случува и како се чувствуваш. Можеби и грешам, тоа е само мој впечаток, врз основа на тоа што си пишал.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.456
Поени од реакции
18.456
Абе најдобро е да се разделат. Ако многу се сакаат ќе останат швалер и швалерка до крајот на животот.

Член од
8 ноември 2021
Мислења
7
Поени од реакции
31
Не се потресувај Емка, ти ме цитираш - јас ти одговорам, џабе сега плачење како е форум и како ти се цитирало. Иако знаеш дека цитираш за глупости т.е. од КОНКРЕТЕН пример вадиш општ заклучок кој важи за цела една заедница на (во случајот) мажи.

Имаме конкретен пример, ЖЕНА (не маж), ајде уште еднаш Ж Е Н А му раскинала на дечкото пошто бил досаден, недоволно забавен, сакала промени итн. итн. итн.
После тоа истата таа Ж Е Н А откако седнала на пар пениси (или на еден повеќе пати, небитно) се враќа кај дечкото со најстарата прича во учебникот по курвинско понашање: „ама ти ми си многу мил, со тебе ми беше најубаво“.

Извини, ама курва ќе ја платиш и барем не ти глуми светица. Овие каде ти точно ги вметнуваш?

Владе, џабе лажиш дека не го читаш, често се спушта ад хоминем ама изгледа така треба кога БАДИЈАЛА генерализирате и барате оправдувања на женскиот род (кога не сте во право, бидејќи да беше маж немаше вака да реагираш туку ќе речеше ПУ ЈАЗК кое говедо) и истиот тој Владе те праша тебе која ти е ТЕБЕ границата, на колку пениси би седнала додека си „на пауза“ од врската или додека врската е раскината за потоа пак да истрчаш кај дечкото за да се вратиш назад.

Одговорот е лесен, има две опции:
1. Ќе кажеш дека воопшто не си таква женска и не лижеш каде што плукаш т.е. не се курваш па потоа да се умилкуваш.
2. Ќе кажеш дека тоа е приватна ствар и не е работа на некој Владе од форум.

За разлика од Владе, јас не се спуштив ад хоминем, ниту пак зедов да генерализирам и од еден ИЗОЛИРАН случај да правам приказна како сите жени се курви и како сите го прават ова.

Ова ти е класичен изговор за да си испроба неколку кура (или пак еден кој го меркала подолго време и кој најверојатно не и обраќал внимание па женски памет мора да го има тоа што го сака - нема недостижни работи) и откако ќе се задоволи (привремено) или откако ќе и удрат клоци оди да цвили кај некој со кој пак (од друга страна) поминала ТРИ И ПОЛ години во врска која не е квалитетна (според зборовите т.е. причините за раскинување на истата).

И тоа што ја прави неа?
Дали некаде ја поистоветив со цел женски род?

Не, затоа и ти реков. Ти ги знам ставовите од другите теми и со ова твое реплицирање само губиш време и се губиш самата во докажување на НИШТО бидејќи од еден исклучок (или правило, небитно) сакаш да покажеш со прст во другата група и да кажеш ама вие сте тие лошите, погрешно насочувајќи ја дискусијата.

Класичен батхрт муабет или пак класично феминистичко кубење коси.
И после Владе бил шовинист, а ти си цвеќе за мирисање. Те молам.
Ја сакам и ја сакав. Маката е што апла направи цело сценарио за да се скараме за да не испадни дека ми мава превара и да остани со чист образ (поштена), по 3 месеци ко ми се јави.
По две недели од се скаравме, почна да излегва со него.
Ликот со кој се гледаше знам дека му беше симпатија на млади години (средношколски).
П.С. Јас и бев прв.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.334
Поени од реакции
18.409
Ја сакам и ја сакав. Маката е што апла направи цело сценарио за да се скараме за да не испадни дека ми мава превара и да остани со чист образ (поштена), по 3 месеци ко ми се јави.
Ликот со кој се гледаше знам дека му беше симпатија на млади години (средношколски).
П.С. Јас и бев прв.
i sto mozes da zaklucis od ova?

