Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Мурџо си брка премија. Колку е овој пат ако му раскинат договор?

Што се случило со Рома во второ, повторно судиите? :eek: :D
Па искрено на еден умрен криминален тим му треба сите конкуренти за 6 место да губат бодови на било кој начин...

Вчера истиот тој тим доби криминална помош изразена во црвен картон и не суден чист пенал за конкурентот за тоа толку посакувано 6-то место.

Ги гледам неколку натпревари и фудбалерите повеќе зборуваат со судиите, отколку што играат фудбал.

Судијата требаше да му даде црвен на Окереке зашто изигра курор така со голманот на Рома :icon_lol:

Поклонета победа за Венеција :pos:

Мурињо ќе им донел стабилност, цврстина... како беа муабетите? Не им требале тренери како Де Зерби. Со Фонеска изгледаа подобро.

Kriminal se Roma vo odbrana ali so takvi iminja i ne mozat nesto drugo da bidat osven haos, cela defanzivna linija im e katastrofalna i ocajna. Ali neka dae nekoj ako moze penalot na Venezia na 1-2, ja iskreno ne primetiv tuka deka ima faul, poise mi deluvase na faul vo napad, a i ako bese prekrsok bese ist ko onoj na Roma - Milan na kraj, kade Roma ne dobija penal.
Trgam na strana deka stvarno loso igraat, ali mislam deka denes bea osteteni na 1-2.

p.s. Mnogu fakmanski finis na Okereke za 3-2, poremeten golmanot na Roma.

Kriminal se Roma vo odbrana ali so takvi iminja i ne mozat nesto drugo da bidat osven haos, cela defanzivna linija im e katastrofalna i ocajna. Ali neka dae nekoj ako moze penalot na Venezia na 1-2, ja iskreno ne primetiv tuka deka ima faul, poise mi deluvase na faul vo napad, a i ako bese prekrsok bese ist ko onoj na Roma - Milan na kraj, kade Roma ne dobija penal.
Trgam na strana deka stvarno loso igraat, ali mislam deka denes bea osteteni na 1-2.

p.s. Mnogu fakmanski finis na Okereke za 3-2, poremeten golmanot na Roma.

Катастрофа ја направија лигава со овие пенали. Буквално веќе нема ни правило што е пенал а што не е. Сега се иде по сопствено убедување на судијата и тие во ВАР собата. Една ситуација во одреден натпревар е пенал, идентична ситуација на друг натпревар фаул во напад. (не мислам конкретно на никој тим/натпревар, зборам генерално).
Не знам само дали воопшто федерацијата и тие одговорни за делегирање и оценување судии како реагираат на коментарите од тренерите, спортските директори и играчите.

Мурџо е испукана пушка. Сега си собира само плати. Ништо ново не носи и заглавен е уште во 2010.

Битно Мулињо го пецнал Јуве на инстаграм а тоа што после тоа има повеќе порази од одиграни мечеви не е битно.

Вечер Милан ќе биде рендан како чика Кили што ренда печурки, како Гордон Ремзи пармезан, како Џонтра во старо БМВ5 со затемнети стакла ноќни дами пред МРТ, како Моџи тефтери со судии и докази во шредер, како Трибијанка недобитни тикети, како Рики Горилаз реклами на сумљиви сајтови, како Стекеленбург на порнхаб...

Едноставно истурање ќе биде...

Screenshot_2021-11-07-15-12-10-271_com.google.android.youtube.jpg

Ова е надвор од шеснаесетник, уште овде можеше да му даде втор жолта за намерна игра со рака, имаше уште една, во шеснаесет после оваа ама ја нема никаде, пошо нели е во корист на Јуве а тоа не е интересно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom