Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Градење без никакви урбанистички стандарди, не е урбанзација.
Исто како што замрзнување на градежни активности не е поставување урбанистички стандарди, туку глуп гол популизам. Глуп, зошто е самоубиствен, директно влијае врз буџетот на општината и на БДП.

Борко Ристовски на социјалните мрежи:
Дали крајот вака мириса @mirkо-popov :D

СДСМ Куманово во елемент
Прегледај го приврзокот 311013

А до вчера чив предлог и член беше Максим?

Исто како и во Охрид кампањата.Контракандидатот бил финансиран од валкани пари од газдите на срушените плажи.Истите места каде општинарите до вчера пиеја кафе.
Даваа изјава за кој бил злото, а позади нив дивоградба толерирана цел мандат.Битно Мерко се поправал, еве веќе година дена не купил нова службена кола.
Неколкумина од срушените плажи му се заканувале на Коста,за мене ништо чудно Дпмне не ги чепкат нив тие се нивни активисти и не сакаат да се направит ред во градот,ни дозвола за работа и Лежалки до вода,све узурпирано па после Коста бил крив.

Да спречиш урбанизација во општина што се вика Центар, не е баш нешто за фалење. :D
Урбанизација мислев на станбени и деловни објекти.
Автоматски споено мислење:

Исто како што замрзнување на градежни активности не е поставување урбанистички стандарди, туку глуп гол популизам. Глуп, зошто е самоубиствен, директно влијае врз буџетот на општината и на БДП.
Не. Фрлаш тези од ракав. Никакво влијание на економијата нема уништувањето на ценатр, па да го правдаш. Вакви тврдења ме да извади само лигушот чифлиганец во неговите патетични колумни.

Урбанизација мислев на станбени и деловни објекти.

Не.
Што не? Треба да престане да се гради во Центар? Ок, не е лоша идеја, ама исто данокот на имот да се зголеми на 5% од вредноста на имотот годишно. Ко во цел нормален свет.

Што не? Треба да престане да се гради во Центар? Ок, не е лоша идеја, ама исто данокот на имот да се зголеми на 5% од вредноста на имотот годишно. Ко во цел нормален свет.

pa taka i treba... nemora 5, eve neka e 2%... imas stan od 100k evra, godisno 2k na opstinski danok... ne platis 3 god idi zivej kaj sto mozes da si dozvolis

Не, градењето во центар никако не влијае на бдп. Општината може да има други извори на финансирање, а и може да ги рационализира трошоците. Дополнително, се слагам дека данокот на имот треба да се зголеми.

pa taka i treba... nemora 5, eve neka e 2%... imas stan od 100k evra, godisno 2k na opstinski danok... ne platis 3 god idi zivej kaj sto mozes da si dozvolis
80% вампири што добиле станови од ЈНА и на кои синовите им се најбољи експерти за дојави ќе треба да ги избркаш од таму тогаш. :D

80% вампири што добиле станови од ЈНА и на кои синовите им се најбољи експерти за дојави ќе треба да ги избркаш од таму тогаш. :D

apsolutno... neka, idat u aracinovo, tamu ne se plaka

Не, градењето во центар никако не влијае на бдп. Општината може да има други извори на финансирање, а и може да ги рационализира трошоците. Дополнително, се слагам дека данокот на имот треба да се зголеми.
Српче во овие 4 години изгуби 30 милиони евра заради мораториумот. И тоа е една од најголемите причини зошто не направи ништо друго. Немаше пари.

Српче во овие 4 години изгуби 30 милиони евра заради мораториумот. И тоа е една од најголемите причини зошто не направи ништо друго. Немаше пари.
Добро знам колку изгуби, затоа и не очекував од него мегапроекти. Немаше ни потреба за тоа. Никој не го бараше тоа од него. Со ограничените ресурси можеше да располага многу подобро, а поголемите проекти да ги реализира преку парнерство со скопје.

Кој има мнозинство во совет на Карпош?? Стево секако ќе освои мандат за градоначалник.

Никој. Има 23 советници, за мнозинство треба 12.

СДС: 8
ДПМНЕ: 7
Левица: 4
Гром: 2
Независни: 2

Стариот состав:

1920px-Council_of_Karpoš_Municipality_2017.svg (1).png

Новиот состав:

1920px-Council_of_Karpoš_Municipality_2017.svg.png

Последно уредено:
За тоа нема збор. Србо ја заузда урбаната мафија, ја спречи урбанизацијата. Проблемот е што освен тоа, ништо друго не направи. Подобар беше од претходните ама не довочно за да заслужи втор мандат.
Zaeban krug. Ako ja najlutis centralnata vlast nema da dobies podrska. Ako ja sprecis urbanizacijata, isto taka nemas finansii za neso poise.
Ne e srpce nekoj kapacitet za taa pozicija, ama napravi mnogu za sds, za taka da go pustat niz voda.

Да спречиш урбанизација во општина што се вика Центар, не е баш нешто за фалење. :D
Dali e pravilno ili ne toa bese veteno. Srpce ustvari bese edini so se drzese do toa sto go zbori, i toa go poeba.

Последно уредено:
Инаку што имаше дискусија минатата страна за колку пратеници би се освоиле, еве инфо од Плусинфо иако не ми е воопшто веродостојна (дали се точно поделени според ИЕ, не значи дека би се повториле истите гласови, гласачите на независни листи не можеш да знаеш дали и за кого во колкав број би гласале) али ај нека стои.

ВРМО-ДПМНЕ: 45
СДСМ: 38
ДУИ: 18
А/А: 7
Левица: 6
Беса: 3
ДОМ/ЛДП: 1
ТДП: 1
Максим: 1

Никој. Има 23 советници, за мнозинство треба 12.

СДС: 8
ДПМНЕ: 7
Левица: 4
Гром: 2
Независни: 2

Стариот состав:

Прегледај го приврзокот 311029

Новиот состав:

Прегледај го приврзокот 311028

Значи без Левица ништо, како во Карпош така и во Центар и Град Скопје. Освен ако не почнат советници од Сдс да преминуваат во Дпмне и обратно во зависност кој ќе ги добие општините што искрено и нема да ме чуди, нема во тие партии многу идеологија само интерес (пари)

Инаку да спречиш урбанизација е многу глупо, ама од друга страна и да градиш без никаков план е уште поголема глупост - значи треба баланс со план, со мерка

Исти курац се избориве, едни соработници на "градежниците", т.е. урабаната мафија, заменивме со други, кои ќе си ја продолжат истата пракса. Така беше и на минатите локални избори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom