@Fluffy_bunny
Зајко кокорајко
- Член од
- 24 декември 2020
- Мислења
- 1.852
- Поени од реакции
- 2.398
Многу лесно се решава тој јавен долг, тие што го направиле, тие нека го вратат, како на пример едни двајца што лежат сега во Шутка и Идризово може да "донираат", па после има едни двајца браќа лубеници што продавале и бркале женски по Србија, па имаш еден далечен роднина на свирачот Агушев, па еден што е однатре болен(шо би рекле Гоце и Ванчо од народните приказни ) што си мисли дека е Гоце Делчев па и прекарот даскал му го земал и да не ги редам натаму, имаш натаму некој од минатото што е одрон од човек на секое поле па уште и си зема за право да кажува како треба сега а правел спротивно од тоа пред 30 години, па еден психијатриски случај што цел живот не може да се одлучи кој е и што е, што жена му не можел да ја води а народот мислел дека тој бил спасот за Македонија. Ги има еден куп такви, тие можат веднаш да го намалат јавниот долг ама некој од вас уште ги гласа и е со нив и тера вакви дебилни муабети.
Јас не знам што е смешно во тоа што го напишав. И јас не поддржувам никого во поглед на политичките партии, само зборував од економска гледна точка. Можеби пластично го објаснив, ама ако почнам со економски термини тешко дека членов ќе ме сфати. Плус пак народот би го враќал долгот. Власта ќе ги зголеми даноците и пак ќе го јадеме немиен.