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
16 април 2014
Мислења
7.337
Поени од реакции
11.748
Срам ме јади од само што го читам нештово, не па да си го помислам.
Одиш со некоја и кога гледа таа шанса со симпатијата, му дава клоци на дечкото што оделе 3 ипол год.
Ја истресил симпатијата, па и ги дал клоците. Оваа си се враќа на старото место.
Од страна на симпатијата, таа е само една обична ченгија.

Јас со ваква да сум одел срам ќе ми биди, не па 2ра шанса да и давам. Плиткост.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.127
Поени од реакции
25.598
П.С. Јас и бев прв.
Ова е уствари и најважното од се. Најди го тој типот, додај го на која и социјална мрежа да е и кога ќе те прифати ти како прав маж на ѕид стави му ја оваа песна да ја ислуша ама цела:

О дечко кад би знао, о само кад би знао...

Нека пукне од мака. После тоа сте пата-пата.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.355
Поени од реакции
5.424
Само под услов ако прај добра мусака за ручек, тогаш смири се, па макар се ебела и со пет, ако не речи му научи па ќе ти се смирам...

Какви лудаци живејат во Северџанија, ебави мажите без став.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.131
Поени од реакции
11.694
П.С. Јас и бев прв.
Акцесо добро ти кажа, ти треба дистанца за да пресечиш.
Тоа што тука бараш мислења е очигледен сигнал дека уште имаш чувства за неа и без да кажеш дека ја сакаш.
Очигледно е дека иако имате 25 години не сте многу искусни во менување партнери што НИКАКО не е грев, но си носи вакви ситуации во кои емоциите ти го поматуваат разумот.

Гледано од дистанца, од нас како членови, можеш да вадиш просек дека од 10 луѓе 8 експлицитно ти рекоа да ја гониш упм, една зеде да цитира чисто за да ни се инаети од други теми што ни го има собирано и една зеде да распрашува приватни работи на други членови што ваљда и е навика и начин на забава - не и замерувај, не има секакви на овој свет.

Сума сумарум, мое искрено миселење е дека треба веднаш да и раскинеш. Со тек на време ќе ти спласнат емоциите и ќе ја преболиш. Можеби нема да се заборавите но не е нешто што никогаш заборавиш или преку кое нема да можеш да преминеш (со потполно право).

Крај краева, секој има право на избор, таа го направи својот. Сега те става во неповолна положба да што и да избериш да се чуствуваш виновно.
Ако ставиш крај ќе ти е криво за годините и за тоа што си бил прв и ти дава знак на љубов дополнително.
Ако опонираш за да продолжи врската повторно ти да си тој лошиот.

А ти си само добар, искрен и сакаш да може да го избришиш и заборавиш тоа што се случи - и за жал нема да можеш, можеби само ќе се залажуваш дека да.

Доколку таа еднаш ти направила така, не и веруавај за наредни ситуации.
По секоја една логика треба и ќе ги има.

Земи прочитај постови на другата тема (Љубовни проблеми) на членот Сусаро, не за друго (пошто може да добиеш впечаток дека апсолутно нема позитивно мислење за заедничкото коегзистирање на машко и женско без некој да пати), туку колку да стекниш предност во недостаток на исксутво во однос на врски пред коковчина од овој вид и жалопојките кои ги сервираат на тацна. Таму се сосема добро доловени сценарија како твоето.

Ако беше искрен во тоа што го напиша и не лажеш за цела ситуација, ова ти е едиствениот искрен и паметен муабет што можам да ти го направам во овој момент.

Пресечи и живеј раат.

Последно уредено:
Член од
8 ноември 2021
Мислења
7
Поени од реакции
31
Тоа што тука бараш мислења е очигледен сигнал дека уште имаш чувства за неа и без да кажеш дека ја сакаш.
Очигледно е дека иако имате 25 години не сте многу искусни во менување партнери што НИКАКО не е грев, но си носи вакви ситуации во кои емоциите ти го поматуваат разумот.

Гледано од дистанца, од нас како членови, можеш да вадиш просек дека од 10 луѓе 8 експлицитно ти рекоа да ја гониш упм, една зеде да цитира чисто за да ни се инаети од други теми што ни го има собирано и една зеде да распрашува приватни работи на други членови што ваљда и навика и начин на забава - не и замерувај, не има секакви на овој свет.

Сума сумарум, мое искрено миселење е дека треба веднаш да и раскинеш. Со тек на време ќе ти спласнат емоциите и ќе ја преболиш. Можеби нема да се заборавите но не е нешто што ќе го заборавиш или преку кое ќе преминеш (и со потполно право).

Крај краева, секој има право на избор, таа го направи својот. Сега те става во неповолна положба да што и да избериш да се чуствуваш виновно.
Ако ставиш крај ќе ти е криво за годините и за тоа што си бил прв и ти дава знак на љубов дополнително.

А ти си само добар, искрен и сакаш да може да го избришиш и заборавиш тоа што се случи - и за жал нема да можеш, можеби само ќе се залажуваш дека да.

А ако таа еднаш ти направила така, не и веруавај за наредни пати.

Земи прочитај постови на другата тема (Љубовни проблеми) на членот Сусаро, не за друго (пошто може да добиеш впечаток дека апсолутно нема позитивно мислење за заедничкото коегзистирање на машко и женско без некој да пати), туку колку да стекниш предност во недостаток на исксутво во однос на врски пред коковчина од овој вид и жалопојките кои ги сервираат на тацна. Таму се сосема добро доловени сценарија како твоето.

Ако беше искрен во тоа што го напиша и не лажеш за цела ситуација, ова ти е едиствениот искрен и паметен муабет што можам да ти го направам во овој момент.

Пресечи и живеј раат.

Гледано од дистанца, од нас како членови, можеш да вадиш просек дека од 10 луѓе 8 експлицитно ти рекоа да ја гониш упм, една зеде да цитира чисто за да ни се инаети од други теми што ни го има собирано и една зеде да распрашува приватни работи на други членови што ваљда и е навика и начин на забава - не и замерувај, не има секакви на овој свет.

Сума сумарум, мое искрено миселење е дека треба веднаш да и раскинеш. Со тек на време ќе ти спласнат емоциите и ќе ја преболиш. Можеби нема да се заборавите но не е нешто што никогаш заборавиш или преку кое нема да можеш да преминеш (со потполно право).

Доколку таа еднаш ти направила така, не и веруавај за наредни ситуации.

Пресечи и живеј раат.
Решен бев да непродолжувам. Само ме интересираше објективно мислење. Фала на сите

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.713
Поени од реакции
35.455
Она што ми запна за око во целата приказна, е изговорот „монотонија и досадно“.
Пази доаѓа од 25 годишни луѓе, значи веќе оформени личности. Не зборуваме за 15 годишни напалени тинејџери кои не знаат што сакаат, кои мислат дека се што лета се јаде.
На 25 години друже, да ти раскине некој со ваков изговор, истиот момент треба да си станеш и да си заминеш, без да се свртиш назад. Истиот момент треба да ја помножиш со 0 и да си среќен што си се куртулил.

Во вака поставениов случај, доколку ликов ја врати назад, нема да ја обвинувам нејзе. Туку прстот на вина ќе го вперам кон телево, што воопшто му паднало на памет дури и да размислува во таа насока на помирување.
Еднаш заминала, треба да е свесен дека ќе замине и втор пат (истово се однесува и за мажот, доколку еднаш заминал, ќе замине и втор пат, ќе замине и трет пат).
Чашата еднаш се крши. Ти можеш за се трудиш да ја залепиш и да се правиш на луд дека не се познава, ама тоа ќе биде лага. Затоа што вистината ќе биде сосема поинаква. Лузните секогаш ќе бидат тука и секогаш ќе се познаваат. Кога тогаш и така залепена таа повторно ќе се скрши.

Нејзе не и било гајле за неговите чувства, не сакала да се бори за опстанок на нивната врска. Сакала само излет на страна. Откако поминало магарето по мостот, ајде ќе се молиме и ќе бараме прошка. Нема место нити за молење, нити за простување. Затоа што доколку ликов еднаш опрости, уште повеќе ќе се дозакопа во сопствената кал.
Достоинството нема цена. Понекогаш вреди да се спуштиме малку подолу се со цел да видиме до каде ќе оди другата страна. Ама секогаш треба да се имаат на ум крајните црвени линии, кои во никој случај не смеат да бидат преминати.

Гратис женски совет: Или СЕ или НИШТО. Не се задоволувајте со трошки и со фрлени коски.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom