И 700x18c да ставиш ќе немаш мака. На 28мм надворешна возам со 18-25мм внатрешна. Штеди грамажа паметноЗдраво,
Имам 700x23c надворешна гума, која внатрешна гума би одговарала за да ја сменам?, делуваат збунувачки димензиите. И каде може да се најде кај нас.
MT200
дечки кочницава добра ли е? Ми треба задна кочница, па се мислам за ова? или има подобар избор
Шимано?Успеав да ја "изедам" главата на штрафовите што ги држат кочниците за рамката (попаметниот попушта, јбг). Точкарот успеа да ги извади, но ми рече дека ќе морам да земам нови штрафови зошто им нема чаре на овие. Да не знае некој кај можам да барам такви ситници во Скопје?
Ништо поголемо од 23 (700x18/23). Физички можеш, ама потешко се монтираат.Здраво,
Имам 700x23c надворешна гума, која внатрешна гума би одговарала за да ја сменам?, делуваат збунувачки димензиите. И каде може да се најде кај нас.
Ако не планираш да го менуваш и сакаш да ти трае подолго, даИсплатливо ли е да се отвара преден амортизер и да се чисти/сервисира? се работи за rockshox xc 30
Кажи конкретен пример за кој тип на гума те интересира бидејки имаш гуми кои се потрошени после 3000км а има и кои траат и по 30000км.На колку изминати километри се менуваат нафворешните гуми и каде има најголем избор кај нас да се купи?
Ако немаш визуелни индикации, тогаш ако ти се дупнува гумата многу често (дури и од поостри предмети како остаток од стакло), за менување ќе ти е.На колку изминати километри се менуваат нафворешните гуми и каде има најголем избор кај нас да се купи?
Ако возиш оф роуд ќе ги смениш кога ќе се потрошат крампоните на гумата но истите уште можеш да ги возиш по асвалт наместо да купуваш посебни мазни гуми.Оваа година го купив точакот (февруари) и си има свои гуми CUBE 29*2.2 до сега имам околу 2,500км извозено
Автоматски споено мислење:
Оваа година го купив точакот (февруари) и си има свои гуми CUBE 29*2.2 до сега имам околу 2,500км извозено
Мислам дека може уште минимум 2-3 000 километри да ги извозиш. Инаку ако сакаш побрз да си мислам дека е добро да земеш потенки гуми и секако ако возиш само на асфалт.100% го возам на асфалт, сакав следните да ми бидат помазни и потенки, логиката ми вели така помало триење и помал отпор па би бил побрз (или со помалку потрошена енергија би стигал од точка А до точка Б), па ако може некој да препорача некои гуми?
Maxxis Overdrive100% го возам на асфалт, сакав следните да ми бидат помазни и потенки, логиката ми вели така помало триење и помал отпор па би бил побрз (или со помалку потрошена енергија би стигал од точка А до точка Б), па ако може некој да препорача некои гуми?
Не ти требаат потенки за да бидеш побрз.Има 29 ки кои на тест и при 4 бари притисок имаат ист отпор на триење како најевтина роуд гума 23 или 25 - 622 напумпана на 8 бари.Вози ги тие што ги имаш и пумпај ги на 90% од максимум дозволениот притисок а кога ќе ги смениш барај вакви:https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews/continental-speed-king-ii-racesport-2015100% го возам на асфалт, сакав следните да ми бидат помазни и потенки, логиката ми вели така помало триење и помал отпор па би бил побрз (или со помалку потрошена енергија би стигал од точка А до точка Б), па ако може некој да препорача некои гуми?