Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Како може да се направи ? Промена на датум на раѓање значи и промена на матичен број ... и врз основа на што ? :)
Нема матичен број дедо ми или така барем јас не го најдов на извод на родени/умрени. Дали тоа е некаква олеснителна околност? :place:

Нема матичен број дедо ми или така барем јас не го најдов на извод на родени/умрени. Дали тоа е некаква олеснителна околност? :place:
Не знам што да ти кажам. Оди во матична служба и прашај дали и како може да се смени неговиот датум на раѓање. Во најдобар случај ќе треба да поднесуваш молби до МВР и Бог знае каде.

А за менување информациите од личната карта има еден начин ... ако најдеме временска машина само.

Здраво
Сакам да поднесам документи за Бугарски пасош, па сакам да ве прашам дали може некој да ми ја каже целата процедура. Најдобро е преку посредник или сам да ги поднесам документите?
Имам извод на родени на прадедо од 1916 година.
Од фамилијата никој нема бугарски пасош, па дали може тоа да биде проблем?

De bre decko, povrzi se so drug predok i toa e toa, sho ja tupis rabotava. Mozes preku dedo na majka ti/baba na majka ti, dedo na tatko ti/ baba na tatko ti. Valjda ke najdes tocni dati.

Neko je napisao da su izbori 15. Oktobra, ja gledam nesto pise 15. Novembar. Kada su izbori?

Mesec dena pred izbori se zatvara se, e sega ako potpisale nesto megjuvreme valjda ke objavuvaat i posle 14ti oktomvri. Ke vidime :)
Brat kako dojde rabotava da se molime za sto pobrzi izbori, za da ja smenat onaa gnasana Katja Mateva da prestane da buta mame eba inace vaka ako produzi.

Edno prasanje off topic, site ikie koi bile vo Bg vo MP, I site onie koi bile ovde vo konzulatite,DALI ZA VLEZ VNATRE BARAAT sertifikat za vakcinacija? Malce glupo prasanje ama me interesira pozz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom