Po tvojoj racunici, kada ces ti dobiti ukaz? (Pitam posto sam blizu tebe ).Според моја логика, многу малку се на положително од Март.Во указ 154,се вклучени тие со интервју 11.03.2019 а се на положително од крај на Февруари.Јас сум интервју 27.03.2019,а сум на положително дури на 16.04. Мислам дека сите што се на положително од последната тура,се потпишани на 10.9,само постепено ќе ги објавуваат.
Во следните 2 укази така си мислам и си пресметувам така да сега собирам податоци за подигнувањеPo tvojoj racunici, kada ces ti dobiti ukaz? (Pitam posto sam blizu tebe ).
@Altair kada ti otprilike mislis da ces dobiti taj ukaz? (ti si mi jos blizi ).
Pozzz
Za maximum 20 ukazi bi trebalo i jas da dobijam drzavjanstvo.Во следните 2 укази така си мислам и си пресметувам така да сега собирам податоци за подигнување
ако некој ги има и сака да ми олесни да не биде оф топик нека ми ги прати во приватна порака па ке ги споделам секако се разбира со сите.
Zdravo nemozejki da se razbereme so posrednikot mala pomos na 20 april zemen ukaz vo ambasada Skopje tamu pisano za adresa lege 6 sega bidejki nemozam da dobijam nekoi odgovori ve zamoluvam. Vas da .i pomognete dali treba da odam vo Sofija povtorno da vadam ukaz ili da proveram dali mi e stignat od tuka vo obstina sredec za da mozam da izvadam egn i da se slikam za pasos sekoj odgovor mi znaci fala !
najdobro za site nas e da imame oficijalno objasnuvanje od sluzbenicite ili posrednici pa potoa nagajgajte koj kolku saka. Zosto zastojot e dolg i ocigleden, mora da imaat objasnuvanje a ne veruvam deka kje rechat poradi izborite ne rabotime/nema pomestuvanjaPolitika je razlog zastoja. Cekamo izbore 14.11.i nadamo se nekoj promeni do kraja godine. Do tada mozemo samo da placemo.
Zamisli pozoves administraciju u Sofiju i pitas zasto je zastoj??najdobro za site nas e da imame oficijalno objasnuvanje od sluzbenicite ili posrednici pa potoa nagajgajte koj kolku saka. Zosto zastojot e dolg i ocigleden, mora da imaat objasnuvanje a ne veruvam deka kje rechat poradi izborite ne rabotime/nema pomestuvanja
Tie so tehnichka vlada bea i april do juli pa togash nemashe zastoj.
Za dobro na site nas koi sme od obrazuvana do polozitelno zastanati vo ministerstvoto, nekoj neka se javi vo Sofija na administracijata ili vo konzulite. Do Bugarija mislam e 100 denari minuta roaming, ne znam. Koj kje se javi/ili vejke se ima javeno neka bide dobar da spodeli.
Zdravo mala pomos nekoj da ne znae na koja strana e cenovnikot za pasos I licna karta ekspres postapka?
Во следните 2 укази така си
Od kada si na polozitelno?Vo ukaz 154, koj datum e posleden od Mart 2019 sto se bile na intervju, jas bev 13/03/2019 so brojce 89../2018 Mislam deka mi doagja redot no epten sum nestrpliv. Bi sakal da slusnam od nekoj poiskusen nekoja prognoza. Blagodaram!
Ne znam tocno ama kraj na Februari 2021, pocetok na Mart.Od kada si na polozitelno?