Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ја праи бурек.Мноо е л'сно,укус е ист како купован,можда и боље зшто знаеш си дека стављаш чисто месо.Рецепт и начин на праење га најде на јутуб.Пиши бурек и прво видео.Наравно сс куповни коре.
Прегледај го приврзокот 254610

Прегледај го приврзокот 254612
Агдо, одади се сс мене за исландски папири!!! Омилен рецепт ми е торбешки бурек на викиншки начин,омилена маса ми е шфецка,омилен вулкан Хекла, омилена писателка Ирса Сиргурдарстодотирс...(имаше још неколко букфе у презиме ама забрави ги). На брзу географију на букфу Р, увек га пишују Рејкавик...

@KEEF каде го имаш купено ова ко тава што е?
Поклон ми е од пријател, ја има земено од некој лик кој ги нарачува од Србија.
Таму ги произведуваат, иста имам видено летово и на излог во Нови Сад, веројатно ги има и низ цела Србија.

Може рецепт за сиренцето Ве молам?

Може рецепт за сиренцето Ве молам?
Тоа е турски рецепт, Ѓувеч, со шкампи

Автоматски споено мислење:

Велешки колбас, велешки кебап. Мое беше печењето и јадењетоIMG_20211004_154147.jpg

Последно уредено:
Starbucks Cafe.
Печена тиква се пасира. Се грее вода 2мл, една лажичка Нескафе голд, една лажичка јаворов сируп, 2 лажички пасирана тиква,20 мл млеко, цимет. И имате кафе за есен. Многу едноставно.
Автоматски споено мислење:

Еве уште една рецепта со тиква.
Чорба од тиква
Се пржи една главица кромид и 2-3 чешниња лук. Се пече 2 кила тиква во рерна. Печената тиква се чисти од кора и блендира со 1 литар ладна вода. Се мешаат блендираната тиква со пржениот кромид и лук и се додава окулу 1 литар вода млака. Се загрева смесата додека стане топла 5 мин максимум. Се додава сол и чили по вкус. Се сервира може да се додаде павлака една лажица во чорбата и печени ореви по вкус. Се леб и сркај. Подготвено...
Јас ставив и млеко од кокос 100мл во чорбата (целта смеса) и 2-3 супени лажици јаворов сируп. Ама мислам дека може и без тоа.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom